Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Gervinhónak rengeteg önbizalmat fog adni a szerdai gólja, amikor az Afrikai Nemzetek Kupája elődöntőjében a fináléba jutatta válogatottját, Elefántcsontpartot.

Gervinho szerdai találata remekre szabott volt: egy zseniális labdakezelést követően gyakorlatilag a félpályáról indulva góllal fejezte be az egyéni akcióját, s ami végül a döntőbe jutást eredményezte Elefántcsontpartnak. A fiatal játékos már az Afrikai Nemzetek Kupája előtt is állandó tagja volt Arséne Wenger kezdő tizenegyének, de a francia menedzser úgy gondolja, hogy a visszatérésekor még erősebb játékos lesz Gervinho.

"Fantasztikus gólt lőtt Mali ellen. Ők voltak a jobb csapat, de mégis ő döntötte el a továbbjutást, egy remekre szabott egyéni akcióval." - mondta Wenger.

"Néha egy picit elkapkodja a helyzeteit, de ezúttal hihetetlenül nyugodt volt, és remek gólt lőtt. Ez minden bizonnyal jó hatással lesz mind az önbizalmára is, mind a válogatottjára is, hiszen eddig is ők voltak a torna toronymagas esélyesei. Remélhetőleg siker koronázza majd az erőfeszítéseiket a vasárnapi döntőben." - tette hozzá.

"Gervinho már eddig nagyon sok veszélyes helyzetet teremtett, de a higgadtsága eddig hiányzott. És különben is, ki ne akarna a hazája hőse lenni? A szerdai gólja most nagyon kellett neki is, s remélhetőleg ez még több magabiztosságot fog majd neki adni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

12 éve
Törölt felhasználó
Remélem, hogy Gervinho révén az Arsenal is részese lesz a sikernek, és az biztos, hogy egy kupagyőzelem Gervinho játékára is pozitív hatással lenne!

Szólj hozzá