Hol is kezdjem...

Körülbelül 12-13 éves lehettem amikor bekötötték nálunk a kábeltévét. Nagy focirajongóként egyből rákattantam a Sport1-re. Ekkor ők közvetítették az olasz, spanyol s az angol bajnokikat. Hétfőnként mindig volt 1-1 órás össszefoglaló és én ekkor 3 órahosszát ültem a TV előtt és folyamatosan néztem. Ekkor kezdődött el egy szerelem.

Tudniillik, ekkor a spanyolban 3 csapat volt versenyben. A Deportivo, Real Sociedad és a Real Madrid. A két Real versengett a bajnoki címért. Emlékszem a Deporból Diego Tristánra. Mindig is mondogattam, hogy "Tristán, lőjél mindig tisztán" :)) . A Sociedadból Nihatra és Darko Kovacevicre, ők voltak ekkor a spanyol liga sztárjai. Nos én a galaktikus korszakban, amikor még Ronaldo, Zidane, Figo, R.Calos ott volt, ekkor nagyon nagy Real drukker voltam. Folyamatosan néztem az összefoglalókat és izgultam. Utólag visszagondolva még bizonytalan voltam, hiszen az olaszból nagyon nagy Inter drukker lettem, hála a kommentárnak aki nagyon istenítette Toldót :) Egy Milan-Juventus döntőn pedig Milan fan. Érdekes párosítás az olaszból, ezt tegyük hozzá..

Utána kezdtem az angol bajnoki felé kacsingatnom, de Toldo még máig szimpatikus. Most mondanom kéne, hogy az Arsenal fogott meg, de nem! A Liverpool, amit még máig nem értek, valamiért megfogott. Nos ez kb. 2005-ben volt. Ez időtájban szűkítettem a körömet és Real és Liverpool fan lettem. A két olasz csapat egyszerűen azért esett ki, mert nem láttam őket a TV-ben :) Kis divatdrukker voltam ahogy mondják a mai fiatalok. A Liverpoolt, nem tudom megmagyarázni, nem tudom miért, de szimpatikusak lettek.

Ekkoriban a Tv2-n ment reggel 6 órától egy gólösszefoglaló műsor. Emlékszem, mindig 5:45 kor már automatikusan felkeltem, ébresztőóra nélkül és ültem ki a Tv elé és néztem a fél órás összefoglalókat a különböző bajnokságokról. Ám ekkor jött Thierry Henry....... Az egyik nap egy Arsenal-Chelsea FA kupa meccs összefoglalója volt, ahol Henry rúgott egy gólt. Egy gólt ami mindent megváltoztatott. Ez a gól amit a linken megtaláltok ( http://www.youtube.com/watch?v=d0f_mNztdsM ) , egyszerűen megfogott. Szerelmes lettem, szinte egy pillanat alatt nagyon nagy rajongást éreztem Henry iránt. Nem az Arsenal, Henry iránt. Itt Real, Liverpool és Henry szurkoló voltam.

Idővel a Realt kizártam, mert még nem volt internetünk és hirtelen új játékosok lettek, egyszerűen megutáltam őket a játékos politkikájuk miatt. Ez akkor olyan volt mint most a Cityé. Most kb. 2006-ban járunk. Ekkor már a Liverpool és Henry voltak a császárok. Az egyik nap egy érzés támadt bennem, hogy ha szereted Henry-t akkor az Arsenalt is kéne. Nem is tudom... Talán beképzeltem magamnak, de kezdett erősödni a szikra az Arsenal iránt. Napról napra, óráról-órára szimpatikusabbak lettek, de nem tudtam dönteni a Liverpool és az Arsenal között. Majd jött a 2006-os bajnokok ligája finálé........ Nem néztem végig a meccset, mert koránfekvős voltam, de emlékszem amikor Lehmant kiállították. Ekkor már úgy izgultam mint mostanában minden Arsenal meccsen. A csapatért izgutam. Majd megszereztük a vezetést és elaludtam. Reggel amikor felkeltem akkor úgy ébredtem, hogy Nyert-e az Arsenal, Nyert-e az Arsenal. Rohantam ki hajnalban mindent borítva a TV elé, nézve a teletexben az eredményt. Ekkor láttam, hogy kikaptunk. Ez kissé lelombozódott, de ezen a napon úgy ébredtem fel, hogy csak egy csapat van a szívemben. Az Arsenal. Ezt a dátumot tekintem az Arsenal rajongásom kezdetének. Szusza Ferencet tudom idézni. "Most megkérdezhetné bárki, hogy nem bántam-e meg ezt a hűséget. Nyugodt szívvel állíthatom, nem."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

13 éve
Törölt felhasználó
Én elég viccesen lettem Arsenal drukker:D
Amikor megkaptam életem első fifáját, a 07-et, akkor annyit tudtam a fociról kb. hogy Beckham. Gyakorlatilag a MU és a Real kivételével egy csapatot sem ismertem és mivel a FIFÁban az Arsenal jön ki autómatikusan, ezért velük kezdtem el játszani. Most ott tartok, hogyha Arshavin lő egy győztes gól a Barca ellen sírva ordítok 10 percig az örömtől:D
13 éve
Törölt felhasználó
Jaja,szerintem is nagyon jók ezek a történetek és milyen jó hallani hogy mindenki ennyire szereti ezt a csapatot!!! :) Szuper közösség!!! ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Nekem elég érdekes történetem van erről...Az Arsenal volt az első, de szerintem az utolsó csapat is akinek tisztaszívvel szurkolok. Az egész 2007-ben kezdődött amikor még nem szerettem a focit. Nyáron nagyon unatkoztam, amikor megkérdeztem az egyik haveromat, hogy nincs-e egy jó játéka gépre. Ő odaadta a FIFA 07-et. Tudniillik az elején ki kell választani egy kedvenc csapatot. A Premier League volt az eslő liga, az Arsenal az első csapat. Még egyáltalán nem ismertem a focit, ezért gondoltam hogy mindegy, jó lesz ez. Hirtelen beleszerettem az Arsenalba... Az elején még csak úgy volt, hogy kapcsolgattam a tévét, és belebotlottam egy Arsenal meccsbe, és úgy voltam vele, hogy megnézem, ha már velük vagyok a FIFÁban. Az első meccs amit teljes egészében megnéztem (nem emlékszem pontosan az évre) A Chelsea ellen volt amikor mi szereztük meg a vezetést Sagna első bajnoki találatával (szöglet után kis szögből csúsztatta a kapuba). Majd ezután Drogba két találatával megfordította a Chelsea az állást. Nyertek 2-1-re. Ezután változott meg az életem...nem csak hogy Arsenal drukker vagy fan (kinek mi tetszik) lettem, hanem az Arsenal meg szerettette velem a futballt.

Köszi, hogy elolvastad, érdekes megtudni, más hogyan szeretett bele kedvenc csapatunkba. Én is várom a történeteket ;)
13 éve
Törölt felhasználó
gunnerboy
ugyanígy vagyok én is :D
13 éve
Törölt felhasználó
Tényleg érdekes cikk!!! Én 2002 óta vagyok Arsenal rajongó és szintén elötte nem drukkoltam 1 csapatnak sem!!!Mindíg Arsenal drukker voltam és az is maradok örökre!!!Imádom ezt a csapatot,de én is mint oly rengetegen Henry miatt lettem Arsenal szurkoló és természetesen még a mai napig Henry a kedvenc játékosom!!!Egy idő után Henry jóvoltából beleszerettem a csapatba és mostanság már teljesen belémivódott ,egyszerűen hihetetlen nagy fanatikus vagyok!!!Szóval nem tudom elmondani mennyire imádom ezt a csapatot!!! :)

Szólj hozzá