Bár az utóbbi időkben voltak olyan pozitív kicsengésű hangok, melyek szerint az Arsenalnak már csak a fizetési igényekről kell megállapodnia Christopher Sambával, hogy a kongói védő Észak-Londonba igazoljon, a helyzet ennél jelenleg egy picit árnyaltabb.

Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy a Blackburn Rovers egy nyáron mindkét kulcsvédőjét elveszítheti, hiszen korábban Phil Jones írt alá a Manchester Unitedhez, most meg Samba lehet a következő távozó, még úgy is, ha a 27 éves középső védő januárban írt alá egy új szerződést a csapatával, amely 2015-ig szól.

Azt viszont nem túlzás kijelenteni, hogy az Arsenal valóban le akarja igazolni Sambát, akiért már januárban is harcot vívott a klub, de akkor meghiúsult a transzfer. Most viszont Samba újfent kijelentette, hogy meg szeretné ragadni a nagy lehetőséget, hogy egy nagy csapatnál játsszon, s reméli, hogy ebben a Blackburn vezetősége segíteni fog neki.

"A négy és fél évem során, mióta a Blackburn játékosa vagyok, folyamatosan csak a kiesés ellen harcoltunk. Ha felvillan egy ennél jobb lehetőség, meg akarom ragadni. Remélem, hogy a klub vezetősége is meg fogja érteni, hogy fentebb akarok kerülni, és remélem, hogy nem fogják útját állni egy esetleges megállapodásnak." - idézte Samba szavait a Sky Sports.

A héten korábban a Blackburn menedzsere, Steve Kean nyilatkozott a Samba-ügyről.

"Nem kell eladnunk őt. Télen egy új, öt éves szerződést kötött a klubbal, és ő az egyik olyan játékosunk, akit mindenképpen meg akarunk tartani." - mondta Kean.

"A jó játékosok folyamatosan felkeltik a nagyobb klubok érdeklődését, ez csak azt mutatja, hogy Christopher is remek munkát végez a csapatban. Ugyanakkor mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy megtartsuk őt."

"Phil Jonesszal nehéz volt az ügy, mert a Manchester United jelentkezett be érte, és ő mindenképpen a Bajnokok Ligájában akart játszani. Mi  ezt nem tudjuk nyújtani a játékosainknak még, ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy ott leszünk a BL-indulást érő helyeken a következő három-négy szezon folyamán."

Ahogy Gervinho esetében is láthattuk, most sem Sambán múlik a dolog, kérdés azonban, hogy az Arsenalnak sikerül-e megállapodni a Blackburnnel. A pletykák szóltak 9 millió, illetve 12 millió angol fontos vételárról is, ez utóbbira azért hajaz Kean gárdája, mert a szerződések értelmében a Blackburnnek bizonyos jutalékot kellene fizetnie Samba korábbi klubjának, a német Hertha Berlinnek a későbbi átigazolási összegekből.

Az ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy a Blackburn tulajdonosa, Anuradha Desai a francia L'Equipe-nek elismerte, valóban folytatnak tárgyalásokat néhány klubbal a Samba-ügyben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (60)

13 éve
Törölt felhasználó
Remélem most már ebben az évben igazolni fogunk játékosokat és kupákat nyerni, nagyon rossz lenne 7 , mondom 7 év, kupa nélküli év 😏
13 éve
Törölt felhasználó
Mi ezt nem tudjuk nyújtani a játékosainknak még, ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy ott leszünk a BL-indulást érő helyeken a következő három-négy szezon folyamán. EZ HALÁLI
13 éve
Kár, pedig azt hittem, hogy már ő is érti már, mit akar ez a 'birka' Arsenal-nép... de hát kutyából nem lesz szalonna.
13 éve
Az a gond, hogy AW kitölti a szerződését 2014-ig akkor is, ha championshipesek leszünk...
13 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Nem elég akarni, tenni is kell. Érdeklődést mutatunk több játékos felé is,de a hozzáállás egy fikarcnyit sem változott a korábbi évekhez képest. Ha aktívak akarunk lenni,akkor vagy kinyitja Wenger a csekkfüzetét,vagy hoppon marad több millió szurkoló aki abban reménykednek, hogy idén nyáron változások lesznek.

ui.: Jelezném azoknak akik eddig abban reménykedtek,hogy július elsején repkedni fognak a nevek a hivatalos oldalon,a Premier League-ben a szezon végétől nyílik meg az átigazolási ablak hivatalosan,és nem július 1-től ahogy azt itt sokan tévesen elterjesztették!

Szólj hozzá