Arséne Wenger úgy véli, Kieran Gibbs elegendő játéklehetőséghez fog jutni az Arsenalban, hogy betörjön és megszilárdítsa a helyét az angol felnőtt válogatottban.

A 20 éves játékos még ebben a hónapban mutatkozott be a háromoroszlánosok felnőtt csapatában, amikor Magyarország ellen csereként állt be.

Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya azonban hangot adott véleményének, mely szerint mind Kieran Gibbsnek, mind Jack Wilsherenek célszerű lenne kölcsönbe mennie, hogy elegendő játéklehetőséghez jussanak ahhoz, hogy bent legyenek az angol keretben.

Bár Wilshere eddig mindkét bajnokin kezdő volt, Gibbs helyén a jóval rutinosabb Gael Clichy kezdett, ennek ellenére Wenger nem aggódik.

"Mindössze két forduló telt el, és az az igazság, hogy Kierannak volt egy apró ágyéksérülése. Ezt mindenképpen megvárjuk, amíg el nem múlik, és csak aztán dobjuk be őt a mélyvízbe." - mondta Wenger a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

"Biztosan meg fogja kapni a kellő meccs számot, és ebben az is segít, hogy sokoldalú játékosról van szó: amellett, hogy bal hátvéd, tud bal szélső középpályást is játszani. Remélem, hogy ott lesz az angolok keretében Bulgária és Svájc ellen, mert meg van a képessége ahhoz, hogy beférjen Capello keretébe." - tette hozzá.

Arról viszont már a hét korábbi részében hírt kaptunk, hogy Jack Wilshere egyelőre az U21-es keretben fog majd szerephez jutni. Gibbshez hasonlóan ő is hazánk ellen mutatkozott be az A-csapatban, ugyanakkor az elkövetkezendő két meccsre az U21-es keretbe neveték őt az angol válogatott szakemberei. Wengert azonban meglepte ezen döntés.

"Meglepett vagyok, hogy nincs ott az angol felnőtt csapatban. Szerintem Capello szerette volna beválogatni, de játszatni nem, szóva talán jobb is, ha az U21-es csapatban szerepel."

"Számomra kiválóan teljesít. Bevallom, érzek egy kis meglepettséget, hogy kimaradt a felnőtt keretből, mert Magyarország ellen Capello válogatta be őt, és végül kezdhetett is volna. Biztosan jó benyomást gyakorolt Jack rá."

"Ugyanakkor ne feledjük, hogy az angoloknak sok középpályásuk van - Lampard, Gerrard, Barry, Milner, sőt most megpróbálták Scholest is visszahívni. Jack pedig csak 18 éves, szóval még nagyon fiatal - érthető, ha kell még egy kis tapasztalat az U21-es keretben is."

"Talán még a jövő héten is el lesz keseredve, ugyanakkor én nagyon bízok benne. A Liverpool ellen is játszattam, múlt szombaton is lehetőséghez jutott, de 18 évesen még mindig olyan korban van, amikor az embernek jobban oda kell rá figyelnie."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

14 éve
Törölt felhasználó
off
14 éve
Törölt felhasználó
Hajrá fiúk! Go-Gunners! :)
14 éve
Diaby remélem hogy visszanyeri a tavalyi formáját
14 éve
Rosicky nálam alap kezdő! a liverpool és a blackpool ellen is ő volt az egyik legjobb..
14 éve
Törölt felhasználó
srácok ez a rotáció lényege! nem lehet, fent mindig ugyanaz a kezdő! ez a lehető legütősebb csapat! csak ne Almuniával kezdődne a sor...

Szólj hozzá