Liam Brady, az Arsenal akadémia vezetője az ágyúsok sikerének is tudja Kieran Gibbs és Jack Wilshere első ízben kapott meghívóját az angol nemzeti válogatottba, és úgy véli, mindkét fiatal játékos meg fogja állni a helyét a szerdai, Magyarország elleni barátságos meccsen.

Érdekeeség, hogy Fabio Capello alakulatában jelenleg négy olyan játékos szerepel, akik hosszabb-rövidebb ideig az Arsenal akadémiáján tanultak - Theo Walcott, Gibbs, Wilshere, valamint Ashley Cole.

"A két srác meghívója nagyszerű hír az akadémáinknak, ahogy Jacknek és Kierannak is, biztos vagyok abban, hogy jól fogják kezelni az előttük álló lehetőséget." - mondta Brady az arsenal.comnak.

"Amikor nem láttam őket az U21-es keretben, akkor már kezdtem gondolni, hogy Capello mire készül. Fabio valóban komolyan gondolja, amit mondott korábban: a vérfrissítést az angol keretben."

"Jackék meghívója az jelenti, hogy az akadémia jól teljesít. És amúgy ha jól emlékszem, mi neveltük ki Ashley Colet is annak idején."

Nem csak Gibbsék meghívója lehet siker az Arsenal akadémiájának, ugyanis Henri Lansburyt az U21-es keretbe hívták meg, míg Thomas Cruise éppen most tért vissza az U19-es EB-ről. A nyár elején pedig Benik Afobe és Chuks Aneke képviselte az Arsenalt és a három oroszlánosokat az U17-es EB-n.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (24)

14 éve
Törölt felhasználó
nem tudok egyet érteni, de mind1 is, ez egy arsenal oldal, és inkább örüljünk annak h a fiataljaink ilyen sikeresek, grat nekik a meghívókhoz, a jövőben (és nem is olyan távoli jövőben) az arsenal fogja adni az angol válogatott 70%-át 🧀 akkor majd nem fog beszólni senki...
14 éve
Törölt felhasználó
Saját nemzeted ellen szurkolni akkor is szánalmas...
14 éve
Törölt felhasználó
nem kell gyökerezni senkit, mert nem az határozza meg az emberi értékeket h ki melyik hülye csapatnak drukkol, tök mind1 h válogatottról van e szó. én pl nem nézek magyar focit, nem is ismerem a játékosokat, ettől nem leszek gyökér. a sportot szeretem nem az embereket, és azon a szinten amin a magyar foci van nem tud szórakoztatni. sem a klubcsapatok, sem a válogatott játéka. elsőbbséget élveznek a magyarok ha olyannal játszanak aki nem érdekel, de mindenkinek szive joga eldönteni h kinek drukkol egy sportágban. senki nem tehet róla h hova születik és szomorú ha vki nem vállalhatja fel a véleményét erről mert más idióták legyökerezik annak ellenére h nem is ismerik...
14 éve
Törölt felhasználó
Sokan összekeverik a klubcsapatot és a nemzeti válogatottat. Itt most a magyar válogatott játszik az angol válogatottal. Az egy dolog hogy benne van a keretbe 3 Arsenal játékos (amiből max. Walcott fog játszani szerintem) de a többi mind más klubcsapatban játszik. És nem is ez a fontos, hanem az, hogy ANGOLOK és MAGYAROK játszanak egymás ellen. Persze nem kötelező drukkolni a magyar válogatottnak, de aki az angoloknak drukkol, arra tényleg lehet mondani, hogy igazi gyökér. Már bocs mindenkitől. Pl. amikor az Arsenal a Haladás ellen játszott felkészülési mérkőzést tavaly, akkor az Arsenal-nak szurkoltam. Az egy dolog hogy most magyar klub, de nem vagyok Haladás drukker. Összefoglalva: Hajrá MAGYAROK, remélem szép játékot látunk ma :)
14 éve
Törölt felhasználó
Különben Zacky mondta, hogy 60 éve alig tud 2 normális meccset felmutatni a válogatott én pedig írtam, hogy ez egy faszság. Lehet röhögni, hogy azt mondtam szembeköpi az Aranycsapat eredményeit, de inkább én röhögöm rajtad, hogy tudatlan vagy. 4 évig voltak veretlenek ezalatt nyertek egy olimpiát és egy vb ezüstöt(amit elcsaltak a németek javára), megverték az angolokat akik addig még sosem kaptak ki otthon(amúgy kikaptak a skótok ellen de azt házon belülinek számolják) majd az angolok mivel égtek otthon ezért idejöttek visszavágóért amin 7-1re kikaptak.
De akkor ne az '50es évekről beszéljünk. 1982be 10-1re megvertük Salvodart a világbajnokságon ezzel rekordot állítottunk fel(az előző rekordtartó az Aranycsapat volt).

Szólj hozzá