Fabregas-t már tavaly nyáron is eladta a sajtó az FC Barcelona-nak, de végül az Ágyúsoknál maradt. Majd jött a téli átigazolás szezon, ahol várható volt, hogy nem lesz mozgás az Arsenal-nál, de a sajtó ismét összeboronálta Cesc-et és a Barcelona-t. Lassan elérkezik a nyári átigazolási szezon, és már most olvashatóak olyan hírek, hogy Fabregas „haza” költözik. Ezért a bleacher riport honlap összeszedett pár játékost, akik méltó helyettesei lehetnének a spanyol kapitánynak.

1.    Yoann Gourcuff

A 24 éves lyon-i játékosnak hasonlít talán a leginkább a játéksítlusa a spanyoléhoz. Technikailag és ügyességében is megközelíti Fabregast. Tavaly nyáron már szóbahozták őt az Arsenal-lal, de akkor nem lett belőle semmi, mert Cesc maradt.

Az, hogy egy új országban egy új csapattal kell szerepelni, nem okozhat nagy problémát Gourcuff-nek, hiszen Milánóban is nagyszerűen teljesített. Az Arsenal, ezzel az igazolással újra tudná éleszteni a 2009-es „leghalálosabb” duót a kontinensen, hisz Chamakh és Gourcuff ebben az évben a Bordoeaux-ban fantasztikusan játszott. Gourcuff lett 2009-ben az év francia játékosa. Chamakh biztosan örömmel fogadná régi barátját, az egykori FCGB csapattársat.

Tavaly nyáron szerződött a Lyon-hoz 22 millió euróért. A kérdés, hogy Arsene Wenger képes lenne-e kifizetni érte ekkora összeget. Az biztos, hogy Gourcuff a legesélyesebb Cesc pótlására Wenger oldalán.

 

2.    Rafael Van Der Vaart

Ezzel az igazolással igazából csak egy probléma lehet, mégpedig, hogy Harry Redknapp szolgálatában áll a Tottenham csapatánál. Viszont van der Vaart az első Premier League szezonjában nagyszerűen játszik. Miatta harcolhat még a Spurs a 4. helyért a bajnokságban, és miatt jutottak el a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ahol ugyan egy 4-0-s vereséget szenvedtek a Real Madrid-tól, így kicsi a valószínűsége, hogy tovább juthatnak.

Csatlakozás óta a Tottenham-ben, a holland 12 gólt lőtt minden színtéren, ahol játszott, és jelölt a PFA Év játékosa díjra.

A 28 éves támadó középpályás kiváló technikai tudással rendelkezik. A pályán kissé agresszív, ami lehet piros jelzést mutat Arsene Wenger-nek.

A holland játékos ritkán kap teljes 90 percet a Spurs-től, és már szárnyra kaptak olyan pletykák miszerint távozna a nyáron, de ezek a hírek egy időre eltűntek a közelmúltban.

Azt mondta, hogy van egy klub, ahol megígérték neki, hogy jelentős időt kap a pályán, ha csatlakozik hozzájuk, ez a klub pedig az Arsenal. Továbbá, ha Spurs nem képes BL induló helyet szerezni magának, akkor sok sztárját eladhatja, ugyanis nem jut megfelelő összegű pénzhez, jelentette a Daily Mail.

 

3.    Joao Moutinho

A portugál középpályás úgy tűnik, hogy belekeveredett egy átigazolási saga-ba, mivel az évek során rengeteg olyan pletyka terjedt el róla, hogy aláír az Emirates-be a dinamikus középpályás.

Kevés változás történt.

Annak ellenére, hogy szerződést kötött az FC Porto-val 2010-ben, továbbra is felröppenek olyan pletykák miszerint csatlakozna egy nagyobb klubhoz, ami bajnokesélyes. Bár most már valószínűleg meghaladja a 20 millió eurós kivásárlási árat is.

Moutinho egy érdekes potenciális jelölt Fabregas helyére, mivel nem csak megfelelő látással rendelkezik, hanem egy nagyon sokoldalú játékos, aki a középpálya bármely pontján megállja a helyét.

Már 27-szeres portugál válogatott.

A játékos többször is azt hangoztatta a múltban, hogy nehéz ellenállni Anglia csábításának, és ha Fabregas távozik Spanyolországba, akkor ez az álma teljesülhet is a fiatal Porto játékosának.

 

4.    Bastian Schweinsteiger

A játékos több mint 240 mérkőzésen szerepelt a bajor óriásklubban Bayern München-ben. Bastian Schweinsteiger egy sztárjátékos mind klubjában és az országjában. Tud szélen is játszani, és tud központi feladatot vállalni a középpályán. Minden bizonnyal domináns szerep jutna neki Arsene Wenger oldalán.

Vajon szerződtetné az Arsenal? Talán. Vajon a Bayern eladná? Valószínűleg nem.

Schweinsteiger egy hosszú távú szerződést írt alá 2010-ben, ami 2016-ig tart. Az Arsenal vezetősége valószínűleg kétszer is meggondolná magát, hogy szerződtesse a német középpályást.

Ha mégis, akkor azonban egy színvonalas, jól képzett játékost kapnánk.

 

5.    Eden Hazard

Arsene Wenger érdeklődését mutatja ki a 19 éves belga középpályás iránt, ez nem titok.

A fiatal középpályást Christiano Ronaldo-hoz és Lionel Messi-hez hasonlítgatják bizonyos körökben, és érthetően, és az egyik több legkeresettebb fiatal játékos a világon. A legkényelmesebb poszt számára a támadó középpályás, vagy a szélső középpályás. Veszélyes játékossá teszi a kreativitása, a gyorsasága és a technikai képessége. Ezért is lehet ideális jelölt, hogy betöltse a lyukat,  Fabregas távozása után.

A Ligue 1 UNFP Év fiatal játékos jelöltje, de ő lenne első nem francia játékos, aki megnyeri a díjat, és az egyetlen játékos, aki kétszer nyeri meg.

Állítólag a Chelsea, a Manchester United és a Real Madrid is figyeli a fiatal játékost. Az FC Lille 21 millió fontra becsüli értékes játékosát. Egyáltalán nem olyan ijesztő szám az Arsenal számára.

Arsene Wenger akkor is leigazolná a fiatal belgát, ha Fabregas maradna a klubnál. Sőt, ha Fabregas marad, akkor az elősegítheti Hazard érkezését, hiszen étvágygerjesztő gondolat lehet a spanyol kapitány mellette játszani az Emirates-ben.

 

6.    Steven Gerrard

Itt, egy éles kanyar, ez csak elméleti jellegű. Ez elég nagy hangzavart okozna, a Liverpool szurkolóknál, és nem valószínű, hogy meg lehetne úszni vérontás nélkül.

Ha az Arsenal leszerződtetné a Liverpool talizmánját, akkor lehet, hogy egy újabb polgárháború törne ki Angliában.

Nagyon valószínűtlen ez az átigazolás, hiszen Wenger nem rajong a 30 éves angol középpályásokért, és a Liverpool valószínűleg csillagászati árat kérne játékosáért, bár Fabregas árából lehet, hogy sikerülne leigazolni


 Gerrard egyike azon kevés játékosoknak a világon, akik már valóban helyettesíteni tudják Fabregas-t a középpályán. Bár minden bizonnyal a legjobban használható középpályás, Gerrard, hisz tud játszani második csatárként, vagy a jobboldalon is. Az angol kapitány az egyik legnagyobb labdarúgók egyike a világon, és széles körben ismert a támadó képességeiről.

 

7.    Xavi Hernandez

Ez valóban nevetséges lenne. Nincs az a pénz, amiért az irányító középpályás elhagyná a katalánokat vagy Barcelona hajlandó lenne elengedni őt. Egyszerűen fogalmazva, Xavi Hernandez lenne a legjobb megoldás Fabregas helyettesítőjének a világon. Ő minden alkalommal a szívét és a lelkét is odaadja a spanyol óriás klubért, és a válogatottért is.

Vicces dolog őt elképzelni Arsen Wenger alatt.

 

8.    Wesley Sneijder

Milyen szép is lenne Wesley Sneijder Arsenal mezben.

A pletykák szerint keresi a kiutat az Inter-ből, mert a klub valami oknál fogva gyengén teljesít és súlyos vereséget szenvedett a Schalke 04 ellen a Bajnokok Ligájában. A milánói óriást már nem tartja ugyanolyan csábítónak a holland játékos.

A holland hatalmasat futbalozott a 2010-es világbajnokságon és döntőbe vezette válogatottját. Úgy tűnik, hogy néhány pletyka összeboronálta már az Arsenal-lal. Igaz Robin van Perise-vel jó párost alkotnának az Emirates-ben.

Azonban a hollandot Sir Alex Ferguson is szívesen szerződtetné, egy 30 millió fontos rekord összegért. A Goal.com az év játékosának választotta a 2009/10-es évben. Fabregas eladása meghozná a szükséges mennyiségű pénzt ahhoz, hogy az Ágyúsok beleszóljanak az United nyári terveibe.

Sneijeder gyors és erős a labdával is, és nagyban megnövelné a passzjátékot. Az biztos, hogy méltó utódja Cesc Fabregas-nak az Arsenal középpályásának.

 

9.    Marek Hamsik

Bár sokan azt állították, hogy a fiatal brazil csatár Neymar lesz a fő célpontja a Chelsea-nek, de a Napoli fiatal szlovák játékosa felkeltette az érdeklődésüket, így már az Arsenal mellett ők is szeretnék szerződteteni.

A 23 éves játékos minden bizonnyal jobban illeszkedik az Ágyúsok aktuális taktikai felálláshoz, és alapvetően a posztja Fabregas posztjához hasonlít a legjobban. A probléma ezzel csak annyi, hogy stílusilag nyilvánvaló, hogy jobban illeszkedik az Arsenal-ba, de a Kékek könnyen elhalászhatják Wenger elől, a végtelen kasszájú tulajdonos Roman Abramoivich-nak köszönhetően.

Úgy gondolják, Hamsik körülbelül 20 millió fontot ér, de a játékos az átigazolási piacon valószínüleg több csapat célpontja lesz, ami még feljebb viheti ezt az árat.

 

10.   Toni Kroos

Az alig 21 éves Bayern München középpályás Toni Kroos, már gazdag hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Szerves tagja volt Németország keretének a 2010-es vb-n, amely izgalmas játékot felmutatva az elődöntőig jutott. A dél-afrikai, Kroos ki tudná tölteni Cesc Fabregas helyét.

Kroos elsősorban támadó középpályás, de tud irányítót és szélsőt is játszani. Szerződése 2015-ig tart Münchenben, és hatalmas csillagnak tekintik őt.

Ő egy fiatal játékos, aki Wenger alatt rengeteget fejlődhet és megfefelő pótlása lehet Fabregasnak.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

13 éve
Törölt felhasználó
akkor Andrew Jeromski egy gyökér?:D
13 éve
ebből a fele hülyeség...Iniesta vagy Lampard miért nincs ott??xD
13 éve
Törölt felhasználó
Aki ezt a cikket írta szerintem egy gyökér.
13 éve
Törölt felhasználó
igen Arsenalklmo8,és kössz :)
13 éve
Törölt felhasználó
ezek közül senki nem fog érkezni alapból 6 ra még 2% esély sincs...a maradék meg alapból nem tudná pótolni..

Szólj hozzá