Az Arsenal egy hetet töltött Ázsiában, ahol előbb a malájok, később pedig a kínaiak látták vendégül az ágyúsokat. Összességében a túra jól sikerült, s a két meccs, valamint a sajtótájékoztatók tömege szolgáltatott némi információkkal nekünk is. Íme az összefoglaló:

-Wenger továbbra is fafejű: Nincs mit tenni, Arséne Wenger sorozatosan cáfol rá saját magára, mintha már ő sem tudná, mit kellene csinálnia. Ez két részről is látszik: májusban még azt mondja, hogy nem fogják itt tartani azokat a játékosokat, akiknek jövőre lejár a szerződésük, és nem kívánnak hosszabbítani. A másik pedig a védelem, miután - saját állítása szerint - a csapat mégsem olyan gyenge hátul. Mintha a menedzser már arra akart volna utalni, hogy mégsem lesz új védő igazolás, ami igencsak kellemetlen helyzetbe hozhatja a csapatot a későbbiekben.

-Nincs döntés bal-szélső a bal szélső védelem posztján: Gael Clichy távozását követően megnyílt a lehetőség Kieran Gibbs és - a korábban a Benfica érdeklődését felkeltő - Armand Traore előtt. A két barátságos meccsen az angol szélső nyújtott jobb teljesítményt, kérdés, hogy elég lesz-e ez a szezonra nézve. A sérülésre való hajlama azonban ijesztő lehet, s mivel Traoré eléggé hullámzó teljesítményt nyújt, elférne egy Jose Enrique a csapatban, potom hét millió fontért. De hát ismét Wenger knows, s a francia szerint még ott van Vermaelen is a feladatra. Nesze neked igazolás.

-Mindkét új játékos nyers: Összességében mind Carl Jenkinson, mind Ryo Miyaichi remek formában edzett és játszott, de azért még mind a ketten nyersek. Jenkinson ennek megfelelően vélhetően a felnőtt és a tartalékcsapat közt fog ingázni egész évben, tehát Emmanuel Ebouére szükség lehet a szezon folyamán. Miyaichi előtt bürokratikus akadályok is állnak: az Arsenalnak egy speciális vízumot kellene megszereznie az illetékesektől, s ha ez nem jön össze, akkor várhatóan ismét kölcsönbe kell küldeni a japán csodagyereket. Az olasz Napoli vinné is, ott jó kezekben lenne, ráadásul a Bajnokok Ligájában is játszhatna.

-A sérültek jól felépültek: Remek volt látni mind Aaron Ramsey, mind Emmanuel Frimpong teljesítményét a pályán, mindkét játékosnak súlyos sérülésekkel kellett megküzdenie az elmúlt hónapokban, de immáron kijelenthető, hogy ezek már a múlté. Frimpongra külön szükség lehet Song ANK-s szereplése esetén januárban, míg Ramsey a csapat egészében tölthet be fontos szerepet.

-Squillaci továbbra is gyenge: A Hangzhou Greentown ellen már megint a szokásos forgatókönyv zajlott le: a pontrúgásnál - ahogyan a tavalyi szezonban már oly sokszor - nem jól állt fel a védelem, és egyből jött a baj. Bár Djourou sem élete meccsét játszotta, Sebastien Squillaci újfent gyenge volt.

A második félidőben a Vermaelen-Koscielny duó hatásos példát statulált, hogy kellene hatékonyan védekezni, ám sajnos nem várhatjuk el, hogy ők egész évben bevethetőek lesznek. Squillacival azonban nem életbiztosítás a védelem, s már csak ezért is meglepő, hogy Wenger miért nem vitte a csapattal Kyle Bartley-t, aki a csapatban betölthetné a francia védő szerepét. Reméljük, a Köln ellen már ott lesz az angol játékos.

-Nasri remekül dolgozik: Bár félő volt, hogy az őt övező spekulációk megtörik majd, Nasri mégis remekül játszott mindkét meccsén. Nem tudni, hogy aláírja-e majd az új szerződését, s aztán ingyen távozik a Manchester Cityhez, de Wenger úgy tűnik azzal is jó döntést hoz, ha marasztalja a franciát.

Várjuk a ti észrevételeiteket is!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
Clichy megint megmondta a tutit! Érdemes lenne lefordítani a nyilatkozatát.
Azt mondta,hogy ő is azon szkeptikusok egyike volt aki nem hitte,hogy a City képes lesz felemelkedni csupán pénzből a legjobbak közé,de a tavalyi szezon meggyőzte,és szerinte Manszurk-ék már előrébb járnak,mint az Arsenal,mert nem csak versenyben vannak trófeákért,hanem képesek is megnyerni azokat.
Nem semmiért vannak többen is az Arsenal szurkolók között azon a véleményen,hogy jó,és tehetséges csapatunk van,de hiányzik az a plusz,akár 1-2 klasszis játékos személyében akikkel előrébb tudna lépni a klub,de mivel nem jöttek ezek a klasszisok(jöttek,de menetek is szép számmal) ezért már 6 éve állóvíz van az Emirates-ben.
13 éve
Törölt felhasználó
Részben egyet értek részben pedig nem! Ezen a két felkészülési mérkőzésen tisztán lehetett látni, hogy Wenger próbálja a gondokat házon belül megoldani! Hogy mit értek ez alatt ? Egyrészt a mai mérkőzésen Vela és Walcott is játszott 15-15 percet középcsatárt! Walcottnál Chamakh volt a szélső és elég jól tud beadni a marokkói! A védelemnél is nézegette a két srácot a balszélen és az edzésekről készült képeken lehet látni Vermát is miközben a beadásokat gyakorolja!

Az elkövetkező 2-3 felkészülési mérkőzésen még próbálgatni fogja a srácokat különböző posztokon a mester és utána fog dönteni új arc igazolásáról!
13 éve
Törölt felhasználó
Nem értek egyet.
13 éve
Törölt felhasználó
OFF.
Van persie elmondta egy interjúban, hogy még csak most jár a pályafutása közeépén, és még tíz évig focizna, ami ugye 37 év. Na helyes, ha olyan jó marad mint Bergkamp tette anno és mindvégig marad akkor még nagyobb legenda lesz a máris legendának számító Robin.
OFF2
Matát 20 millió euroért el lehetne hozni a Valenciából. Szerintem ennyiért bőven megérné, ha Downing 20 millió font! volt a Liverpoolnak.
13 éve
Törölt felhasználó
Én úgy vettem észre, hogy Wenger megint visszaáll a klasszikus 4-3-3-hoz, ami támadó szelleműbb tekintve, hogy szinte mindig két irányítóval játszott. Sztem maradjon Fabregas és Nasri is, Cescről tudjuk mennyire fontos, Nasriról meg kiderült, hogy nem lesz gond a hozzáállásával. Ha esetleg kiesnének, akkor Ramsey, Wilshere, Rosicky tökéletesen fogják pótolni őket. Miyaichinak nagyon kell még minimum egy év kölcsön, Jenkinson bele fog jönni, de azért még Sagna és Eboué is jobb nála. A Koscielny-Vermaelen duó nagyon jó, de ha kiesik valaki, akkor nagy a baj, mert Laci tényleg nem a legjobb. Ezért kéne inkább Samba, nem pedig Cahill, mert az angol biztos kezdő lenne, Sambát viszont lehetne rotálni: a keményebb csapatok ellen őt játszatjuk, a jobb, játszóbb csapatok ellen pedig Koscielnyt. Szélső védő poszton nem lesz gond, engem meggyőzött Gibbs is és Traoré is, Sagna pedig alapból nagy kedvencem és Frimpong gyerekkel Song helyettesítése is megvan oldva, mert bazi jó a srác. Walcott sokat sérült ezért Gervinhonak is tuti lesz ideje megmutatni, hogy mit is tud. Wenger elmondta, hogy a jobb szélen számol vele. Csatár poszton pedig Van Persie és Chamakh mögött remélem ott lesz Vela, aki ha lehetőséget kap, akkor sokszor él vele.

Szólj hozzá