Gervinho, az Arsenal elefántcsontparti szélsője szerint elengedhetetlen, hogy Robin van Persie hosszabbítson a csapattal, s maradjon 2013 után is.

Mint ismeretes, a holland támadó szerződése 2013 nyarán jár le, s ha nem hosszabbít addig, az Arsenal az idei átigazolási szezon után újabb kényes helyzetbe kerül, hogy hogyan tehetik pénzzé a 28 éves csatár játékjogát, akiért több csapat is érdeklődik.

Van Persie a 2011-es naptári évben 36 meccs alatt 30 gólt rúgott, s Fabregas távozását követően ő lett az Arsenal kapitánya is. Társai, élükön Gervinhóval áradoznak róla, s csak remélni tudják, hogy hamarosan aláírja a papírokat a csapat 10-ese.

"Mindig olyan remek játékosra van szükségünk, mint amilyen Robin, tényleg nagyon szükséges, hogy hosszú távon is velünk maradjon." - mondta Gervinho a SkySportsnak.

"Örömmel töltene el, ha maradna. Én csak nemrég érkeztem, s logikus, hogy minél több ideig szeretnék vele együtt játszani. Persze mindannyian csak a saját magunk karrierjével foglalkozunk, s Robin hosszabbítása is csak az ő, illetve a csapat vezetőségének a dolga."

"Mentálisan Robin nagyon hasznára van a csapatnak. Ő az egyik legtapasztaltabb játékosunk a pályán, s a Stoke ellen is láthattuk, hogy ahogyan beáll, egyből még több nyomás alá kerül az ellenfél védeleme. Egyszerűen klasszis játékos, nagyon kell ő a csapatnak." - tette hozzá Gervinho.

"Mindig kellenek vezérek egy csapatba, s ő egy olyan ember, aki előrelendíti az egész gárdát. Ő a kapitányunk, ő viszi hátán a csapatot, s ő viszi a legtöbb felelősséget is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

13 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Amikor Cannavaro aranylabdás lett, akkor a Juventus bajnokságot nyert, erős hátszéllel, és az olaszok világbajnoki címet. Bár számomra azóta is egy nagy lyuk tátong e "győzelem" mögött.
13 éve
Törölt felhasználó
Ha Cannavaro a semmiből megnyerte akkor Robin is pályázhat! Azt hiszem a Juve akkor nem nagyon nyert kupát! Robin megérdemelné, mert fantasztikus a szezonja és jobb is mint Messié!

Ennyi erővel Koscielny is esélyes az aranylabdára, mert kiváló védő :D
13 éve
Törölt felhasználó
Ha tavaly megnyertük volna a BL-t, vagy a bajnokságot, RvP nagy esélyekkel indulna az Aranylabda-szavazáson, de sajnos így nem látok rá esélyt, hogy ő kapja meg ezt az elismerést.
13 éve
Törölt felhasználó
Tényleg mit gondoltok, lassan itt az aranylabda szavazás. Szerintetek Van Persie hol végez? Sztem tuti Top10-es lesz :D (idén 36 meccs 30 gól:))
13 éve
Törölt felhasználó
Melyik Arsenal szurkoló ne örülne annak, ha az egyik legnagyobb legenda, Thierry Henry visszatérne?! Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nem Wenger "tökösségén" múlik az ő leigazolása (még ha csak hónapokra is), hanem mindketten (Wenger és Henry) jól tudják, hogy a francia klasszisnak van egy felépített szobra az Arsenalnál, mindenki legendaként, a klub gólrekordereként emlékszik rá, s nem biztos, hogy jót tenne a nimbuszának a visszatérés.

Félreértés ne essék, én lennék a legboldogabb ember, ha újra láthatnám Arsenal mezben Henryt, hiszen miatta lettem Arsenal szurkoló, az ő nevével ellátott mez volt életem első Arsenal meze, és afelől sincs kétségem, hogy megállná még mindig a helyét!

De hogy érthető legyek: hiába örvendett a legtöbb ember Michael Schumacher visszatérésének az F1-be, azóta már annyi kritikát kapott, hogy megkopott az a dicsfénye, amit fénykorában ő maga ért el a F1-ben. A csúcson hagyta abba, de mégis visszatért (nem kellett volna).

Jó ez nekünk így, hogy egy világklasszis legendaként emlékezhetünk Henry-ra. (Később meg úgyis visszatér a klubhoz valamilyen státuszban)

Szólj hozzá