Az idei évben már csak az Arsenal maradt az az egyetlen angol klub, amelyik mind a négy kiírt sorozatot megnyerheti - ugyanis Arséne Wenger csapata a bajnokságon kívül a Bajnokok Ligájában, a Ligakupában és az FA-Kupában is versenyben van a végső győzelemért.

Persze, ezek a győzelmek nem lesznek egyszerűek, hiszen az FA-Kupában már az első körben csak az újrajátszást sikerült kicsikarni a Leeds ellen, a Ligakupában az Ipswich egy gólos előnyben van az elődöntő visszavágójára, a BL-ben nem mással kerültünk össze, mint a Barcelona, és a bajnokságban is nehéz a dolgunk, főleg a két erős manchesteri csapat miatt.

Arséne Wenger azonban úgy gondolja, hogy ezek a nehézségek a jelenlegi Arsenal-kerettel legyőzhetők, és mivel a csapat jelentős része bevethető állapotban van, a rotálás miatt ténylegesen van arra esély, hogy mind a négy kupát az Arsenal hódítsa el.

"Küzdeni fogunk mind a négy kupáért, de ehhez rotálnunk is kell. Az egész siker attól függ, hogy hogyan képes az egész csapat a különböző trófeákra koncentrálni. Úgy vélem, hogy megvan bennünk a képesség, hogy megnyerjük az összes trófeát, minden attól függ, hogy mennyire leszünk képesek fókuszálni." - mondta Wenger.

A négy küzdelem miatt az Arsenalnak kis túlzással minden harmadik napon részt kell venni a mérkőzéseken, ami nem várt feladat elé állítja a francia mestert, ám Wenger úgy véli, csapata képes lesz megfelelni a nyomásnak.

"Az időzítés valóban nem a legmegfelelőbb, de az tény, hogy minden tőlünk függ. Akár meg is verhettük volna a Leedset otthon. Végül azonban nem sikerült, ugyanakkor ettől még nem fogjuk feladni." - tette hozzá.

"Úgy készülünk arra a meccsre is, hogy megnyerjük, aztán majd meglátjuk, mi lesz. Nagyon fontos, hogy pozitív hozzáállással játsszunk majd."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (40)

13 éve
Törölt felhasználó
FanofArsenal!

Akkor az a kedves united szurkoló egyszerűen nem tudja mit beszél :)

Bocsi, de nem tudok elmenni mellette szó nélkü. :D

lEz a mostani man utd egy rohadt máker csapat, aki verejtékezve összekaparja a győzelmeket, vagy (mint legutóbb is láttuk) nulla mutatott játékkal, mégis óriási szerencsével és esetenként nem kevés bírói segítséggel összehoz egy döntetlent.

Óriási szégyen lenne a premier leauge-re nézve, ha egy ilyen játékot mutató csapat nyerné meg a bajnokságot!

Ezzel szemben az "Érinthetetlen" csapatunk tényleg világverő volt! Amikor megindultak, akkor szereztek gólt, amikor akartak. Ha úgy akarták, kigurigázták az ellenfelet, máskor három passz után már az ellenfél kapujánál voltak és gólt rúgtak, megint máskor meg óriási bombákkal és remek egyéni megmozdulásokkal koronázták meg az estét :)

Ezt nem neked mondom kioktatásképp, félre ne értsd, sokkal inkább a manchester szurkoló barátodnak szól, ha esetleg kételyei lennének :)

Ha az említett két csapatot összeeresztenénk, Henry-ék nagyon súlyos vereséget mérnének a Ferguson bébikre :D 🧀
13 éve
Törölt felhasználó
FanofArsenal! A keretünk jó? Tudásban,meglehet,fejben,kétlem. Viszont tényleg rossz kérdést tettem fel. :)
13 éve
Törölt felhasználó
A kérdés inkább az ericesc h élünk-e ezzekel az esélyekkel ,a keretünk jó és még bírjuk a strapát ,de néha írtó borzasztó nézni a játékunkat!! Egy kupa mindenféleképpen kell ,és legyen ez a Liga kupa! mert hatalmas égés lenne ha nem az Arsenal nyerné meg!!!
13 éve
Törölt felhasználó
Nah, Arséne már megint túlbuzgó lett egy kicsit. Inkább vegyen vissza ebből a nagy étvágyából,és állítson ki egy olyan csapatot a kupa meccseken amelyik valóban tjut a Leeds,és az Ipswich ellen.Az esély pedig tényleg megvan mindegyik kupában ahol még állunk,de kérdés,hogy mekkora ez az esély?!
13 éve
Törölt felhasználó
off: a villa tett egy 18 millió fontos ajánlatot a sunderlandnek bent-értxD
és állítólag el is fogatta ezt a sunderland....

Szólj hozzá