Egyre több angol – köztük a BBC- , és spanyol forrás arról számol be, hogy az Arsenal már nem annyira köti az ebet a karóhoz Fabregas ügyében, mint tették azt a tavalyi év folyamán, s ha a Barcelona megajánlja a 40 millió fonthoz közeli összeget, Wenger is rá fog bólintani a spanyol távozására.

Fabregas jelenleg szülőföldjén tölti a nyári szabadságának utolsó napjait, a tegnapi nap folyamán például ellátogatott a saját nevét viselő futball akadémiájára. Itt az AS spanyol lap munkatársai érték utól, de Fabregas vonakodott bármiféle konkrét választ adni a jövőjéről.

„Nyugodt vagyok és optimista. Nincs semmi mondanivalóm és nincs is semmi, amiről beszélnem kellene. Ha valami történik, akkor azért van, mert meg kell történnie. Én már elkezdtem dolgozni azon, hogy formába lendüljek, ez is a dolgom. Ha egy játékos az átigazolási piacon van, az azért van, mert a klubja el akarja adni őt. Nálam nem fordult elő ilyen probléma.” - mondta Fabregas.

A tavaly nyári megnyilvánulásaival ellentétben Fabregas most nem tárja felszínre az esetleges átigazolással kapcsolatos véleményeit, érzéseit, de aligha gondolhatjuk azt, hogy ne akarna visszatérni egykori egyesületéhez. A BBC hétfői jelentésében például egy nevét nem vállaló, az Arsenal menedzsmentjében dolgozó forrás úgy tudja, hogy az Arsenal csak a megfelelő ajánlatra vár a Barcelona részéről.

„A Barcelona bepróbálkozott egy 27 milliós, formális, írott ajánlattal, amit azonnal elutasíottunk Ivan Gazidis vezérigazgatón keresztül. Ugyanakkor nem zárható ki annak a valószínűsége, hogy a Barcelona újra fog próbálkozni, s ha jobb ajánlatot tesznek, akkor félő, hogy el kell adnunk a játékost.” - mondta a forrás.

A legújabb híresztelések szerint a Barcelona az egyéb bónuszokkal együtt 34 millió fontos ajánlatot fog a közelgő órákban az Arsenal asztalára letenni. Ennek függvényében lesz érdekes lesz megvárni az Arsenal reakcióját, főleg, hogy a Barcelona elnöke, Sandro Rosell kijelentette, hogy 35 milliónál biztosan nem fognak többet fizetni a 24 éves játékosért, akinek az értéke visszább esett a tavalyi évhez képest.

A BBC értesülései szerint a Barcelona olyannyira komolyan bízik Fabregas leigazolásában, hogy már fel is kértek egy Európa-szerte elismert sportügynökséget, hogy maximalizálják ki a spanyol játékosban rejlő üzleti lehetőségeket.

Egyes spanyol források pedig már arról cikkeznek, hogy a Barcelona még a hétvége előtt bejelentheti Fabregas, valamint a chilei Alexis Sanchez leigazolását az Udinésétől.

Az Arsenal felkészülési idénye a hétfői naptól fog indulni, várhatóan akkor többet is megtudunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

13 éve
Törölt felhasználó
eriCesc!

ez nagyon tetszetős ez a link:D

13 éve
Törölt felhasználó
35 millióért nehogy már elpasszoljuk, szerintem ne adjuk le, maradjon!!
13 éve
Törölt felhasználó
basszák meg..mer kezd ez egész barca klán egy real madrid lenni mindenki kell nekik de a hitelek nem számítanak...előbb pengessenek vissza fele aztám költekezzenek...nem mintha nekünk nem lenne de nem annyi...bár rudom a kis messi miatt meg az eredményesség miatt nézik el...
13 éve
Törölt felhasználó
Először k*pja be a spanyol sajtó, hogy már minden héten van egy Fabregas hír.. kezd rohadtúl unalmasnak lenni.. >:-(

Márésről szerintem se fog elmenni, hogyha tényleg Wenger nyilatkozott ilyet, nemis olyan régi interjú. máj 31. ! emlékszme mindenki , hogy örült mikor ezt a cikket el olvasta..--->
http://arsenalfan.hu/hirek/2011/05/31/wenger-exkluziv-vilagklasszis-jatekosokat-keresunk

Hát most miér változott volna a véleménye ? Plusz alapból Fabregas már mondta is, hogy Boldog a klubbnál. ráadésként amíg Katalófra ilyen vicckabaré szintű ajánlatokat küldözget, addig szerintem nincs miről beszélnünk, Cesc idén tényleg nem volt jó formában, önmagához képest szitne még alul is teljesített, nem játszott sokszor jól. Viszont hogyha ő fitt és formába lendűl akkor nem nagyon van fegyver ellene...! Na úgyhogy van egy ára attol függetlenűl h most idén nem játszott jól, 1-2év múlva meg ismét világklasszis szinten fog játszani..ahogy azt szokta is ő általában..

Szóval Wenger nem hinném, hogy eladná őt, már nem 1szer elmondta , hogy köré építi a csapatot és tervei vannak vele, és ugyanezt Fabregas is elmondta talán 1 v 2éve , hogy elkötelezett, és kupákat szeretne nyerni, és még van itt dolga. Ráadásúl pont most lenne szerintem úgy igazán erősítés a klubbnál, mert csomó "nagy fejestől" eddig olyan spekulációkat hallani, hogy ez a nyár más lesz, s beruházásokra kell számítani és minőségi játékost keresünk stb stb... nyilván Cesc is tudja ezt, akkor hogyha szereti a klubbját mint ahogy azt tudjuk akkor pont most miért hagyná "cserben" a klubbját ?
elhiszem, hogy vissza is vágyódik katalónyához..nyilván mer ott nőtt szinte fel..dehát valójában még itt is szeretne maradni és kupákat nyerni, mert mindig is elkötelezett volt a klubbal szemben. Remélem maradni fog !
13 éve
Törölt felhasználó
34 milliós ajánlatot nem fognak elfogadni! Maradni fog szerintem.

Szólj hozzá