Arsene Wenger új igazolásait az utóbbi időkben sokan kritizálták, de a francia szerint Per Mertesacker jól teljesítményt nyújt a klubnál.

A tapasztalt német az átigazolási időszak utolsó napjaiban érkezett az Arsenalhoz. Thomas Vermaelen sérülése miatt Mertesacker folyamatos játéklehetőséget kap.

Az Arsenal védelme sok kritikát kapott az elmúlt időszakban (köztük Mertesacker is), de Wenger szerint a 26 éves játékos intelligenciája és mentális ereje meg fog mutatkozni a soron következő mérkőzéseken.

Jól alkalmazkodott és egyre agresszívabb lesz.

- mondta a menedzser

Személy szerint kedvelem őt, úgy gondolom, hogy egy nagyon intelligens játékosról van szó, aki nagy előnyt jelent számunkra.
Nem tudom, hogy mennyire realizálta az angol labdarúgás tempóját, de azt mondta nekem, hogy nagyon gyors. De a németekben bízhatnak, tudnak harcolni.
Az új igazolásokat nagyon gyorsan elítélték, de ha egy csapat nem nyer, akkor senki sem jó. Azok a játékosok, akiknek van mentális erejük elfelejtik őket, mint ahogyan Per is. Boldog vagyok, amit eddig láttam tőle.
Időnként az emberek gyorsan elítélik a megvásárolt játékosokat, de személy szerint én elégedett vagyok az igazolásainkkal. Az eredmények miatt nem vagyok túl boldog, ami teljesen más. Hallottam már olyanokat, hogy Song és Henry rossz vétel volt, de egy kis idő után minden rendben ment.


Amikor Wenger a klubhoz érkezett 1996-ban, a Premier League legjobb hátvédei álltak rendelkezésére, mint például Tony Adams, Martin Keown, Nigel Winterburn vagy éppen Lee Dixon. Sokak szerint Wenger nem tud védelmet építeni, de a gall professzor elutasította ezeket a feltételezéseket.

Fantasztikus védelmet vehettem át, de az emberek elfelejtik, hogy az még nem a verhetetlen védelem volt, nem ez volt a legjobb védelmünk.
Az emberek azt mondják sosem tudtunk jó védelmet építeni, de a Lauren, Campbell, Toure, Ashley Cole sor verhetelen volt. A négy védő eléggé sokat kommunikált.
Jelenleg csendesebbek a védőink, de úgy gondolom, hogy Mertesacker kommunikálhat a többiekkel. Ki fog teljesedni, nem kell aggódni.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

13 éve
Törölt felhasználó
~80-szoros német válogatott, tehát elvárható volt tőle ez a teljesítmény,nem szokott még be teljesen,de idő kell neki
13 éve
Törölt felhasználó
Jó játékos, még várni kell vele hogy megszokja az itteni légkört. Néha beragad meg lassú de biztos hogy ez módosulni fog a későbbiekben :)
13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Mertesacker remek vétel volt, személy szerint egy percig sem kételkedtem benne.
13 éve
Törölt felhasználó
Igen, én is azt hittem, hogy esetlen, vagy nem elég gyors, de hála istennek pozitívan csalódtam. Mindenhova odaér, pontosan passzol szerintem nagyon jó vétel volt és nem tudom minek köszönhető, de pár kihagyott német válogatott meccs után ismét a kezdőben volt mindkét meccsen. Szóval ez nem csak nekem tűnt fel. Csak egyet sajnálok, hogy mikor mi rúgjuk a szögletet még egyszer sem sikerült a fejére ívelni a labdát :S
13 éve
Törölt felhasználó
A legnagyobb előny, hogy a pontrúgásokból már nem leszünk ennyire kiszolgáltatottak. A magasság kiegyensúlyozásával még jobb lesz a védelem, főleg ha Diaby is visszatér a középpályára, akkor pontrúgásokból kevesebb gólt kaphatunk!

Szólj hozzá