Az Arsenal mindenfajta tét nélkül érkezett Görögországba, az Olympiakosz elleni meccsre, ugyanis Arséne Wenger együttese már az előző fordulóban, a Borussia Dortmund ellen kivívta a továbbjutást, méghozzá csoportelsőként. Ennek tudatában a francia menedzser Londonban hagyta a nagyágyúit, élükön Robin van Persievel, és annak a csapatnak szavazott bizalmat, amelyik egy hét korábban a Manchester City elleni Ligakupa meccsen villogott.

Az Olympiakosznak azonban még volt tétje a találkozónak, így a komolyabb sérüléssel küszködő hiányzókat leszámítva a görögök a legerősebb keretükkel léptek pályára a fiatal ágyúsokkal szemben. Az összecsapás így meghamisíthatatlan kupameccsé alakult át, az Olympiakosz félelem és veszítenivaló nélkül támadhatott hazai pályán, amire az Arsenal ifjú de tapasztalatlan titánjai alig tudtak válaszolni.

Pedig talán pontosan Wenger fiai kezdték jobban a meccset, Arshavin előtt már az első tíz percben adódott egy óriási lehetőség, amit Megyeri Balázs zseniálisan hárított. Ezután azonban a görögök percei következtek, amihez aktívan kellettek az arsenalosok bakijai is. A 16. percben Djebbour kapott ajándéklabdát Squillacitól, majd megkerülvén Fabianskit vezetéshez juttatta a csapatát.

Húsz perc múlva jött az újabb hatalmas hiba az Arsenal védelmében. Egy labdavezetést követően az Olympiakosz támadását az időközben lesérült Fabianski helyére beálló Mannonének kellett fejjel takarítania. Az olasz kapus azonban az ellenfélnek mentette meg a játékszert, amit Fuster azonnal is kapura lőtt. Mannone még ekkor is védhetett volna, ám meglepetésre az olasz kapus nem kézzel, hanem lábbal akart beleérni a labdába, ami balul sült el, ugyanis lukat rúgott. Az Olympiakosz ezzel a találattal kétgólos előnnyel mehetett el a félidőre.

A fordulást követően az Arsenal igyekezett felpörgetni a játékot, ám a sok pontatlanság miatt túl sok haszna nem származott a támadásokból Wenger együttesének. Javukra szól, hogy egy Miquel-Chamakh-Benayoun összjátékot követően az izraeli játékos az 57. percben szépített, s a csereként beálló Rosicky előtt is volt lehetőség az egyenlítésre.

Az utolsó szó azonban az Olympiakosznál volt. Egy Frimpong-szabálytalanságot követően szöglettel felérő szabadrúgással veszélyeztethették a görögök Mannone kapuját, s tették azt eredményesen: egy kapufán csattant fejelést követően Modesto volt jókor, jó helyen, akinek már csak be kellett passzolnia a labdát Mannone kapujába. A 89. percben alakult ki a végeredmény: Olympiakosz-Arsenal 3-1.

"Meg voltak az esélyeink a meccs korai szakaszában, de az Olympiakosz remekül vette át a kezdeményezést, miközben mi sok hibával, sok pontatlansággal játszottunk. Összességében megérdemelték a győzelmet, de nagy kár, hogy ezzel együtt sem jutották tovább, hiszen a Marseille három perc alatt fordított a Dortmund ellen, s így ők lettek a csoport-másodikak." - értékelt Arséne Wenger a lefújást követően.

"Természetesen dühítő, hogy elveszítettük a meccset. Nehéz lenne egyénileg megnevezni azokat a játékosokat, akiken múlott a vereség, de tény, hogy sem támadásban, sem védekezésben nem voltunk meggyőzőek, túl sok párharcot veszítettünk el. Olyan szituációkban veszítettünk számos labdát, ahol nem szoktunk hibázni."

"Ugyanakkor úgy vélem, hogy a csapat fiataljainak óriási tapasztalatot jelentett ez a meccs, ami egy kupamérkőzéshez hasonlított. Megtanulhatták, hogy milyen intenzitású találkozókra kell készülniük ebben a sorozatban. Helyenként voltak ugyan jó egyéni megmozdulások, de csapatként talán nem voltunk eléggé érettek ahhoz, hogy nyomás alatt is magabiztosan tartsuk a labdát." - emelte ki a pozitívumokat a menedzser.

Az Arsenal menedzserének pedig a vereségen kívül azért is főhet a feje, mert a mérkőzés folyamán egy súlyosnak tűnő bokasérülés miatt hordágyon kellett levinni Andre Santost, a csapat jelenleg egyetlen ép ball bekkjét, akinek várhatóan ki kell hagynia a következő bajnoki találkozót, az Everton ellen.

Végeredmény: Olympaikosz 3 - 1 Arsenal.

(Gólszerzők: Djebbour '16, Fuster '36, Modesto '89, ill. Benayoun: '57)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (328)

12 éve
Törölt felhasználó
Oroszba lenne a legrosszabb menni!


" BL: Romokban Manchester, kiesett a MU és a City is ' :D :D
12 éve
Törölt felhasználó
A 2 olasz csapatot kéne elkerülni a sorsolásnál!!
12 éve
Törölt felhasználó
Látom van pár vicces kedvű ember aki Frimpongra és Mannonéra szavazott mint a meccs embere. :D
12 éve
Én úgy gondolom hogy akármennyire is tétnélküli egy meccs megkell adni a tiszteletet a szurkolóknak akik kimennek a meccsre vagy nekünk akik itt nézik ! Megmondom öszintén én eléggé csalódott vagyok pár játékos teljesítménye miatt sőt továbbmegyek szégyen amit műveltek ! Érdekes hogy más csapatok is már továbbjutottak de mégis hajtottak az utolsó meccsen is hogy ezzel is megmutassák miért is ők lettek az elsők a csoportba ! Nálunk ez sosincs így akárhányszór lazára vesszük mindíg rácseszünk aztán sírhatnak !
Szomorú hogy ezt kellett látni ! Elnézést mindenkitől !
12 éve
Törölt felhasználó
Há ma aztán mind mán libáfos vót.Silány :long:

Szólj hozzá