Az Arsenalnál és főleg Wengernél az izgalmas átigazolási időszak mindig garantált, ugyanis a francia edző képes a semmiből játékosokat előhozni és Őket (ritkán) gyorsan, mindenki meglepetésére leigazolni.

Az Arsenal számára az idei szezon lényegében szeptemberben kezdődött, mert akkor lett tényleg az elvártnak megfelelő (vagy ahhoz közelebbi) a csapat összetétele. Nyáron érkeztek védők, középpályások és támadók is. Végül minden vétel megszolgálta az érte adott összeget, de legyünk őszinték: ez az Arsenal még mindig hiányos.

Az 2012-2013-as szezonnak máris határozottan vágtunk neki, hiszen Wenger már igazolt is egy támadót/szélsőt a német Podolski személyében. Poldi helye szinte biztos lesz a csapatban, ha Benayoun mellett Arsavin és talán további szélsők is távoznának. Szerintem a két említett játékos közül Benayount megkéne tartani (amennyiben belefér a 25 fős csapat-limitbe). Ha nem fér bele, akkor ott lesz Chamberlain, Theo, Podolski, Gervinho és akár Santos vagy Rosicky, de figyelnünk kell a télen igazol Eisfeld-re, aki a tartalékok közt termelte a gólokat, ő is alkalmas a szélső posztra (és ne felejtsük el Ryo-t sem).

Támadó poszton itt van Persie, aki idén termelte a gólokat. Elméletileg Podolski is képes azon a poszton játszani (szezon elején tuti szélső lesz egy darabig), valamint itt van Park és Chamakh, akikkel ki tudja mi lesz. Amennyiben mindketten távoznának megnézném Joel Campbellt és/vagy a tartalékban jól szereplő Benik Afobe-t. Ha Ők sem hoznák a szintet, még egy kiegészítő embert vennék előre, mondjuk Giroud-ot.
Támadó posztra
-igazolnék: Giroud, Joel Campbell (vissza kölcsönből)
-eladnék: Vela, Bendtner (talán Park és Chamakh)

Irányító poszton az idei szezonban Rosicky teljesített legjobban, de novemberi interjúja alapján heti 2 meccset már nem bír. Ő kiegészítő embernek jó lesz az addig (reményeim szerint) felépülő Jack mögött. Az irányító posztra én igazolnék, mégpedig a mostanság sűrűn emlegetett Shinji Kagawa lenne a megfelelő ember. (Felejtsük el a 40 milliós Götze-t!) Az előszezonban biztos látjuk majd Serge Gnabry-t is játszani, végső esetben lehet Ő is tartalék.
Irányító posztra

-igazolnék: Kagawa

Szerintem a szezon egésze alatt nem nagyon volt gond a gólszerzéssel, tehát a támadó szekció, a támadó feladatokkal nincs olyan sok gond, mint a védekezéssel. Térjünk át erre a részre.


Védekező feladatú középpályások közül a szezon második felében szinte csak Arteta feladata volt a szűrés, Song már kb. irányítót játszott, Ramsey meg mikor hol kapott szerepet. A következő szezonra Arteta felépül, így az Ő helye adott a kezdőben, Song támadóbb felfogásban nálam ugyancsak kezdő! Úgy gondolom a szezon során a góljaink többségét nem éppen a védelem bambasága miatt kaptuk, hanem a sűrűn nagyon kitámadó, visszazárni nem tudó középpálya és védelem miatt. Egy M'Vila vagy Vertonghen stílusú játékost szívesen elnéznék a csapatban, ők megadhatják az egyensújt a védekezés és támadás között. Emellett arról se feledkezzünk el, hogy Arteta túl van a 30 életévén, így az Ő terhelhetősége is egyre kevesebb lesz. Coquelin-t továbbra is tartanám a csapatnál, Frimpongot még egy évre elküldeném kölcsönbe.
Védekező feladatú középpályásoknál

-igazolnék: M'Vila vagy Vertonghen
-eladnék: Frimpong (kölcsön)

A középpályán észre vehettük, hogy Wenger egyre sűrűbben igazol vagy 'csinál' sokoldalú játékosokat. Ezzel a tervével maximálisan egyet tudok érteni, mert egy rugalmasabb csapattal több formációt tud létrehozni. A védekezésre viszont kicsit jobban kéne figyelnünk.

A védelem tengelyével elégedett vagyok, a Vermaelen-Koscielny duo a néhány hiba ellenére biztosnak tűnik. A csereemberek is megfelelők. Djourou és Mertesacker is jó cserék. Squillacitól rögtön megszabadulnék, a helyére visszahoznám a Rangersben idén jól teljesítő Kyle Bartleyt. A szélső védők terén van egy kis gond Sagna sérülése miatt. A jobb védő poszton Coquelin és Jenkinson a jelenleg bevethető emereink. Decemberig kölcsönöznék egy jobb védőt, addig Jenkinsont kölcsön adnám egy PL csapathoz, ahol többet játszhatna. Bal védő poszton Santos és Gibbs jól váltják egymást, de sokszor elfeledkeznek a védői teendőikről. Santos inkább talán szélső középpályásként a jobb. Megvenném Vertonghent, aki (akár középhátvédként és vkp ként) bal védőként kiemelkedően teljesít.
Védelembe
-igazolnék: Bartley (vissza kölcsönből), Vertonghen, egy jobb védő
-eladnék: Squillaci, Jenkinson kölcsönbe.

A védelemben néhány kiegészítő ember lenne szükséges, az alap kezdővel nem nagyon szoktak gondok lenni.

Kapus posztról Szczesny kiszoríthatatlannak tűnik. Valószínűleg Almunia, Fabianski és Mannone távoznak, mert a szerződésük lejár. A tartalék kapus Martinez mellett egy rutinos kapust igazolnék.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (53)

12 éve
Törölt felhasználó
nem tudjátok, Rosicky tud-e játszani a magyarok ellen?? nagyon fontos nekem, köszi:))
12 éve
batti: na akkor ennyit róla! :D

OFF: Nagyon súlyos Wellington Silva sérülése?Nagyon sokat kell kihagynia?
12 éve
Törölt felhasználó
Akár igazak a Matías Suarez előszerződéséről szóló hírek, akár nem, a munkavállalási engedély igénylését nemrég elutasították, a speciális tehetségnek járó munkavállalói papírokat 24 évesen már nem igényelhet, emellett a belga állampolgárságot sem szándékozik felvenni a közeljövőben, így bárminemű Angliába való igazolása kizártnak mondható a következő 1-2 évre.
12 éve
ricsi92: volt már mindenki, Ayew, Matias Suárez, anno Samba is már "tuti" volt,hogy valamikor érkeznek!De ezeknek a fele kitaláció volt!Samba-ra már nem lenne szükségünk!Ayew tutira jó igazolás lenne, ellenünk is mindkét meccsen nagyonjó volt, Matias Suárez nagy rizikó, de ha beválna akkor hatalmas üzlet lenne!Benayoun maradásával Ayew tuti nem jönne, de Suárez-re lenne esély, mert őt csere csatárként is lehetne szerepeltetni!Amúgy az a hír igaz volt,hogy előszerződést kötöttünk az Anderlecht-el?Mert hír sincs a gyerekről?Ha 10 millió alatt elhozhatnánk, akkor még lehet megérné!
12 éve
Egyelőre nincs szó Ayew-ról.

Szólj hozzá