A legoptimistább forgatókönyvvel, Daily Mirror értesüléseivel számolva az elkövetkezendő hetekben az Arsenal három átigazolást is véglegestíhet, illetve bejelenhet Gervinho, Alvarez illetve Oxlade-Chamberlain ügyeiben.

Azt ugyanakkor nem taglalja egyetlen forrás sem, hogy mi várható a védőfronton, amelyik ismét az elvárások alul teljesített az elmúlt szezonban, s amelyik Arséne Wenger szerint is megerősítésre szorul.

Az egyik kulcskérdés kétségtelenül Gael Clichy távozása, illetve a francia pótlása lehet. Úgy hírlik, az Arsenal végleg letett a megegyezésről, s már számos klubbal felvették a kapcsolatot az eladás ügyében. Wenger számára a legkecsegtetőbb ajánlat a PSG 10-12 millió fontos csomagja lehet, ám Clichy még nem akar a francia ligába visszaszerződni. A Daily Express szerint a 25 éves bal bekk a Liverpoolhoz való szerződést fontolgatja, amely opció viszont Wenger számára nem túl szimpatikus így maradhat a köztes megoldás az AS Roma csapata; az olaszok 8 milliót sem sajnálnának Clichy leigazolására.

Más kérdés, hogy ki lesz Clichy helyettese. Gibbs az elmúlt szezonban nem teljesített kiemelkedően a bal bekk posztján, emellett legalább három alkalommal sérült le hosszabb ideig. Felmerült Thomas Vermaelen neve is e posztra, aki az Ajaxnál már játszott a védelem szélén, de az Express újságírója, Matt Law szerint Wenger elvetette ezt az ötletet, mert szerinte ez csak Vermaelen tehetségének elpazarlása lenne. Így valószínű, hogy erre a posztra is igazolni fog Wenger, a legesélyesebb jelentkező Jose Enrique lehet a Newcastle-ből, akiért 6 millió fontot kérnek a szarkák. A listán továbbra is szerepel Leighton Baines az Evertonból és Emilio Izaguirre a Celticből.

Bár eddig meglepőnek hangozhattott, hogy Wenger két új középső védőt szeretne, a legújabb jelentések szerint most már ez is elképzelhető. Ennek az az oka, hogy a francia menedzser átigazolási listára helyezheti Sebastien Squillacit, akit egy éve igazolt le a Sevillától, mint vészmegoldást, ám 30 éves középső védő finoman sem vált be az új csapatánál. Ezen a poszton még szóba került az elmúlt szezonban a Sheffield Unitednél és a Rangersnél pallérozódó Kyle Bartley neve is, ám róla az járja, hogy még egy évig kölcsönben lesz a skót bajnokcsapatnál, de felmerült az eladás lehetősége is. (A Young Guns szerint Bartley is részt vesz az Arsenal felkészülési szezonjában, s csak eztán dönt majd Wenger arról, hogy mi legyen a sorsa.)

Christopher Samba neve már január óta szerepel Wenger listáján, s annak ellenére, hogy a játékos szeretne jönni, a Blackburn - miután elveszítette már az egyik kulcsvédőjét Phil Jones személyében - irreálisan magas (12-15 millió font) kivásárlási árat szabott meg a kongói esetében. Pontosan emiatt merült fel ismételten Gary Cahill opciója is, aki - bár nem lenne jelentősen olcsóbb, sőt - magsabb színvonalú játékos, mint Samba. Phil Jagielka neve is ismét benne a kalapban, őt már tavaly is szóbahozták az Arsenallal.

Wenger tehát úgy tűnik, hogy valóban angol csapatoktól akar védőket igazolni, ami nem lesz egy egyszerű folyamat, ezért lassulhatnak le atárgyalások ezen a poszton meghatározatlan időre.

A két védő igazolásával egyébként megnyílhat a lehetőség, hogy házon belül oldja meg Wenger az első számú védekező középpályás, Alex Song helyettesítését, miután a kameruni játékos a nemzeti csapatával tarthat a jövő januárban esedékes Afrikai Nemzetek Kupájára. Johan Djourou például már játszott azon a poszton a Birminghamnél, s Laurent Koscielnyben is meg vana gyorsaság, hogy helyet álljon Jack Wilshere mellett. S Emmanuel Frimpongról még nem is beszéltünk...

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (100)

13 éve
Törölt felhasználó
Ezzel a Clichy üggyel viszont megmondom őszintén nektek bizonytalan vagyok. Nem tudom ugyanis, hogy mennyire tenne jót a csapatnak az eligazolása, kit tudnánk hozni helyette, az mennyire épülne be és válna be stb. Eddig úgy voltam vele, hogy menjen Clichy mert kell a vérfrissítés, nézzük meg hogy alakít a bal hátsó szekció egy új emberrel. Clichy jó védő és baromi rutinos, de beadni sajnos még mindig nem tud, pedig sok gólt és ezáltal pontot szerezhetnénk ha pl. ez lenne az egyik erősségünk.

De már nem tudom mit gondoljak, menjen vagy maradjon... Ami biztos, az idő mindenre választ ad, kivéve egyre: ha most marad, sosem fogjuk megtudni milyen csapatunk lett volna idén/jövőre akkor, ha elment volna :D
13 éve
Törölt felhasználó
- Wilshere megérdemli a hosszabbítást és fizetésemelést
- Nasrival minél előbb meg kell állapodni
- Fabregasnak muszáj maradnia, nincs más választása :D
- A Fifa egy kalap kaki némely részen, pl átigazolás+ a játékon belüli dolgok néha
- Bendtner, Denilson, Almunia, húzzatok már a rákba, had zsebeljünk be értetek némi lovettát!

- ericsson, tényleg hagyd abba szépen kérünk, mindenki tudja hogy most Nasri-ellenes vagy, nem kell minden hírhez odaírnod 3szor :D 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
remélem hosszabbít
ericcson te meg nagyon idegesítő vagy(nem csak ez a nasri ellenes "kampány"...)na de m1, ha neked ez így jó...
13 éve
Törölt felhasználó
Ha már képesek vagyunk évek óta lerázni magunkról a katalánokat, Fabregas ügyében akkor már nehogy oda adjuk az egyik legjobbunkat a riválisnak! Óriási hiba lenne! Remélem hamarosan kint lesz a com.-on, hogy hosszabbított min. 4 évet!
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson, te szerintem nem vagy tisztába azzal amit mondasz! Még akkor is, hogy ahhoz képest, hogy már csak 1 év van a szerződéséből egy elég magas összegről van szó de a tudásához mérten viszont alacsonyról!

Szólj hozzá