Nicklas Bendtner a szerdai Dánia-Anglia barátságos találkozó előtt adott sajtótájékoztatóján újfent megemlítette, hogy megéri a pénzét, s hogy rászolgál az 52 ezer fontos heti fizetésére, amit az Arsenaltól kap.

A dán játékos hosszú sérülés után tért vissza, az idei szezonban például egy bajnokin kezdhetett, ám úgy tűnik, formája és az önbizalma is a régi.

"Úgy vélem, hogy megérem a pénzem. Nagy árat kell fizetni, hogy egészséges maradjak, le kell mondanom egy pár dologról, de nem panaszkodhatom, ez a része annak, hogy profi labdarúgó vagyok." - mondta Bendtner.

"A példa okán: nagyon szeretnék elmenni egyet síelni, de ameddig hivatásos labdarúgó vagyok, nem tehetem, mert ez csak felesleges kockázat, amelyben lesérülhetek."

Bendtnert a téli átigazolási szezonban a Bayern München mellett a West Ham Unitedel is szóbahozták, és állítólag a Newcastle United ajánlott egy hatalmas összeget az Arsenalnak: a szarkák a távozó Andy Caroll helyettesét látták a dánban - ugyanakkor Wenger nem engedte el őt.

"A szezon végéig egészen biztos, hogy az Arsenalnál játszok majd, de a pályafutásom további szakaszáról majd csak a nyáron lesz döntés." - mondta Bendtner.

Bendtnerrel amúgy továbbra is nyüzsög az élet. Szomorú hír lehet a csatár számára, hogy hét héttel kisbabája megszületése után elhagyta a nála 12 évvel idősebb párja, Caroline Luel-Brockdorff, ugyanakkor a dán magabiztossága továbbra is az egekben van.

Jacques Crevoisier, a csapat sportpszichológusa ugyanis elárulta, hogy Bendtner kilencből tíz pontot szerzett az egyik önbizalom teszten, amelyet a csapat azért töltet ki a játékosaival, hogy az ismert képességeiken túl felmérje, a mentális felkészültségeiket is.

"Abban a kategóriában, hogy mennyire hiszi magát jónak kilences skálán 10-est ért el. Még soha nem láttunk ilyet. Pat Rice ült mellett, és alig tudta abbahagyni a nevetést." - mondta Crevoisier a svéd Offside magazinnak.

"Amikor kihagy egy helyzetet, szentül hiszi, hogy nem az ő hibája volt. Legalább az önbizalma a helyén van a sok kihagyást követően..."

A szerdai Dánia-Anglia találkozó eléggé izgalmas lesz az Arsenal szurkolói számára, ugyanis Bendtner saját csapattársai ellen, Walcott és Wilshere ellen fog játszani.

"Azt gondolom, hogy nagyon izgalmas meccs lesz. Biztosan nagyon nehéz lesz, és sok ember fogja nagy elvárásokkal várni a találkozót. Angliának nagyon erős csapata van, szóval nagyon komolyan kell vennünk a találkozót, és meg kell próbálni megverni őket." - tette hozzá Bendtner.

"Kétségtelenül különleges meccs lesz, de mindig jól akarunk teljesíteni, főleg a saját hazánkért, ez biztosan plusz adalék lesz a számunkra. Ugyanakkor, ha kikapunk, az hatással lehet az év hátralévő részeire is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

13 éve
Törölt felhasználó
Van önbizalom a srácnál,ami nem lenne baj,csak ha látnám az alázatot rajta,sosem felejtem el azokat a fejeket ,amiket vág kihagyott helyzetei után,rágózik nagyba és fogja a fejét,vagy nyeglén rágózik,azért ez a pszichológiai teszten is kiderült Bendtnernek mekkora önbizalma van,ami sztem már lehet átlépi az egészséges határt!
Amúgy visszakanyarodva a lerágott csonthoz!
Nem amellett kampányolok,hogy költekezni kell eszetlenül,de ilyen esetben jól jön a rutin,amikor szorult helyzet van,pl lásd newcastle,és valljuk be nagyon para helyzetekben nem tud a csapat rutinosan éretten gondolkozva kihúzni a játékot!
És nem csak az ha 20 22 évesen nincs a játkosoknak tisztelete sajnos a bíróknál,de mikor Wilshere vagy Denilson reklamál,ezzel szembe Giggs vagy Rooney más a helyzet!
Sajnos azt kell,h mondjam kicsit előrelátóbbnak kellett volna lennie Wengernek!
De nem baj nem tudom,h mire játszik Wenger arra h még pályafutása során nyerjen vmit,vagy hogy minden évben legyen vmi cím?Nem látom már át.
13 éve
Törölt felhasználó
nem az h idegesítő hanm ő szinplán csak hülyexD
13 éve
Törölt felhasználó
kövezzetek meg érte de akkora egy unszimpatikus ember h az már fáj:D de én már évek óta hangoztatom:D és nem fogok megváltozni ha elakar menni hát rajta érte nem sírnék:D
13 éve
Törölt felhasználó
Jabaris! sose lehet tudni! :D.Am a szélső poszt nem neki való szerintem ,de még sokak szerint sem!! Ha majd a nagy meccseken ,rangadókon bizonyít akkor azt mondom ok.Én bízok benne!GO GUNNERS!
13 éve
Törölt felhasználó
Azért meg ne sajnáljam már,hogy nem tud elmenni sielni....a fizetése bőven kárpótólja ezt a kis apróságot!Ha meg visszavonul vehet egy életfogytig érvényes síbérletet és mehet sielni!Bár én nem bánnám ha már most elmenne síelőnek hátha ahhoz nagyobb tehetsége van ;)

Szólj hozzá