Bár az Arsenal normál esetben sem szűkölködik a sérült játékosok terén, Kieran Gibbs esete a folyamatos sérülésekkel kapcsolatban felülmúlta az összes várakozást, sajnos negatív szemszögből.

Gibbs elmúlt éves sérüléseiről listát is nehéz lenne írni, ráadásul ezek a problémák mindig hosszú távúak, sőt, általában csak műtéti úton orvosolhatóak. A fiatal angol bekk az idei szezonban az október közepei Sunderland elleni bajnokin kért cserét, hasi fájdalmakra hivatkozva. Később kiderült, hogy egy sérv áll a gócpontban, amit orvosi beavatkozással el is távolítottak, s ami elvileg négy hét alatt helyre is jön.

A játékos esetében azonban négy hét után visszaesés jelentkezett a rehabilitációban, sőt, ágyéksérüléssel újabb műtéten kellett átesnie, újabb egy hónapra bevethetetlenné téve Gibbs-t. A 21 éves játékosra minden bizonnyal mentálisan nagy kihatással lehetnek ezek a problémák, ám Arséne Wenger hisz a bal bekkben.

"Gibbs hihetetlen peches a sérülésekkel. Azonban még ez sem állhat az útjába, hogy akár a jövő nyári Európa-bajnokságon is szerepeljen, ami júniusban lesz, most pedig még csak decemerben vagyunk. Az új sérülése miatt négy hetet kell majd kihagynia, szóval még bőven van esélye visszatérni, s jó benyomást tenni Capellóra. Ugyanakkor tény,hogy több időt nem veszíthetünk." - mondta Wenger.

"Természetes, hogy nehéz időszakon megy át, de tapasztalatból mondhatom, hogy a 19-21 év közötti játékosoknál nem ritka, hogy ennyi sérülést is összeszedjenek. Ugyanakkor minden egyes sérülésnél a játékos teste hozzászokik, alkalmazkodik az új dolgokhoz, így a visszatérése esetén jó esély lenne arra, hogy Gibbs sem sérülne le huzamosabb ideig."

"Az is tény, hogy mentálisan is embert próbáló ez az állapot. Kezdetben minden egyszerű, aztán jön egy ilyen sérülés, amivel nehéz megbirkózni. Egy nélkülözött játékos pedig hasztalannak érzi magát, pláne, ha még sérült is. Ugyanakkor ez csak erősebbé teszi az embert mentálisan."

Miután sem Gibbs, sem a másik bal bekk, Andre Santos nincs bevethető állapotban, Wenger már elismerte, hogy rövid távú megoldás után nézhet a jelenlegi hiányposzton. Hosszú távon azonban nem fog megválni a Santos-Gibbs duótól.

"Hosszú távon ragaszkodok Santoshoz és Gibbshez. Nagyon kedvelem mindkét játékost, mert olyan minőséget képviselnek, amit én nagyon kedvelek, hiszen mindketten támadó felfogásúak."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
Gibbsnek kell még minimum 2 év szerintem, hogy ne legyen sérülékeny és belelendüljön mert ha nem lenne sérülékeny már rég kezdőcsapatban LEHETNE, de Santos is nagyon jó formát nyújt csak ő már idősebb de idővel Gibbs lesz a kezdőben szerintem.
12 éve
Törölt felhasználó
Yaya Theo oda teszi magát meccsről -meccsre ,sokat fejlődött!
12 éve
Törölt felhasználó
Walcott nagyon jó idén! Nem sérül meg minden meccsen, és elkezdett okosabban játszani. Tavaly nagyon sok rossz beadása volt, idén már inkább visszahúzza a labdát és visszateszi, vagy csinál egy cselt, mintsem beadja rosszul. Nagyon tetszik a játéka.
12 éve
Törölt felhasználó
Nem emlékszem pontosan, talán Walcott is átesett a sérülékeny időszakán. Idén még sérült se volt és sokat fejlődött mind Gibbs és mind Walcott.
12 éve
Nagy játékos lehetne, ha nem lenne ennyit sérült! 21 évesek között nem tudok mondani , olyan balhátvédet aki jobb nála!!Max 1-2-t! :)

Szólj hozzá