Már csak merő formalitás volt ugyan, de az Arsenal ma hivatalosan is bejelentette, hogy lezárult az idei második érkező, Gervinho átigazolása, s a 24 éves elefántcsontparti szélső Angliában folytatja a pályafutását.

Gervinho az elmúlt években kulcsszerepet játszott a francia élvonalban, főleg az elmúlt két szezonban, amikor a Lille színeiben két alkalommal is küzdhetett a bajnoki címért, s ebből egyszer, tavaly, meg is nyerték azt.

Gervinho már hazája válogatottjában is alapembernek tudhatja magát. A 2008-as pekingi olimpiai játékokon ő volt a kapitánya Elefántcsontpart csapatának, ezen kívül pedig a 2010-es világbajnokságra selejtező meccseken két alkalommal volt eredményes úgy, hogy csak csereként állhatott be.

Arséne Wenger:

"Gervinho egy sokoldalú játékos, aki bármelyik oldalon, vagy középen is remekül megállja a helyét. Olyan tulajdonságai vannak, amelyeket nagyon fontosnak tartok, például a labda nélküli helyezkedése zseniális. Ezenkívül remek az egy az egy elleni párharcokban, fizikailag nagyon erős, ráadásul amellett, hogy rengeteg gólpasszt kiosztott a francia ligában a tavalyi év folyamán, nagyon sok gólt is rúgott."

Gervinho:

"Nagyszerű érzés, hogy az Arsenal játékosa lehetek, nagyon boldog vagyok. Mindig is arról álmodtam, hogy egy nap majd ebben a csapatban fogok játszani,  s ez az álmom végre valóra vált. Ez életem egyik legszebb napja."

"Nagy boldogsággal tölt el, hogy Arséne Wenger vezénylete alatt fogok majd dolgozni. Azért jöttem ide, mert itt nemcsak egyénileg tudok majd fejlődni, s egy újabb szintre lépni, hanem a csapatért is mindent meg szeretnék tenni, mert ez a legfontosabb dolog."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

13 éve
Törölt felhasználó
Üdv. Gervinho!!! Örülünk, hogy itt vagy! 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
Nem mert, direkt szúrta is a szemem a Greentown ellen, hogy "ki a fene az a fekete csávó középen ?" Nem tudtam volna, hogy ki és a közelin lehetett látni, hogy Song az a kopott szőke hajával! :)
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson!
lol.
miért talán visszafesteni nem tudja?
ismerjük Songot:D
13 éve
Törölt felhasználó
Minimum 3 hete fényképezték Gervinhot! A képeken Songnak még ott vannak a szőke fürtjei, de a felkészülési meccseken már nem voltak szőke fürtjei. És a szőke festéknek kell pár hét mire lekopik....
13 éve
Törölt felhasználó
csak nem?!
3 hét után :gulp:

Szólj hozzá