Az Ágyúsok 3-0-ás győzelmet arattak a bajnoki tabella utolsó helyén álló West Ham United otthonában. A mérkőzés első találatát Robin van Persie szerezte Theo Walcott labdáját értékesítve, majd a két támadó szerepet cserélt, s még a szünet előtt a szélvészgyors angolnak is sikerült betalálnia. A kegyelemdöfést az összecsapás hajrájában adták meg a vendégek a Kalapácsosoknak: Wayne Bridge szabálytalankodott Walcott-tal szemben a tizenhatoson belül, s hogy ne legyen olyan unalmas a felosztás, Van Persie vágta be a büntetőt Robert Green kapujába...

Nem állítható, hogy Wojciech Szczesny túlzottan meg lett volna erőltetve a meccsen, de afelett sem szabad elsiklani, hogy 1-0-ás állásnál kifogott egy óriási ziccert, s emellett még egy lecsúszott beadásnál is tornásznia kellett a második félidőben, megóvva ezzel a góltól kapuját.

Emmanuel Eboué teljesítményére a Leeds United, valamint az Ipswich Town elleni találkozó után is lehetett panasz, azonban az Upton Parkban már sokkal összeszedettebb játékkal rukkolt elő: nem követett el védelmi hibákat, s a támadójátékban is élénkebb volt, mint a kupameccseken.

A mai napon felemás képet mutatott magáról Johan Djourou: a Kalapácsosok legnagyobb helyzete abból alakult ki, hogy röviden gurított haza egy labdát, s emellett volt még pár kisebb bizonytalansága is, azonban jónéhány szituációt komoly magabiztossággal oldott meg, s még a gólszerzéshez is közel járt az első játékrész hosszabbításában.

Laurent Koscielny hiba nélkül hozta le a meccset, higgadt megoldások jellemezték a játékát, s bár csendesen tette a dolgát, mint hajdanán Gilberto Silva, tökéletesen megoldotta a feladatát.

Rendkívül jó mérkőzésen van túl Gaël Clichy, aki most is hihetetlen intenzitással vetette bele magát az összecsapásba. A bal szélen gyakorlatilag nem tudtak mit kezdeni a hazai játékosok, amiért főként őt illeti dicséret, s a tökéletes védőmunkája mellett még arra is futotta az energiájából, hogy komoly erővel támogassa a támadásokat.

Alex Song ezen a találkozón nem nyújtott igazán kimagaslót: egy kissé fáradtnak tűnt, s bár volt néhány remekbeszabott megmozdulása, nem volt annyit játékban, mint azt megszokhattuk tőle.

Ellenben Jack Wilshere hihetetlenül élénk volt a mérkőzésen: szinte minden Arsenal-támadásnak részese volt, keresztül-kasul robogott végig a pályán, labdát szerzett, s osztogatott, igazi energiabombaként volt jelen a londoni rangadón.

Cesc Fabregas neve mellé egyetlen gól vagy assziszt sem fűződik a találkozóról, s ezen két tényező hiányában sokan már nem értékelnék túl fényesen egy olyan kaliberű játékos teljesítményét, mint ő, azonban a spanyol középpályás csapatkapitányhoz méltóan a gárda motorja volt az összecsapáson, így tehát kulcsszerepet játszott abban, hogy az Ágyúsok begyűjtötték a három pontot a Kalapácsosok otthonában.

Kétség sem férhet ahhoz, hogy Samir Nasrinak nem ez volt a legjobb mérkőzése a szezon során, azonban a zseniális franciának ma is voltak olyan brilliáns megmozdulásai, amik mindazokat igazolják, akik már évekkel ezelőtt is az új Zidane-t látták benne...

Theo Walcott meccse röviden: gólpassz, gól és egy tizenegyes kiharcolása. Nasrihoz hasonlóan ő sem az Upton Parkban nyújtotta a legjobbját, azonban a 'felsoroltak' után egyszerűen nincs miről beszélni, s azt is meg kell jegyezni, hogy gyönyörű mozdulattal vette be a hazaiak kapuját.

Ismét a régi fényében tündökölt Robin van Persie, akinek sok más csatárral ellentétben nem a labdával vannak problémái, hanem azzal, hogy folyton-folyvást lesérül. Igazán megérdemelt volna egy mesterhármast, mondhatni kijárt volna már neki, de sajnos a kapufa ma nem Észak-London fele húzott, így tehát marad a dupla, illetve egy assziszt, s ami a legfontosabb, hogy Robin visszatért!

(A csereként beállt játékosok - Denílson, Andrej Arsavin és Kieran Gibbs - teljesítményét sajnos nem lehet értékelni, mivel Arséne Wenger legénysége a meccs utolsó perceiben cicázott a fásult Kalapácsosokkal.)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (61)

13 éve
Törölt felhasználó
majd a hitvány-cselszi oda-vissza elkeni őket remélem 😏
13 éve
Törölt felhasználó
Egyszerűen vérlázító, hogy 0, ismétlem NULLA mutatott játékkal is képes összemákolni ez a buzi csapat egy döntetlent. Nekünk egy sovány 1-0ás spurs győzelem kellett volna, de a gólt bezzeg nem adták meg.

Amúgy mondana valaki valamit arról a meg-nem-adott gólról? Sajnos pont akkor szállt el a kép...

Így tovább tart a veretlenségi sorozatuk, pedig már régen meg kellett volna szakadnia. Ez remek lehetőség lett volna, de ezek a verebek nem képesek bevenni a holland jani kapuját :coolgrin: Bezzeg ellenünk tudnak 45 perc alatt 3 gólt rúgni!
13 éve
Törölt felhasználó
a pool ellen is játszanak még. amugy meg ha lesz még sok döntetlen és mi nyerjük a bajnokságot akkor maradhat veretlen:D
13 éve
Törölt felhasználó
pff... Undorító h kihúzta 0-0-al ez a buzi MU 🤢
13 éve
Törölt felhasználó
vége 0-0 :-S de nézzük a jó oldalát : 2 pontot hoztunk az mu-n, plusz 2-t vertünk a spurs-re

Szólj hozzá