Kieran Gibbs, az Arsenal bal bekkje szerint kulcsfontosságú lehet, hogy a csapat pihenten kezdheti meg az Everton elleni bajnokiját szerdán este.

Az Arsenal múlt hétfőn játszotta a legutóbbi bajnokiját, a hétvégén pedig azért maradt el a legújabb bajnoki forduló, mert az Everton érintett volt az FA-Kupa idei kiírásának a negyeddöntőjében. A harmadik-negyedik helyért küzdő csapatok, vagyis az Arsenalon kívül a Chelsea és a Tottenham szintén szerda este mérkőzik meg a bajnokság 29. fordulójában, előbbi a Manchester Cityvel, utóbbi pedig a Stoke Cityvel.

Az Arsenal célja nem is lehet más, minthogy elhozni a három pontot a Goodison Parkból, ami természetesen nem lesz könnyű dolog. De Kieran Gibbs úgy gondolja, a kipihentség az Arsenal oldalán lehet.

"Nagy megkönnyebbülés volt, hogy ilyen nagy szünet volt a két bajnokink között, mert az elmúlt hetekben naponta követték egymást a nagyobbnál nagyobb meccsek." - mondta Gibbs.

"Van néhány játékosunk, akik nagyon közel állnak már a felépüléshez, s miután talán a szokottnál is jobban kipihentebbek vagyunk, még erősebben zárhatjuk majd a szezont. A futballban nagyon gyorsan változhatnak a dolgok. Az elmúlt évekbeli példákból kiindulva nagyon fontos, hogy megszilárdítsuk a helyünket a legjobb négy között, ehhez pedig további meccseket kell nyernünk."

"Láttam az Everton-Spurs meccset, az Evertonnál teljes mértékben lehettek büszkék a sikerükre, szenzációs, amit David Moyes kihoz a keretéből. Persze azt is tudjuk, hogy ránk sem vár egyszerű példa, de jó sorozatban vagyunk, és szeretnénk megtartani a lendületünket."

Gibbs azt is hozzátette, hogy az Arsenal letámadásaiban látja a csapat egyik legerősebb fegyverét.

"A játékosaink nagyon sok munkát végeznek a pályán, még akkor is, ha a labda az ellenfélnél van. Nagyon korán megkezdjük letámadást, így az ellenfeleinknek nagyon nehéz ellenünk játszaniuk és irányítani a meccset. Ugyanakkor kiemelendő, hogy nemcsak ezt, de a védekezést is nagyon élvezzük. Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy ha nálunk van a labda, akkor másodpercek alatt kéepsek vagyunk helyzetet teremteni és ezekből gólt szerezni. A védekezésünkben azonban nagyon sok változás állt be az elmúlt hetekben, végre a pozitív irányban."

A fiatal angol szerint a Newcastle elleni utolsó percekben aratott siker pedig néhány éve elképzelhetetlen volt.

"Úgy vélem, néhány éve aligha gondolhatták az emberek, hogy egy ilyen típusú meccset be tudunk húzni az utolsó másodpercekben. Nem is feltétlenül a végeredményre kell gondolni, hanem a játékstílusra. Persze úgy könnyű, ha a világ jelenlegi legjobb csatára van a csapatodban, de az egész csapat is megmutatta a jellemét. Mindössze ezt kell folytatnunk a hátralévő meccseken is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
fecc04: ha lehetne az első hozzászólásod biztos "lájkolnám" ^^
12 éve
Törölt felhasználó
Kalou és Drogba lett új névként bedobva sajtó által az igazolási kalapba


én is nehéz meccsre számítok, de remélem a fiúk nagyot fognak küzdeni, és elhozzák a 3 pontot
12 éve
Törölt felhasználó
Aki még nem érzi a közelgő meccs fílingjét, annak ajánlom ezt a videót:

http://www.youtube.com/watch?v=NqGTpdU12Os&feature=youtu.be
12 éve
Törölt felhasználó
Jól belehúztatok így hírek terén a "nagy pangás" után! :)
fecc04: tetszetős elmélet, remélem így is lesz.
12 éve
Törölt felhasználó
Holnap este egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Az Everton ellen nagyon jó statisztikával rendelkezünk, és ki lehet mondani, hogy általában "győzni járunk hozzájuk", de ugyanezt nem lehet elmondani manapság más csapatokról, lévén az Everton az utolsó 3 hazai bajnokiján három nagy skalpot gyűjtött be, a Tottenham, a Chelsea, és a Manchester City legyőzésével. Nem akármilyen adalék ez a meccs előtt a számunkra, de ettől eltekintve abszolút esélyesként mehetünk neki a holnapi meccsnek. Szükség lesz a letámadásra, az Everton masszívan fog védekezni, és abban is biztosak lehetünk, hogy Howard "élete legjobb meccsét" fogja ismét játszani (mint mindig ellenünk). Egy nehéz győzelmet várok a csapattól, valami hasonlót, mint amit az Aston Villa ellen nyújtottunk idegenben, decemberben.

Egy realista megközelítés szerint ebben a párharcban az X is "igazságos" eredmény lehetne, de én azt mondom, hogy jelenleg az Arsenal egy olyan sorozatot produkál, egy olyan hajrá előtt állunk, ahol a céljaink elérése érdekében (3. hely) minden egyes (3) pontra szükségünk lesz - és ez alól a holnapi bajnoki sem képez kivételt! Tehát harcra fel, előre a 3 pontért!

Van egy elméletem, ami mondhatni nagyon is idealista, de cseppet sem elrugaszkodott. Így kezdeném:

A jelenlegi állás:

3. hely: Tottenham - 53 pont
4. hely: Arsenal - 52 pont
5. hely: Chelsea - 49 pont

A következő két bajnoki forduló párosításai:

28. forduló:

Everton - ARSENAL
Manchester City - CHELSEA
TOTTENHAM - Stoke City

29. forduló:

ARSENAL - Aston Villa
CHELSEA - TOTTENHAM

Az elméletem nagyon egyszerű, és nagyon elfogultnak tűnhet elsőre. A legfontosabb a mi szempontunkból, hogy a soron következő két bajnoki mérkőzésünket megnyerjük! Nem mondtam újdonságot, ez az alapelvárás az Arsenallal szemben, úgy gondolom, hogy az Everton ellen egy szenvedős meccsen, illetve az Aston Villa ellen hazai környezetben erre a "6 pontos" elképzelésre van reális esély. A bonyodalmak az említett két rivális meccseinek végkimenetelétől függően kezdődhetnek el.

Kezdve a Tottenham-el. A "jó szomszédaink" valószínűleg behúzzák a Stoke elleni hazai bajnokijukat, még úgy is, hogy az Arsenal ötöse megfeküdte a gyomrukat, és azóta sem találják magukat. Várható: Tottenham + 3 pont.

A City-CHELSEA rangadó... Fontos tudni, hogy a manchesteri kékektől idén még senki nem hozott el egyetlen egy pontocskát sem, nemhogy hármat. Mondani szokás, hogy minden jó sorozat megszakad egyszer, de mi azért bízzunk abban, hogy a City tartja magát, és otthon tartja a 3 pontot a londoni kékekkel szemben.
Várható: Chelsea 0 pont.

A hétvégi Chelsea-Tottenham rangadó végkimenetele pedig megjósolhatatlan. Egy londoni derbiről van szó, tehát bármilyen forgatókönyv bekövetkezhet, de számunkra a legtisztább az X lenne, esetleg a Chelsea győzelem.

Tehát, ha az Arsenal folytatná a bravúr sorozatát, és hozná ezen a két meccsen a várható 6 pontot, valamint bekövetkezne a riválisok meccsein is az általunk várt eredmény, akkor az alábbi lenne az állás a hétvégére:

3. hely: Arsenal + 6 pont - 58 pont
4. hely: Tottenham + 3 pont - 56 pont
5. hely: Chelsea + 3 pont - 52 pont

Ez lenne a legideálisabb forgatókönyv, és ezt bárminemű nagyképűség nélkül mondom. Ez egyenlőre csak egy elmélet, ami az én fejemből pattant ki, az meg szombat délután 6 órára ki fog derülni, hogy a Premier League mennyire cáfol rám - ránk!

(Mindeközben én sem felejtem el, hogy a legfontosabb, hogy a saját meccseinkre koncentráljunk, és azokat hozzuk, a többi nem rajtunk múlik - ez csak egy kis szurkolói számolgatás ;))

GO GUNNERS!

Szólj hozzá