Arséne Wenger délelőtti kijelentését követően az Arsenal végre bejelentette Gervinho érkezését a hivatalos weboldalán is, noha az átigazolás folyamata még nem fejeződött be teljes egészében.

Azt az Arsenal sem közölte, hogy mi hiányzik még a transzfer véglegesítéséből - egyesek szerint a munkavállalási engedély, mások szerint pedig már csak a futball szövetségeknek kell rábólintaniuk az egyezségre -, de bármi is legyen az, lényegében már csak formalitásnak számít, így a 24 éves játékos mától fogva arsenalsonak tudhatja magát.

Gervinho remek szezonon van túl, hiszen 40 meccs alatt 15 góllal és 10 gólpasszal segítette most már csak egykori csapatát, a Lille-t, hogy megnyerjék a 2010/11-es Ligue 1 bajnoki címét. Az elefántcsontparti szélsőt már 2008-ban is kifürkészte magának az Arsenal, ám akkor Gervinho maradt Franciaországban, és a Le Manstól a Lillehez igazolt. Az elmúlt két szezonban itt 67 pályáralépésből 28-szor volt eredményes.

Gervinho a fiatal kora ellenére már meghatározó játékosa hazája válogatottjának is, a 2008-as pekingi olimpiai játékok idején ő volt a csapat kapitánya, ezen kívül a 2010-es világbajnokság selejtezőmeccsein is sok múlott az ő teljesítményén, hiszen két alkalommal úgy is eredményes volt, hogy csak csereként állhatott be.

Azt pedig már kevesen tudják, hogy Gervinho ugyanarról az elefántcsontparti akadémiáról, az ASEC Mimosasról érkezett, mint például Emmaunel Eboué.

Arséne Wenger a mai nap folyamán már Malajziában megerősítette Gervinho érkezését.

 

Meg tudom erősíteni, hogy Gervinho hozzánk igazolt, múlt csütörtökön volt az orvosija, miután visszatért a nyaralásából. Azért nem tudott velünk tartani az ázisai túrára, mert egyetlen napot sem edzhetett előtte, így hazaküldtük egy pár napig a családjához. Ugyanakkor a hétfői nap folyamán már ő is elkezdi a munkálatokat a londoni edzőközpontunkban.

- mondta Wenger Gervinhóról, aki Carl Jenkinsont követően az Arsenal második igazolása az idei nyáron.

 

A játékos Arsenal-mezben készült képei és az első interjúja azonban csak az átigazolás végérvényes befejezése után kerül fel a csapat hivatalos weboldalára.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

13 éve
Törölt felhasználó
Igen Jack-et kihagytam rosicky amúgy sem zenél jól mostanság,de bízzunk benne hátha új erőre kap.
Srácok azért kicsit irígylem a united drukkereket,16 millába megvették Ashley Youngot a villa-tól,azért Wenger mikor igazol premier Ligből nagy nevet?
A durva az hogy én nagyon régóta Young-ot meg Agbonlahor bármelyiket vagy egyszerre mindkettőt nagyon szívesen látnám itt,hatalmas játékosok!
Kár,hogy mi mindig a semmiből igazolunk,persze örülök Gervinhónak,csak ugye a szomszéd füve.....
amúgy Clichy ért kérhettünk volna 10 -et nem gondoljátok?
Kicsit sok játékost adtunk a citynek,ez aggasztó!
Nagy Riválisoknak nem lenne szabad nagyokat adni!
Remélem nem az lesz hogy szezon végére szétesünk Fabregas egész évbe szarakodni fog a barca-val és Clichy meg nyer a cityvel:D
Elég gáz lenne!Bár Toure már nyert egy kupát!
13 éve
Törölt felhasználó
Na akkor legalább el lesznek 4-en.Megtanulnak távolról is kapura lőni nem csak az 5-ösről. :D ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Cefre szerintem Rosy helyett Wilshere :) %-P
13 éve
Törölt felhasználó
na végre, még maradna csecs meg nasri, és jönne cahill akkor egy szavam se lehetne wengerre:)
13 éve
Törölt felhasználó
Én azt gondolom srácok,minden tekintetben örülhetünk,ugyanis Bendtner elmegy érkezik helyette egy elég jónak ígérkező csatár,reméljük Gervinho barátunk nem ismer majd kegyelmet kapu előtt,és szerintem a haja tök jó Sagna-val biztos jól kifognak jönni a kis magas homlokú afirikai!
Üdv a csapatban Gervinho!
Remélem Wenger egybe tudja tartani,ami azt jelenti,hogy Song Nasri Fabregas Arsha Rosy talán összeér egyszer végre és remek közép pályánk lesz!
Gyerekek szerintem a leglényegesebb hogy egy összeforrott egység legyen a védelemben közép pályán és elől is,jó ez közhely,de vannak olyan játékosok pl akik csak néhány játékossal érzi magát jól igazán a pályán,ugye tudjuk ehhez idő kell!
Go gunners!
Még 2 embert jelentsen be Wengus és akkor tlaán nem lesz rosszabb szezonunk!

Szólj hozzá