Az egész Arsenalra, beleértve a csapat akadémiáját is pozitív hír, hogy Fabio Capello három ágyúst válogatott be a Magyarország elleni barátságos mérkőzés keretébe.

Theo Walcott, akit a szövetségi kapitány meglepetésre kihagyott az idei világbajnokságra utazó keretből, visszatért, emellett két társa, Jack Wilshere és Kieran Gibbs is debütálhat az angol felnőtt keretben.

Pozitív szempontból óriási meglepetés, hogy első ízben hívtak be Fabio Capello keretébe, ez nagyon nagy megelégedettséggel tölt el.

- mondta Gibbs, aki tegnap gólt szerzett a Légia Varsó ellen.

Mindig megtiszteltetés a hazámért játszani, még ha korosztályos válogatottról van szó, de meghívást kapni a felnőttcsapatba nagyon különleges.

- tette hozzá a 20 éves védő.

Ahhoz, hogy elérjem a teljes tudásomat, nagyon fontos, hogy a játékom minden terén fejlődjek, és ez a meghívóval további tapasztalatokat fogok nyerni. Minden lehetőséget meg akarok ragadni, hogy továbbfejlődjek.
Azt kell mondanom, hogy ez egy igazi fellendülés a karrierem folyamán, mert öt hónapot kellett kihagynom egy sérülés miatt. A meghívóm kapcsán pedig ismét csak köszönetet szeretnék mondani az orvosaimnak, és mindazoknak, akik az elmúlt hetekben, hónapokban segítettek a mielőbbi felépülésemben.
Természetesen a legfőbb célom, hogy visszatérjek ahhoz a szinthez, ahol álltam a sérülésem előtt, ehhez pedig szükségem lesz néhány meccsre az Arsenalnál. Ugyanakkor nem tagadom, nagyon szeretném megszilárdítani a helyemet az angol válogatottban a jövőben.

Jack Wilshere, aki a hírek szerint legalább januárig marad az Arsenalnál, az alábbiakat nyilatkozta.

Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy engem is beválogattak az angol felnőtt keretbe, pályafutásom során először. Ez egy nagy megtiszteltetés, és nagyon várom már a meccset.
Mindazonáltal realista vagyok, és mindent lépésről-lépésre szeretnék tenni. Természetesen mind nekem, mind a családomnak fantasztikus hír, hogy meghívót kaptam Fabio Capellótól, de az elsődleges célom, hogy betörjek az Arsenal kezdőjébe, és hogy rendszeresen játszhassak. Ahhoz, hogy ezt elérjem, fejet leszegezve kell keményen dolgoznom és koncentrálnom.

A szerdai Magyarország elleni barátságos mérkőzésre még Theo Walcott is csatlakozik az Arsenal keretéből, rögvest ahogy az Arsenal visszatért a lengyelországi útjáról.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

14 éve
Törölt felhasználó
Ez mindenkeppen jo hir az arsenal szimpatizansok szamara, hiszen hosszu ido utan harom angol jatekosunk is ott van az angol valogatottban.
14 éve
Törölt felhasználó
nagyon jó ezt látni h 3 ANGOL van az arsenalból...ez nagyon jó hír már a sajtó felé is nézve...
14 éve
Törölt felhasználó
Örülök hogy az arsenal elkezd egy picit angolosodni és annak is hogy ilyen fiatalon bekerültek az angol válogatottba :) :)
Go Gibbs Wilshere , Theo
14 éve
Ha időm engedi, megnézem a meccset. Mindkét játékos hozzáállása első osztályú, nem kell aggódni a hosszú távú jövőnket illetően sem. :)

Szólj hozzá