Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője, nem titkoltan azzal a szándékkal igazolta le a német védőt a Werder Bremen-től, hogy acélosabbá tegye csapata védelmét, ám a játékos beismerte, hogy még mindig tart a beilleszkedése a csapatba és a bajnokságba, valamint továbbra is akadnak 'kommunikácós problémák' a csapat többi tagjával.

 

Ám Wengernek kétsége sincs a felől, hogy Mertesacker bizonyítani fog és úgy véli, ő lehet az Arsenal új Tony Adams-e, aki az Arsenal védelmének meghatározó játékosa volt, valamint az Ágyúsok élő legendája.

 

Wenger elmondta, hogy Mertesacker-nek igazán nehéz volz az első pár hét. Sokkal gyorsabb játékkal találkozott, mint amihez hozzá volt szokva:

 

"Bízhatsz a németekben! Rendkívül jól alkalmazkodik! Egyre agilisabbá és keményebbé válik.Igazán intelligens játékos, aki nagy erősítést jelen a csapatnak. Kicsit olyan, mint Tony Adams. Nem a leggyorsabb játékosok közül való, ám használja az eszét."

 

Mertesackernek semmiképpen sem segít az, hogy hétről hétre más védőtársakkal kell játszania, ám remélhetőleg Thomas Vermaelen pár héten belül visszatér és olyan párost alkothat a némettel, ami a Premier League-en belül is az egyik legjobb lesz.

 

De még ha a német olyan jó is lesz, mint Tony Adams, vajon a csapat többi része elég tehetséges ahhoz, hogy egyenlők legyenek a 'Legyőzhetetlenekkel' ?

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
Ő a Verminator, ha a pályán van, akkor legalább 101%-on pörög ;)
13 éve
Törölt felhasználó
hát ma egyértelmű, hogy LK és PM lesz a két KH.
Hosszabb távra gondoltam, ha esetleg TV nem tud "úgy" visszatérni, ahogy kellene, de szerintem meg fogja oldani :D
13 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya! Ma mindenképpen, de ha Vermaelen egészséges lesz, akkor szinte kizárt (:
13 éve
Törölt felhasználó
fecc!
szerintem az is elképzelhető, hogy Koscielny-Merte páros lesz, persze erre kevés az esély, de hát majd meglátjuk
13 éve
Törölt felhasználó
Hát majd akkor megy a harc Koscielny és Per között, legalább egyre jobban küzdenek a kezdőség miatt. Ezt még nem jelenteném ki hogy Mertesacker az új Tony Adams, kicsit lassú de viszont nagy előnye hogy magas, egyenlőre mint mindenki másnál azt kell mondani hogy várjunk vele míg be illeszkedik a csapatba és megszokja az edzés programokat meg a PL ritmusát.

Koscielny is mikor idejött mondta hogy elég kemények az edzések a francia ligához képest, és hogy elkezdett gyúrni mert elég erősek a csatárok a PL-be :D

Szólj hozzá