Az Ágyúsok nagyon értékes három pontot szereztek a Polgárok otthonában, amellyel a PL tabellájának második helyére léptek fel. A mérkőzés 5. percében Dedryck Boyata a kiállítás sorsára jutott, majd a 20. minutumban vezetést szereztek az észak-londoniak Samir Nasri révén. A 41. percben Cesc Fabregas megduplázhatta volna az Arsenal előnyét, ám tizenegyest hibázott. A 66. minutumban aztán Alex Song is betalált, majd a 88. percben a csereként beálló Nicklas Bendtner állítota be a végeredményt.

A találkozón remek teljesítményt nyújtott Łukasz Fabianski, aki egyre inkább bizonyítja, hogy megfelelő ember az Ágyúsok kapujába. A lengyel portásnak volt egy rossz kijövetele az összecsapás vége felé, de azt a szituációt leszámítva nagyon magabiztosan védett, sőt óriási bravúrokat is láthattunk tőle.

Szintén kiváló produkciót nyújtott Bacary Sagna: a védelemben betonkeményen állt a lábán, s a jobb oldalon futó támadásokból is kivette a részét. Akár a negyedik gólt is megszerezhette volna, de sajnos a hab elmaradt a tortáról, pedig igazán rászolgált volna a francia bekk.

A Sébastien Squillaci-Johan Djourou párosnak voltak megingásai az első félidőben, s ez különösképp a svájcira igaz, azonban a második játékrészre jócskán koncentráltabban jöttek ki, s meg is látszott a javulás az Arsenal védekezésén.

Gaël Clichy ismét rengeteget futott, s mint azt megszokhattuk tőle, óriási hőfokon égett a csapat sikere érdekében, azonban volt, hogy nem ért vissza egy-egy City-kontránál, a védőmunkája tehát hagyott némi kivetnivalót maga után.

Ismét szenzációs volt Alex Song, aki minden bizonnyal nem a levegőbe beszélt, amikor kifejtette, hogy a gólszerzésben szeretne fejlődni. A találata, amely előtt kalapot lehet emelni, döntő kimenetelű volt a meccs végkimenetelére nézve, s az egész mérkőzésen nyújtott játékát is csak dicsérni lehet.

Denílson teljesítményére sem eshet panasz az összecsapás után, hisz a brazil középpályás sokszor kulcsfontosságú pillanatokban szerelte a hazaiak játékosait, s az egész meccsen jól osztogatta a labdákat. Néhány éles szituációban is szerepe volt a City kapuja előtt, de ezek az akciók nem zárultak góllal.

Cesc Fabregas teljesítményére jelentősen rányomja a bélyegét, hogy büntetőt hibázott az első félidő hajrájában, s bár a spanyol karmesternek ezt leszámítva sem a mai volt élete meccse, mégiscsak fontos szerepet töltött be a vendégek játékában, amit valószínűleg minden Arsenal-rajongó el is vár tőle.

Óriásit játszott a találkozón Samir Nasri, aki az idei szezonban betörhet a világ legjobb játékosai közé. A zseniális francia egy remekbeszabott találattal szerzett vezetést az Ágyúsoknak, s az egész ütközet folyamán vezéregyénisége volt Arséne Wenger legénységének.

Andrej Arsavin közel sem ragyogott annyira, mint Nasri, tehát még várnunk kell arra, hogy újfent az extraklasszis Arsát láthassuk, azonban hozzá kell tenni, hogy ő adta a gólpasszt az első találatnál, illetve hogy nem az unott énjét láthattuk, hanem rendesen hajtott, amíg a pályán volt.

Látszólag nem nyújtott kiemelkedőt a meccsen Marouane Chamakh, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy róla kapta a kiállítást az Arsenal, s ez az egész mérkőzésnek megszabta a képét. A marokkói támadó tipikusan olyan csatárteljesítményt nyújtott, amiből hiányzott a gól, mégis elfogadható, de inkbb jó produkció volt. Az egyetlen megjegyzendő kritika, hogy Chamakh kissé bátortalanul kezelte azokat a szituációkat, amikor lövőhelyzetbe került, s inkább a passzt választotta, minthogy megpróbált volna maga gólt szerezni.

A csereként beálló játékosok közül Tomás Rosicky és Theo Walcott is jól szállt be a játékba, hamar felvették a meccs, valamint az Arsenal játékának ritmusát, míg Nicklas Bendtner öt minutummal a pályára lépése után nagyon higgadtan értékesített egy ziccert, amellyel végleg eldöntötte a mérkőzést, s amely önbizalmat adhat neki a későbbiekhez.

Ezennel szeretnék az Arsenalfan.hu nevében gratulálni a sikerhez az egész csapatnak. Go Gunners, csak a győzelem útján tovább!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (37)

14 éve
Törölt felhasználó
:D:D:D
mi vagyok én,a feleséged?:D
14 éve
Törölt felhasználó
tudtam h ebbe belekottok:D
14 éve
Törölt felhasználó
Jo akkor 3 :D akkoris :D neked tamogatnod kene akarmit mondok:D
14 éve
Törölt felhasználó
Én am. eléggé tartottam Milnertől, főleg amikor beállt adebayor. nagyon gyors, és a beadásai is jók, ha formában van akkor megéri azt a 30 milliót a citynek!
14 éve
Törölt felhasználó
GoGunners!

Milner neked VK????:D:D:D:D

Szólj hozzá