Johan Djourou volt az Arsenal negyedik igazolása a nyáron. A svájci védő még 2009 augusztusában, hazája válogatottjában sérült le hosszú időre, e sérülés következtében pedig kénytelen volt kés alá feküdni. Miután gyakorlatilag az egész tavalyi szezont kihagyta, visszatérése kifejezetten jót jelentett az Arsenal megfogyatkozó védelmének, miután a Gallas-Silvestre-Campbell trió eligazolt a nyár folyamán.

"Nagyon nehéz volt az elmúlt időszak, egy év a partvonalon túl, miközben játszani akartam. Néha az ember ilyenkor hajlamos kibukni, de pontosan ezekben a pillanatokban kell erősnek maradni, s hinni abban, hogy eljön a fény az alagút végén. Ez a fény pedig most nem más, mint a rendszers játéklehetőség." - mondta Djourou az Islington Gazette-nek adott nyilatkozatában.

"Mindig is hittem magamban, és a menedzser is folyamatosan támogatott, sikerült önbizalmat adnia. Amikor pedig visszatérhettem az edzésekre, néha voltak bennem kételyek, hogy nem vagyok olyan erős, mint korábban." - tette hozzá.

"Amikor ilyen komoly sérülése van az embernek, időt kell adnia magának, hogy visszanyerje a korábbi fittségét, ugyanakkor ez néha nehéz. Most már azonban teljesen egészséges és fitt vagyok, sokkal jobban érzem magam, remélhetőleg pedig erre tudok majd építeni."

Ebben a sportágban az időzítés kulcsfontosságú. Annak ellenére, hogy a már említett sérülés miatt egy teljes szezonig harcképtelen állapotban volt, Djourou most ismét az Arsenal kezdőjébe verekedte magát, köszönhetően Laurent Koscielny hátsérülésének, illetve sokkal inkább Thomas Vermaelen elhúzódó Achilles-gondjainak. A svájci ugyanakkor nem gondolja azt, hogy ezek után garantálva van a helye a kezdőben.

"Játszhattam a Ligakupában, játszhattam a Bajnokok Ligájában az idén, és nagyszerű volt ismét a kezdőben lenni egy bajnoki meccsen is. Nagyon boldog és elégedett vagyok a formámmal és a teljesítményemmel, és nincs okunk panaszkodni az eredményt illetően sem."

"A fő meccsek persze még csak eztán fognak jönni. Most az a legfontosabb, hogy továbbra is fitt maradjak, s hogy képes legyek jó teljesítményt nyújtani ezeken a találkozókon. Mindössze egy pár meccsen vagyok túl egy borzasztó hosszú kihagyás után. Majd meglátjuk, mennyire bírom majd szusszal." - ecsetelte.

A játékára leginkább a felemás szó illhet. Míg a Manchester City ellen rezgett a léc, a Newcastle United elleni Ligakupa meccsen remek formát fogott ki Djourou.

"Igen, nehéz meccsek voltak ezek. Az ellenfeleinknek muszáj jó képességűeknek lenniük, ezenkívül folyamatosan azon vannak, hogy legyőzzék a nagy csapatokat."

"Ugyanakkor mi is tehetségesek, képzettek vagyunk, ami a minőséget illeti, talán mi vagyunk a legjobbak a ligában, ugyanakkor az rajtunk áll, hogy képesek leszünk-e megmutatni. Sok kritikát kaptunk a múltban, az emberek pedig annyit tettek hozzá, hogy fiatalok vagyunk. Ugyanakkor most már készen állunk arra, hogy nyerjünk valamit."

"Hosszú ideje meg kellett volna már ennek történnie, de remélhetőleg ez a szezon a miénk lesz."

"A Bajnokok Ligájában elért eredményeink is azt igazolják, hogy a lehető legtovább képesek vagyunk eljutni a sorozatban. Természetesen még nagyon korai stádiumban vagyunk, de az eddigi teljesítményeink jó kiindulópontok lehetnek az emberek számára, hogy képesek vagyunk jól teljesíteni. Többé-kevésbé már továbbjutottunk, noha még három meccsünk hátra van, ugyanakkor jó formában vagyunk."

Djourou még azt is elárulta, hogy véleménye szerint nem csak a Chelsea, vagy a Manchester City elleni rangadók dönthetik el a bajnokság sorsát, hanem az olyan 'kisebb' meccsek is, mint a szombati West Ham United elleni.

"Teljesen igaz, hogy a lehető legtöbb pontot kell összegyűjtenünk ezekből a meccsekből is, mert ezek olyan találkozók, amik eldönthetik akár az egész bajnokságot. Mindig ott motoszkálhat a tudatunkban az, hogy a Chelsea vagy a Manchester United is hullajthat pontokat, de mi ezt nem engedhetjük meg magunknak. Emiatt valóban óriási meccs lesz a West Ham elleni."

"Az a lényeg, hogy hétről-hétre készen álljunk a győzelemre, azt gondolom, már kezdjük érteni a dolgok nyitját, és ezen leszünk. Nem szabad túl kényelmesre vennünk a figurát."

"Ami engem illet, én mindent meg fogok tenni. Folyamatosan javul a formám, s bár még hosszú út áll előttem, nagyon élvezem a játékot. Természetesen frusztráló volt ennyit kihagyni, de már visszatértem, s rendszeresen kapok lehetőséget, ami mindenképpen jó."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

14 éve
Törölt felhasználó
Remélem igaza lesz Djourounak!
14 éve
Egyetértek fecc04-el! Pontosan ezek a meccsek tűnnek a legnehezebbeknek, mert a West Hamnek a döntetlen is jó, és emiatt 11 emberrel fog védekezni. Nekünk pedig fogást kell rajta találnunk. Remélhetőleg sikerülni fog, hajtanunk kell a Chelsea után.
14 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya!

úgy látszik, hogy te nem értesz engem, tehát mondom egyszerűbben:
nem kell lenézni az utolsó helyezett WHU-t, mert történhet meglepetés, és akkor nagyot koppanunk! ettől függetlenül a győzelem kötelező lenne!
14 éve
Törölt felhasználó
fecc!
látom fingod nincs róla,hogy értettem..(nem értem miért nem világos:D)
ha egy BAJNOK-ESÉLYES csapat lép pályára holnap,szerinted nem KELL,KÖTELEZŐ megverni egy WHU-t... ami mellesleg még sz*r is mostanában?
14 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya!

azért lenne, mert a tabellára nézve azt látom, hogy a WHU a 20. helyezett! de a West Ham ellen egyszer sem volt még könnyű meccsünk, sőt sok pontot vesztettük ellenük az utóbbi években, amire remélem holnap nem kerül sor! emellett a WBA elleni meccs előtt is azt gondoltuk, hogy sima lesz...

Szólj hozzá