Az Arsenal az 1952/53-as szezon óta a legrosszabb szezonkezdetét produkálja, miután az idei idényben az 5 lejátszott meccsből mindössze 1-et tudtak megnyerni, s a három vereségen kívül egy döntetlen fért bele.

Az ágyúsok meglehetősen hektikus nyaran vannak túl, hiszen Cesc Fabregas, Samir Nasri és Gael Clichy távozásai után át kellett szervezni a csapatot, az átigazolási szezon utolsó két napjában nem kevesebb, mint öt új játékos érkezett a kapus poszton kívül mindenhová.

Gervinho még júliusban érkezett, így neki egy picit több ideje volt beszokni az új kultúrába és munkakörnyezetébe, igaz nem sokkal, hiszen a Newcastle elleni első bajnoki meccsén rögtön kiállították, s ez a manőver három meccses eltiltást von maga után.

Mindezek tükrében azonban nem meglepő, hogy az Arsenal formán kívül és lassan kezdte a szezont, s amelynek következményeként Arséne Wenger szilárdnak hitt helyre is megingott a szurkolók körében. Gervinho azonban türelemre intette a kritikus hangokat.

"Az embereknek emlékezniük kellene, hogy Arséne volt az Arsenal egyik olyan embere, aki azzá tette a csapatot, ahol most van. Wenger nélkül az Arsenal történelme csak fakóbb lenne." - mondta Gervinho a The Sun angol lapnak.

"Az csak Arséne feladata, hogy kiválassza, melyik játékosok kellenek a csapatába, s én hiszek a meglátásaiban. Bárkit is küld pályára Wenger, tiszteletben tartom a döntését, s a rajongóknak is így kell tenniük. A kritikusok és a kritikák a játék részét képzik, engem azonban személy szerint nem hatnak meg."

Gervinho kitért az Arsenalhoz való igazolására is.

"Az Arsenalhoz való igazolás maga a megvalósult álom. Korábban belegondolni sem mertem, hogy egy napon majd ágyús leszek, sőt, voltak pillanatok, amikor úgy tűnt, semmi sem lesz majd az egészből. Ezt megelőzően például két nyár folyamán hoztak hírbe folyamatosan az Arsenallal, de egyik eset sem realizálódott." - tette hozzá.

"Számos angol klub figyelt engem a nyár folyamán, aztán egyik napról a másikra kaptam egy telefont a menedzseremtől és a Lille vezetőségétől, hogy az Arsenal is az érdeklődők között van. Egyszerűen még nekik sem hittem el, hogy Arséne is akart engem, amíg nem hívott fel személyesen. A korábban hallott sajtótájékoztatók alapján próbáltam beazonsítani a hangját, s végül kiderült, hogy ő volt az."

"Természetesen nagyon szerettem volna Fabregasszal és Nasrival egy csapatban játszani, mert mindketten világklasszis játékosok. Ugyanakkor akkor is az Arsenalhoz igazoltam volna, ha ők már azelőtt távoztak volna, mielőtt én jöttem volna. El kell fogadnunk azt, hogy most ők is azt az utat járják be, mint én, én például egy francia bajnokcsapatot hagytam ott az Arsenalért."

Gervinho végül a gyerekkorát említette meg: a szüleivel és tíz testvérével éltek együtt Elefántcsontparton néhány éve.

"Szegények, de boldogak voltunk. A lányok egy hálószobában aludtak, mi fiúk pedig a matracon egy másik szobában. Nem volt nagy lakásunk, de legalább nem haltunk éhen. Az első cipőmet pedig 17 évesen kaptam meg."

"A Mimosas akadémiáján, ahol én is nevelkedtem, az edzőnk folyamatosan Arsenal meccseket mutogatott, a példaképem pedig Thierry Henry volt. Végig ő inspirált engem, s miatta lettem Arsenal-szurkoló."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne kipróbálni egy RvP-Chamakh-Gervinho csatársort. Talán egy kupamecssen.
13 éve
Törölt felhasználó
17. -ek vagyunk a legrosszabb gólkülönbéggel és a mögöttünk álló 3 csapatnak egy ponttal van csak kevesebbje de jobb a gólkülönbségük!Szóval ha szereznek egy pontot mi viszont nem akkor a csont utolsók leszünk , azért az szép!!!
13 éve
Törölt felhasználó
-3 pont a bírók miatt,ha így nézzük..
hozzátenném gyorsan az a 7 pont is kritikán aluli lenne.. (igaz, mégis csak több,mint a 4..)
13 éve
Törölt felhasználó
Gervinho remek játékos, meg kell szoknia még az angol bajnoki mérkőzéseket és a csapatot is, mihelyst sikerül ezt megtenni nagyon jó játékos lesz belőle. Sokan haragszanak rá mert önző sok esetben és a BLA elleni meccsen egy óriási ziccert nem passzolt le RVPnek de sok játékos követett már el hibát + mindig arra panaszkodunk hogy tili-tolizunk 16oson belül és nem merünk kockáztatni, hát ő megmeri tenni. Higgyünk benne! :D
13 éve
Törölt felhasználó
2 dolgon gondolkoztam és az elsőn biztos jót nevetnek páran ( többek között tehén pásztorok) .Nos az 1. ami megfordult a fejemben ,hogy ez a Mu amellett ,hogy jó ,még kurva szerencsés is!Hogy jó ,jobb a védelmük mint a miénk azt alá írom ,de tőlünk és a kékektől is kaphattak volna még 1-2 gólt ,ha csak rajtuk és a védelmükön múlt volna!Tegnap is les előzte meg Smalling gólját és akkor számoljuk ide Torres töketlenkedéseit és ki tudja hogy alakult volna a mi meccsünk ellenük ha Rvp berúgja a megítélt büntetőt? Szóval van ott mák ,itt meg csak pech ,meg nem adott büntető ( Newcastle) érvényes lesgól (BBurn)...

A másik az hogy belegondoltam milyen jó lenne egy igazán nyerő csapatnak szurkolni.Olyannak mint a Manchester Untited ,vagy az FC Barcelona.Akik elkápráztatják a fél Világot!De Én nem értük akarok szorítani ,hanem azt szeretném ha az Arsenal lenne egy ilyen csapat megint.Kaptunk egy nyolcast ,kaptunk egy négyest.Bosszantó ,de azért vagyunk drukkerek hogy az öröm mellett a bánatban is osztozzunk.

ARSENAL TILL I DIE !!

Szólj hozzá