FIRSSÍTÉS, augusztus 30. - 22:00

Per Mertesacker sikeresen átment az orvosi vizsgálatokon az Arsenalhoz való igazolás előtt - tudta meg a Sky Sports kedd este.

A nap folyamán egyre inkább haladt előre a német válogatott védő ügye, s immáron több megbízható forrás, köztük a Young Guns is arról számolt be, hogy a Werder Bremen elfogadta az Arsenal 9 millió eurós ajánlatát Mertesackerért, s már csak a részletek vannak hátra a transzfer véglegesítéséhez.

Úgy hírlik, hogy Mertesacker három éves szerződést kap az Arsenaltól, s a fizetése szokatlanul magas lesz az érkezése ellenére, ugyanis 80 ezer font üti majd a markát hetente. Ezzel a húzással az Arsenal azt akarta elkerülni, hogy sokáig tartson a megállapodás a szerződés részleteivel kapcsolatban.

Az ügyben egyedül a Werder Bremen általános igazgatója, Klass Afllos szólalt meg aki a következőket mondta:

Per már régóta szeretett volna egy nagy európai csapatban játszani, az Arsenal pedig mindig is a kedvenc csapat volt.

Amennyiben a felek hivatalosan is megállapodtak, a dokumentumokat az angol és a német labdarúgószövetség is ratifikálni fogja, ennek tükrében elképzelhető, hogy csak a holnapi napon lesz majd hicatalos bejelentés.

FRISSÍTÉS, augusztus 30. - 15:21

Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya bejelentette, hogy hivatalosan is engedélyt adott Mertesackernek, hogy a csapat edzőtáborát elhagyva Londonba repüljön, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon, s hogy véglegesítse az Arsenallal való szerződését.

 

Per tegnap késő este felhívott, hogy tájékoztasson az ügy menetéről, ezek után engedélyt adtam neki, hogy egy ajánlat miatt ideiglenesen elhagyja a válogatott edzőtáborát, s hogy Londonba utazzon.

- mondta Löw, aki gyors megállapodásra számít, s reméli, Mertesacker már holnap ismét Németországban lesz.

 

A hírek szerint az Arsenal 9 millió fontot fizetett a Werder Bremennek Mertesackerért, a német válogatott fizetése pedig 80 ezer fontra is rúghat, elejét véve a hosszas tárgyalási folyamatoknak.

A megállapodás immáron csak órák kérdése.

KORÁBBAN ÍRTUNK:

Először a francia L'Equipe majd a BBC is beszámolt arról, hogy az Arsenal Németországban puhatolódzik védőügyben, azok után, hogy a Bolton múlt héten elutasította az angol csapat Gary Cahillért szóló ajánlatát.

A források alapján Arséne Wenger kiszemeltje a Werder Bremen 26 éves német válogatott védője, Per Mertesacker lehet, akinek már csak egy éve van hátra a jelenlegi kontraktuásból.

Bár a francia értesülés meglehetősen előrehaladott stádiumról tudósít (a L'Equipe szerint Mertesacker hétfő este már alá is írt), valós lehet az érdeklődés a 26 éves játékos iránt, s a közelgő órákban a két klub is nekiülhet tárgyalni.

A Werder Bremen hivatalos álláspontja ugyanakkor az, hogy semmilyen ajánlatot nem kaptak Mertesackerért, noha számos német lap úgy tudja, hogy az Arsenal 9 millió eurót ajánlott a védőért.

 

Egyelőre semmilyen ajánlatot nem kaptunk Per Mertesackerért, ugyanakkor a következő órákban ez megváltozhat, hiszen számos csapat, köztük az Arsenal is érdekelt az átigazolási piacon.

- mondta a német BILD-nek a Werder általános igazgatója, Klaus Affos.

 

 

Legutóbb a 2010-es világbajnokságon beszéltem Arséne Wengerrel, akkor elmondta nekem, hogy valóban keresnek védőt. Azóta azonban nem beszélnük, de úgy hírlik, most is szeretnének erősíteni ezen a poszton.

 

A játékos ugyancsak ennek a német lapnak mondta el, hogy bár boldog a jelenlegi csapatánál, a következő órákban bármi megtörténhet.

 

 

Szerződésem van a Werderrel, és nagyon kedvelem az itteni légkört. Ugyanakkor a futballban soha nem mondhatjuk, hogy soha, semmilyen ügyben kifolyólag.

- mondta Mertesacker."

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

13 éve
Törölt felhasználó
Én örülök, hogy érkezik egy ilyen kvalitású játékos, de remélem nem az van a háttérben, hogy Cahill pár milkával drágább lenne. Mert eléggé ilyen szagú a dolog :S ÉN Cahillnek nagyon örültem volna, nemtom mért nem lehetett őt megszerezni. Majd talán jövőre ingyen :D

Na de ne legyünk telhetetlenek, örüljünk Pernek is, feltéve persze hogy hivatalos lesz és tényleg jön :)
13 éve
Törölt felhasználó
RectusNatio:teljesen igaz tesóm aki barcafan mondta,hogy igen mertesacker jó lesz a PL-ben mert magas de ha kapnak egy barcát vagy 1 madridot akkor könnyen ki paszolják és lefutják és erre én is ezt mondtam neki,hogy majd akk jöhet kosielny 🧀 még ha nem is hivatalos de üdv a csapatba mertesacker 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
gyerekek itt csak egyszer kéne jó pénzt fizetni. cahill lenne az álom páros vermaval
nem is értem miért álmodozok én is :D
de nekem annyira nem szimpi ez a merte...
13 éve
Törölt felhasználó
RectusNatio egyetértek.
13 éve
Törölt felhasználó
Szerintem az ellenfél játékstílusára alapozva, remekül lehetne rotálni Kosit és Mertét.

Szólj hozzá