Az angol Telegraph értesülései szerint a jövő héten végleg eldőlhet Cesc Fabregas sorsa, s a következő napok folyamán kiderül, hogy a spanyol játékos marad-e az Arsenalnál, vagy távozik a Barcelona együtteséhez.

A katalán csapat delegációja Alexis Sanchez megszerzése után Londonban tartózkodik, hogy dűlőre vigye a tárgyalásokat az Arsenallal Fabregas ügyében. Bár a hivatalos tájékoztatások szerint Fabregas egy apró sérülés miatt hagyta ki az Arsenal németországi túráját, valójában tudvalevő, hogy a spanyol visszavágyik egykori csapatához.

Fabregas átigazolásról a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes csapatnak így már csak az Arsenallal kell egyeztetnie, amely azonban nem lesz egyszerű menet. A hírek szerint ugyanis Wengerék minimum 40 millió angol fontot kérnek a kapitányért, amely összeget egyszerre kellene kifizetnie a Barcelonának. Újabban azonban egy picit kisebb ajánlat és egy cserejátékos, Thiago Alcantara is felmerült a lehetőségek között, ám miután a fiatal spanyol játékos nemrégiben hosszabbított szerződést a Barcelonával, ez a forgatókönyv meglehetősen valószínűtlennek tűnik.

A Barcelona a következő napokban mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy elegendő forrásuk legyen a Fabregas-megállapodáshoz: a spanyolok a napokban 13 millió euró ellenében elengedték az AS Romához Bojan Krkicset, s állítólag a januárban szerződtetett Ibrahim Afellay is távozóban lehet; a hollandot a Tottenham figyeli nagy erőkkel.

A Telegraph tudósítója azt is megemlíti, hogy Wenger a Fabregas-ügy miatt tarthatja a csapatnál Samir Nasrit, még akkor is, ha a francia a lejáró szerződése kapcsán jövőre ingyen igazolhat el, 20 millió fonttal megrövidítvén így csapatát.

Végezetül pedig az angol cikk írója úgy gondolja, hogy hiába próbálta ki Wenger mind Nasrit, mind Aaron Ramseyt Fabregas posztján, a spanyol távozása esetén egy másik spanyollal pótolná a kapitányt, méghozzá Juan Matával, aki ugyan bal szélsőként játszik a Valenciánál, de középső irányítóként is megállja a helyét.

A Valencia edzője, Unai Emery a héten ismerte el, hogy a megfelelő ajánlat esetében elengednék Matát, a játékos azonban azt állítja, boldog a jelenlegi csapatánál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (65)

13 éve
Törölt felhasználó
Vermaelen-t kirakni bal oldalra? Na az lenne az igazi ökörség! És nem azért mert nem tudna játszani szélen (mert a válogatottba is ott játszik), de nekünk nincsenek mellette olyan hátvédjeink mint Kompany, Verthongen vagy Van Buyten! Én simán padoztatnám Koscielnyt (ha érkezik egy KH), és akkor meglenne a versenyszellem ezen a poszton is, de akkor már Squillaci annyira sem jöhetne szóba mint idáig!
13 éve
Törölt felhasználó
Én már nem idegeskedek ! szerintem jó lesz a csapatunk!!
13 éve
Törölt felhasználó
Silvestre < Campbell < Cahill
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson azért na... Campbell-t mindenki szereti, tiszteli, de már új idők járnak. És azt, hogy jobban járunk vele mint Cahillel, szerintem azért gondold át!
Egy biztos: ha Sol megint Arsenal mezben lesz nem fogják kifütyülni, de Wengert annál jobban!
13 éve
Törölt felhasználó
Kun Agüero szerdán felül a Manchesterbe tartó járatra, és napokon belül a City játékosa lesz – számolt be róla a Marca spanyol szaklap. Az Atlético Madrid csatárának 45 millió euró a kivásárlási ára, végső esetben azt is hajlandók kifizetni érte az Eastlandsen

Vajon Arsene Wengernek mikor fog csörögni az ébresztőórája?

Szólj hozzá