Arséne Wenger az AC Milan elleni meccset megelőzően elhintette, hogy Kieran Gibbs éppen az olaszok elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen térhet majd vissza a hosszú távú sérüléséből, miután úgy gondolja, az angol szélső mind fizikailag, mind mentálisan készen áll a szerdai mérkőzésre.

A 22 éves bal szélső még tavaly októberben sérült meg, először sérvvel, majd ágyékproblémákkal is meg kellett operálni. Per Mertesacker múlt hétvégi sérülése azonban azt jelenti, hogy az ideiglenes bal bakknek, Thomas Vermaelennek vissza kell térnie középre, egy hely pedig így felszabault a szélen.

Sokan úgy gondolták, hogy Wenger nem fogja erőltetni Gibbs visszatérését, pláne egy ilyen kaliberű meccsen, mint a szerdai, s inkább Francis Coquelinnek szavaz majd bizalmat. A francia védekező középpályás az elmúlt hetekben ugyanis játékban volt, s alkalmi szélsőként is remek teljesítményeket nyújtott a pályán.

Wenger azonban a Milan-meccs előtti interjújában arra célzott, hogy Gibbs lesz preferálva a szerdai meccsen.

"Úgy gondolom, hogy Gibbs mind fizikailag, mind mentálisan készen áll a szerdai meccsre. Az azonban még nem eldöntött, hogy kezdeni is fog-e, mert nem akarok túl nagy nyomást helyezni rá, hiszen magas színvonalú csapatteljesítményt várok szerdán." - mondta Wenger.

"Gibbst egy remek játékosnak tartom. Ezenkívül pedig a lehető legtermészetesebb megoldást akarom választani, vagyis Thomas Vermaelent visszatenni középre. Játékosként amúgy is készen kell állni a legjobb teljesítménnyel, bármikor is jön el a lehetőség a bizonyításra."

"Gibbs tehát úgy tűnik, készen áll, noha a kezdő tizenegyet még nem jelöltem ki a meccsre."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

12 éve
Törölt felhasználó
Squillaci-tól most nem kell félnünk, ma pályára lépett a tartalékok között, rögtön 3-0-ra verték a Wolves-t :D
12 éve
A Coquelin-Gibbs-DJ trióból Djourou lenne a lehető legrosszabb megoldás.
12 éve
Törölt felhasználó
Majd ott lesz Squillaci! Nem kell aggódni, ha összeáll a Squillaci-Djourou védősor kő kövön nem marad semmi :D

De ilyenkor sajnálom, hogy Silvestre elment, de megnéznék a ligakupában egy Squillaci-Silvestre védősort.
12 éve
Törölt felhasználó
a twitteren olyan hírek terjengenek h Dj fog kezdeni merte helyett,ha nem áll össze a Kos-Verma páros,körülbelül felkötöm magam :roll:
12 éve
A Kos-Vermaelen páros össze fog állni, én bízok Gibbsben!

Szólj hozzá