A Leyton Orient ellen mesterhármast szerző Nicklas Bendtner szerint az Arsenalnak szüksége lesz a gólokra a Nou Campban is, amennyiben a negyeddöntőkben akarják magukat találni a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

A dán csatár úgy számol, hogy Messiék biztos, hogy gólt fognak szerezni hazai pályán, így a 2-1-es Emirates-beli eredménytől miatt a Barcelona így már továbbjutna - s ezt kellene az ágyúsoknak megakadályozni.

Ebben Bendtnernek óriási szerepe lehet, révén, hogy Robin van Persie sérülése nem jön helyre jövő hét keddig, így ha nem sérül le, szinte biztos, hogy ő kezd majd Chamakh ellenében a katalánoknál.

"Igen, ez az álom-forgatókönyvem, hogy én kezdjek a Nou Campban. Nehéz meccsre számítunk, a Barcelona már időtlen idők óta szerez legalább egy gólt a hazai pályájukon. Mi ugyanabban a szellemben akarunk pályáralépni ellenük, mint tettük azt a Leyton Orient ellen, komptaktul játszani, és nyomás alá helyezni az ellenfelet. A Nou Campban minden helyzetnek meg lesz a maga fontossága." - mondta Bendtner az Arsenal hivatalos weboldalának.

A dán játékos a szerdán elért mesterhármasával immáron kilenc gólos, ráadásul a formája is  remek azok után, hogy a szezon elején még egy komoly ágyéksérülés hátráltatta.

"Úgy érzem, hogy kezdek visszatérni ahhoz a szinthez, ahová tartozok, bár még kétségtelenül fejlődnöm kell. Úgy érzem, hogy az utóbbi hónapok során kétségtelenül javultam, ráadásul a sérülésem is a múlté - ezt a pályán is lehet látni. A tavalyi szezonban volt, hogy félig sérülten kellett játszanom, de ezt leküzdöttem, és most a legjobbamat nyújtom." - tette hozzá.

"Ezt követően a szezon elején ismét egy sérüléssel kellett bajlódnom, és egy picit szüneteltnem kellett a játékot. Nem kis időbe telt, mire visszatért a valós teljesítményem, de elégedett vagyok a folyamattal. Jelenleg minden rendben megy, ugyanakkor csapatjátékról szól a dolog, tehát csapatként kell nyernünk a Barcelona ellen, nem játékosként."

Bendtner zárásképpen még annyit tett hozzá, hogy a szerdai remeklő, 5-0-ás győzelemmel, úgy érzi, maguk mögött hagyták a múlt hét vasárnapi Ligakupa zakót.

"Pontosan ez kellett, hogy ilyen pozitívan reagáljunk a múlt hét vasárnapi vereséget követően, és a lehető legjobb módon tettük ezt meg."

"Tanulnunk kell a hibáinkból, de túl kell lépnünk ezeken. Ez is a játék része, a döntő pedig úgy alakult, ahogy alakult: ők nyertek és nem mi. Szerencsére van még három front, ahol maradandót tudunk alkotni, és most ezeken kell dolgoznunk."

"Meg van a kellő keret ehhez, valamint a mentalitás, hogy valami igazán különlegest alkossunk. Ugyanakkor a dolgok végén csak az számít, hogy sikerül-e ténylegesen elérni, amiért dolgozunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

13 éve
Törölt felhasználó
a tegnap este után ha kitoltené az ominózus psichológusnéni onbizalomtesztjét, hát a max. 10-bol 12 lenne 🧀 és Pat Rice reggelig rohoghetne :D
13 éve
Törölt felhasználó
Ezt bírom Bendtnerben, hogy akkora arca van :D Azért tegnap odacsapott az asztalra!
13 éve
Törölt felhasználó
Hát attól nem kell félni, hogy a három góljával el fog szállni magától, mert tudjuk milyen töretlen az önbizalma! Remélem a három gólja révén bátrabban fog jásztani! Az meg, hogy ő fog-e kezdeni, azt hiszem tegnap bebizonyította, hiszen én a tegnapi meccsre úgy tekintettem, mint egy Bendtner vs. Chamakh párbajra amit gólra játszanak.

Szólj hozzá