Nicklas Bendtner alig két hete térhetett vissza az első számú csapatba, miután a dán csatár súlyos ágyéksérülés hátráltatta, amit még a világbajnokság előtt szerzett.

Bendtner azóta két meccsen vett részt, egyszer csereként (a Manchester City ellen), egyszer pedig a kezdőben (a Newcastle elleni Ligakupa meccsen), de mind a kétszer eredményes volt.

Bár a Shakhtar Donetsk elleni sajtótájékoztatóra eredetileg Andrey Arshavin volt hivatalos Wenger mellé, az orosz a sérülése miatt nem utazott el Ukrajnába, így a francia menedzser Bendtnert kérte fel erre a feladatra.

"Nagyon örülök, hogy visszatérhettem, ugyanakkor sérülések és egyéb dolgok mindig benne lesznek a pakliban. Úgy gondolom, hogy ha a legjobb tudásomat adom, ott leszek az állandó kezdőben." - mondta Bendtner.

"Természetesen nem szabad elfelednünk, hogy nagyon sok meccsünk van egy szezonban, mindig rotálni kell, sohasem lehet ugyanazzal a kezdővel végigcsinálni az egész idényt. A többi nagy klub, mint a Chelsea, vagy a Manchester United is rotál, ugyanakkor valóban kezdeni akarok a meccsek többségén." - tette hozzá.

Bendtner feladata nem egyszerű, hiszen Marouane Chamakh az Arsenalhoz való igazolása óta kiválóan teljesít, valamint Robin van Persie visszatérése is sanszos két héten belül. A dán csatárt pedig olyan fiatal tehetségek a sorban, mint Carlos Vela, vagy Jay Emmanuel-Thomas, Bendtnert azonban nem aggódik a versengéssel kapcsolatban.

"Valóban nagy harc van a kezdőbe való kerülésért, de ez is csak arra ösztökél bennünket, hogy mutassuk meg a legjobb képességeinket. Természetesen, ahogyan a többi játékos, úgy én is szeretnék az összes létező meccsen szerepelni, és mindent megteszek ennek érdekében, ha megkapom az esélyt a menedzsertől."

Bendtner végül röviden kitért az Arsenal jelenlegi helyzetére is.

"Azon a helyen állunk, ahol mindig is lenni akarunk. A játékra pedig: csak a minőségi futball a célunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

13 éve
Törölt felhasználó
OFF: Thorton mit három akkor az volt a 2. meccse ráadásúl a city ellen csaka végén jött be. :D
ON: Nagyon jó hogy egy ilyen egézséges versenyhelyzet alakult ki csatárposzton. Remélem ez sok gólt fog eredményezni, mert valjuk be azért a bajnokságba kicsit több vagy kiegyensúlyozottabb góltermelés kellene. ;)
13 éve
Törölt felhasználó
Chamakhot nehéz lesz kiszorítani, meg ha RvP is jó formában lesz, akkor garantált neki a pad sajnos! De úgyis vannak sérülések, meg rotálni is kell, szóval kapni fog lehetőséget bőven! :)
13 éve
Törölt felhasználó
Faragónak szerintem máshoz sem volt sok köze... :)
Volt 1-2 "érdekes" hozzáfűznivalója a csapattal kapcsolatosan,ami nem éppen a valóságot(és Faragó felkészülését) tükrözi :)
De legalább örüljünk,hogy a TV-ben láthattuk játszani a fiúkat :)
13 éve
Törölt felhasználó
én szivesen kipróbálnám a két csatáros módszert, mert biztos h eredményes lenne, csakhát akkor nemlenne vkp, vagy ha az lenne, akkor nem lennének széleink, és a védelmünk se lenne akkor az igazi....
Azon meg a multkor jót nevettem mikor a liga kupa meccsen Faragó aztmondta h Bendtner idén még csak két gólt lőtt ami elég gyenge tőleXD de azt kifelejtette h még csak 3 mecsen jáccotXD

Szólj hozzá