Quincy Owusu-Abeyie ifjú korában nagy rajongója volt Dennis Bergkampnak, így kerülhetett az Arsenalhoz 16 évesen. Az Arsenalnál nem vált be, így 2006-ban eligazolt. 5 év alatt megjárta az orosz, az katari, a spanyol, az angol és a görög bajnokságot is. Jelenleg a Panathinaikos játékosa.

Klubkarrier:

Abeyie Amsterdamban született, szülei ghánai származásúak. Fiatal korában csatlakozhatott a világhírú Ajax akadémiához, ahol több korosztályt megjárva egyre följebb került, így felkeltette az Arsenal érdeklődését is, ahova 2002 szeptemberében csatlakozott. A 2002-03-as szezonban az U17-es csapatban 20 meccsen 17 gólt lőtt, így a klub profi szerződést kötött vele, amint betöltötte a 18. életévét.

Az Arsenal első csapatánál töltött időszaka alatt inkább LigaKupa meccseken szerepelt, de a teljesítménye messze elmaradt a várttól. 2006 januárjában az Arsenalhoz érkezett Adebayor és Walcott, Wengernek pedig elege lett Abeyie viselkedéséből, így azon volt, hogy eladja a játékost. A Spartak Moszkva csapata vásárolta meg.

Az orosz álom sem úgy teljesült, ahogy azt a holland várta, így 1 évre Spanyolországba a Celta Vigo csapatához került, ahol 21 meccsen 4 gólt lőtt. A szezon végén visszatért a Spartakhoz.

A Spartaknál továbbra sem számoltak a hollanddal, érdeklődők viszont ismét voltak. Abeyie szeretett volna újra Angliában játszani és a Birmingham City érdeklődött iránta, így a kékekhez igazolt, ahol az első meccsén gólt is lőtt, viszont a teljesítménye a későbbiekben ismét gyenge volt.

Fél szezon után Birminghamben is megunták a játékos viselkedését, így 2009 januárjában felfüggesztették a szerződését. A Spurs is érdeklődött iránta, de végül a Cardiff Cityhez került kölcsönbe, de ott se vált be, így a szezon végén visszatért Moszkvába.

2010 januárjában a Portsmouth vette kölcsön, ahol néhány meccsen játszott, de 2010 márciusában a Spartak felbontotta a szerződését és eladta a katari Al-Sadd csapatának.

A katari csapatnál sem tudott gyökeret verni, így a megvásárlását követően kölcsönadták a spanyol Málaga csapatának 1 évre, de ott sem teljesített jól, így a szerződése lejárta után visszatért katarba.

Jelenleg a görög Panathinaikos csapatánál van kölcsönben.

Válogatott karrier:
Abeyie válogatott karrierjét a holland U21-es csapatban kezdte meg, de a későbbiekben a felnőttek közt a ghánai válogatottban mutatkozott be. A 2008-as ANK-n is ott volt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
Épp most lőtt gólt a PAOK-nak:D
12 éve
Törölt felhasználó
Épp most lőtt gólt a PAOK-nak:D
12 éve
Törölt felhasználó
hmmm:)
Nekem ő volt a kedvenc fiatalom abban az időben.
Gyorsasága walcottéval veteszik, fizikailag meg fringpong féle testalkat nagyon örültem volna , hogyha befut nálunk.
Nagyon szeretem őt.
Sajnálom hogy nem jött be neki az élet:S
12 éve
Törölt felhasználó
Ez így van ,mert azt hiszik magukról mikor elmennek ,hogy ők már kész fejlett játékosok miközben Wenger keze alatt a mai napig is tanulnak a játékosok még RVP is. Nagyon sok játékos megbánta már ,hogy elment, az egyik legjobb példa Hleb. Most meg sír ,hogy visszajönne. Na mind1, amúgy tényleg nagyon csendben tünt el ez a játékos. Rég óta vagyok Arsenal drukker, de nem nagyon dereng ,hogy mikor igazolt el ,vagy ahogy a cikkben is van írva ,nem tudott semmit felmutatni ezért is merült olyan gyorsan feledésbe.
12 éve
Törölt felhasználó
Ő egy ki nem teljesedett tehetség, anno többet vártam volna tőle. Elég csapongó pályája van. Egyébként lehet abban valami, hogy ha egyszer egy játékos elhagyja az Arsenalt, attól kezdve nagy karriert már nem fut be... Egy-két kivételtől eltekintve ez teljesen helytálló.

Szólj hozzá