Reyes a mai napig az egyik leg megosztóbb személyisége az Arsenal történelmének, ugyanis Ő egyike Wenger nagy igazolásainak, de igazán nem hozta a tőle elvártakat és idő előtt is lelépett.

Karrierje

Reyes Spanyolországban született. Hazájában kezte el karrierjét, első nagy csapata a Sevilla volt, ahova 10 éves korában került. Tehetségére fiatal korában felfigyeltek, így ígéretes játékosként tartották számon az akadémián.

1999-ben, 16 évesen profi szerződést kötött a Sevillával, aztán még ebben a szezonban bemutatkozott a felnőttek közt.

A Sevilla első osztályba való feljutását követően Reyes több csapat kívánságlistáján szerepelt, így jött szóba az Arsenal is.

Wenger a 2003-04-es szezon januárjában vette meg a fiatal játékost, akkor sok pénznek számító 10.5 millió fontért és a továbbiakban még további 7 millió fontos juttatásért.

Reyes gyorsan beilleszkedett. Egy hónappal a Londonba való költözését követően már fontos ember volt. A Chelseat az Ő duplájával ütötte ki a csapat az FA Kupából. Sok meccsen számítottak a góljai és több alkalommal is fontos szerepe volt a csapat 2003-04-es veretlen bajnoki győzelmének.

Reyes szárnyalt az Arsenalnál, így 2005-ben megjelent a Real Madrid és gyorsan elkezdett 'udvarolni' a játékosnak. Reyes végül maradt az Arsenalnál.

Reyes folyamatosan panaszkodott a londoni légkör miatt. Elmondása szerint nem bírta az angliai éghajlatot, a kultúrát, az embereket, az ételeket. -haza akart térni.

2005-ben az FA Kupa döntőjében két sárgát követően kiállította Őt a játékvezető. Végül az Arsenal megnyerte a kupát! (Azóta egyet sem nyert.)

2005 júliusában hűséget fogadott és lazán aláírta az Arsenal által nyújtott új, 6 éves szerződését (ennek értelmében még ma is a csapat tagja lenne).

2006 nyarán az Arsenal BL selejtezőt játszott, ahol Reyes nem kapott lehetőséget. Ezt követően kifakadt és természetesen a Real Madrid gyorsan 'tartotta a vállát', hogy oda essenek a könnyek. Végül a Galaktikusok és Reyes összeborultak és közös úton folytatták.

A Real ügyesen alkalmazta a médiát ahhoz, hogy össze tudja csapni a port Wenger és Reyes közt (a Barca is ugyanezt teszi Cesccel). A madridi egyesület hosszú ideig kavarta a sűrűjét azért, hogy megszerezze a játékost, végül sikerült is, kölcsönbe.

Reyes karrierje leágazóban volt a Realnál. Gyorsan kegyvesztetté vált és hamar kikerült a csapatból. A városi rivális Atletico Madrid vette meg végül a támadót.

Reyes 2007-ben hagyta el végül az Arsenalt, 12 millió euró ellenében.

Az Atleticonál nem tudta hozni az elvártakat és messze elmaradt attól a színvonaltól, amit az Arsenalnál mutatott. Egy szezont követően úgy gondolta az Atletico vezetősége, hogy kölcsön adja őt. Az új csapata a Benfica lett. A Benficában leginkább az UEFA Kupában volt csapata hasznára, ott lőtt néhány gólt.

Egy szezont követően ismét visszatért az Atleticoba, azóta is ott rúgja a bőrt. Általában minden meccsen játszik, de nem olyan gólerős, mint fiatal korában volt.

Reyes az Arsenalból való távozását követően egyre gyengébb játékos lett. Ő is áldozata lett a Real Madrid hívó szavának és ahelyett, hogy ma egy világklasszis csatár lenne egy nagy csapatba, csak egy középszerű támadó egy közepes csapatban.

Játékstílusa

Fiatal kori képességei alapján a világ egyik legjobb játékosává válhatott volna, olyanná, mint egykori csapatársa, az Arsenal legendája, Thierry Henry. Reyes egy technikás és gólerős játékos volt fiatal korában, de amint elkerült az Arsenaltól, sokkal gyengébb, középszerű játékos lett.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

13 éve
Törölt felhasználó
Ljungbergről olvasnék szívesen. kb ilyen volt neki is az utolsó szezonja az arsenalban mint most rosickynek...
13 éve
Törölt felhasználó
ÚJ Arsenal Woven sötét kék jacket eladó
Ár:10e Ft M-es!
Vadonatúj,16e volt,sürgősen eladó! A címke is benne van! akit érdekel az írjon:
http://goalshopper.com/images/ArsWWUpJktNvy1011b.gif
13 éve
Törölt felhasználó
Amikor Wenger leigazolta Reyest nagy szenzációnak számított. Nekem rögtön az egyik kedvencem lett, már a bemutatkozó meccsén lerakta a névjegyét, pont a Chelsea ellen, ennél szebb debütálásról Arsenal játékos nem is álmodhat. Az első góljánál sírtam... Gyönyörű... (Videó)

http://www.youtube.com/watch?v=gocpJ9Sfcbg

Ahogy Clichy is írta a cikkben, Reyesben sokkal több volt, ballépés volt tőle, hogy engedett a Real Madridnak! A mai napig sajnálom, hogy ő (is) távozott, nagy játékos lehetett volna itt az Arsenalban!
13 éve
Törölt felhasználó
Nwanko Kanu-rol is lehetne rovatot irni mert ö is szerves része volt a csapatnak :)
igy ö is megérdemli hát h ha egyszer ö is elolvasa :D XD
13 éve
Törölt felhasználó
Mai napig nem értem ,hogy miért kellett ilyen embereknek elmenni a csapattól... Reyes , Hleb, Flamini , Adebayor. Mind itt lettek híresek erre elhúzták előttük a mézes madzagot és mentek is ,nem nézve azt ,hogy kinek köszönhették a sikereiket. És most hol vannak??
Mind eltünt a süllyesztőben, Adebayort leszámítva , de ő meg sehol se találja a helyét.

Szólj hozzá