Cesc Fabregas a City otthonában rendezett ütközet előtt kifejtette a véleményét, miszerint a pénz nem minden a futballban, s más tényezők is szükségesek ahhoz, hogy egy klub sikeres legyen. A spanyol középpályás azt is elmondta, hogy őt egyáltalán nem a pénz motiválja.

Imádom a játékot és imádok nyerni. Nálam az a szempont, hogy egy klubban meglegyen a versengés iránti ambíció, valamint vágy, s a képességek, amelyekkel trófeákat lehet szerezni.
A Manchester City bárkit meg tud venni, de a sikerhez egységre is szükség van, s nem törvényszerű, hogy ha valaki 50 millió fontot költ egy játékosra, az eredményes is lesz.
Sok olyan játékos van, akik hatalmas pénzekért váltottak klubot az utóbbi években, s egyszerűen nem váltak be, míg sokakat semmi pénzért igazoltak, s pont az ellenkezője történt.
Nem csak az Arsenalnál, hanem sehol más futball klubnál nincs meg az a pénzügyi erő, amellyel a City rendelkezik, de ez nem az egyetlen szempont a siker felé. Természetesen ez nagy előnyt, de vannak más rendkívül fontos tényezők is.
Én magam biztos vagyok abban, hogy olyan erős keretünk van, amely bármely együttessel fel tudja venni a versenyt a ligában, s ha elkerülnek minket a sérüléshullámok, akkor nagy dolgokat vihetünk véghez.

Az észak-londoniak 4-ese, aki a Sahtar Doneck elleni BL-meccsen tért vissza a sérüléséből, újfent kifejtette az Ágyúsok iránti elkötelezettségét, mégha örül is annak, hogy más csapatok érdeklődnek iránta.

Meg kell ismételnem, amit már elmondtam egyszer, miszerint profi játékos vagyok. Nagyon hízelgő, ha más klubok érdeklődnek irántad, hisz ez a teljesítményed elismerése, s azt jelzi, hogy jól végzed a munkádat.
Mindazonáltal én az Arsenal játékosa vagyok, s ha a pályán a csapat mezét viselem, akkor csak erre gondolok. Amint kilépek a pályára, más sem jár az eszemben, mint a három pont megszerzése.
Nagyon jó érzés visszatérni a pályára, s egyszerűen csak azt tenni, amit szeretek.

Ezt követően a Manchester United és a Liverpool gárdáját illetően is ejtett néhány mondatot a 23 éves csapatkapitány, majd elmondta, hogy reménykedik csapata sikerességében.

Nem hiszek a Manchester United körül kialakult mizériában. A klub mindig a játékos fölött áll. Az United még nem kapott ki a szezonban, tehát nem lehetnek olyan gyengék.
Ami a Liverpoolt illeti, ők mindig is az óriási klub közé fognak tartozni. A futballban nagyon gyorsan változnak a dolgok, s véleményem szerint az új tulajdonosuk jól végzi majd a dolgát.
Abban biztos vagyok, hogy az Arsenal sikeres lesz az idei szezonban, nem játszanék, ha ezt nem így gondolnám. Jó csapatunk van, megvan bennünk a szellem, s ha szerencsések leszünk a sérüléseket illetően, akkor miért ne szerezhetnénk trófeákat?

Az Európa-bajnok és Vb-győztes Fabregas végül a futballon belüli lojalitásról is beszélt, illetve kifejtette a véleményét azzal kapcsolatban, hogy mikor jön el az a pillanat, amikor egy játékos visszatekinthet az elért sikereire.

A lojalitás nehéz téma, mivel a játékos mellett a csapattól is függ. A klubok döntenek először, hogy kínálnak-e új szerződést, s ha nem teljesítesz jól, valamint ha öregnek tartanak, akkor nem teszik meg ezt.
Sok olyan játékos van, aki szeretne maradni a csapatában, ám ott már nem számítanak rá, tehát a lojalitás egy mérleg, amelynek mindkét oldalára szükség van az egyensúlyhoz.
Fontos, hogy ne arra koncentrálj, amit már sikerült elérned Ezt akkora kell hagyni, amikor már visszavonultál. Nekem a jövőre kell koncentrálnom, hisz még nagyon sok mindent meg kell valósítanom.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
jó sz*r házban lakik... xD
14 éve
Törölt felhasználó
Szép szavak de sajnos mit sem érnek. Nyáron le fog lépni a Barcelonaba és ennyi.
14 éve
Törölt felhasználó
Egy nap Cesc Fábregas-szal! Sajnos spanyol nyelvű,de így is vannak benne érdekességek!

http://www.youtube.com/watch?v=-haqj4DEerI
14 éve
Törölt felhasználó
nagyon kihalt az oldal :gulp:
14 éve
Törölt felhasználó
hát igen nagy dolog h EB és VB is megvan neki..már csak a többi hiányzik...és ha távozik csak is ezért fog nem a pénzért...

Szólj hozzá