A dél-afrikai Világbajnokság mai napján az Ágyúsok közül Robin van Persie, Nicklas Bendtner és Alex Song is pályára lépett, s ami még fontosabb, hogy a zseniális holland gólpasszt adott, míg a hórihorgas dán neve mellé egy assziszt szintén, sőt egy találat is feljegyezhető.

A hollandok a Kamerunt legyőző Japánokkal mérkőztek meg, s bár az ellenfelük igen szervezett futballt mutatott be, illetve ők meglehetősen visszafogottan teljesítettek a képességeikhez képest, mégis sikerült begyűjteniük a három pontot Wesley Sneidjer találatával. Az Internazionale középpályása a találkozó 53. percében került lövőhelyzetbe, miután Van Persie lekészített neki egy labdát, s eleresztett egy erőteljes bombát, amelyet a Japánok kapusa bevédett a saját kapujába. A gólpassz adóját a meccs 88. percében Klaas-Jan Huntelaar váltotta.

Morten Olsen legénységének, s a Szelidíthetetlen oroszlánok összecsapásán mindkét félnek kellett a győzelem, így egy meglehetősen izgalmas mérkőzés kerekedett ki a csatából. A találkozó első gólját Samuel Eto'o szerezte egy eladott labdát követő passz után, ám Bendtner még a félidőben egyenlíteni tudott: Simon Kjaer indította a jobb szélen felfutó Dennis Rommedahlt, aki középre tette a labdát az Arsenal 52-esének, ő pedig nem hibázta el az ordító ziccert. A második játékrészben Bendtner 'visszaadta a kölcsönt' Rommedahlnak egy nagyszerű kiugratással, melyet követően az Ajax támadója rendkívül higgadtan és okosan fordította meg az eredményt. Ezt követően a kameruniak rengeteg energiát fordítottak a egyenlítőgól megszerzésére, ám ez a 'tucatnyi' helyzetük ellenére sem jött össze nekik, így kiestek a csoportjuból.

Alex Songnak a mérkőzésen volt egy eladott labdája, amelyből kialakult egy óriási dán lehetőség, ám a döntő pillanatban menteni tudott a 22 éves középpályás, ezzel javítva a hibáját. Ezenkívül elmondható a teljesítményéről, hogy rengeteget dolgozott a meccs folyamán, s az is, hogy 'ipari mennyiségben' osztogatta a labdákat a társainak.

Reménykedjünk abban, hogy még láthatunk gólokat, gólpasszokat, kimagasló teljesítményeket a Vb-n szereplő Ágyúsoktól! Go GUNNERS!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (44)

14 éve
Törölt felhasználó
Látom félreértettétek. Nem én titulálom a kedvenc játékosom nagyképűnek. A rádióban volt ez. Én csak megosztottam veletek. :)
14 éve
Törölt felhasználó
Tomco, Henry mióta nagyképű?-.-
Majd Blanc helyrerázza ezt a csapatot.Domenech-et még a játékosok sem tisztelik!Ez ott lett elbaszva, h az EB-selejtezők után még Domenech volt a kapitány...Szégyen ez a "csapat"!
14 éve
Törölt felhasználó
Tomco ha ez igaz akkor Gallas a legnagyobb barom ! Odaült a helyére a buszon ??? :D
14 éve
Törölt felhasználó
Azért Henry nagyképűnek titulálni, azért az vicces Tomco.Ő pont, hogy az egyik öreg kivétel, aki szívvel lélekkel játszana,ha tudna, de Domenech bácsi nem állítja be.
14 éve
Törölt felhasználó
A francia válogatottnál az az alapvető probléma, hogy hatalmas a klikkesedés a csapatnál. Ezt egy rádióbeszélgetésbe mondták. Tehát három részre oszlik az egész keret. Vannak az idősek, főnökök, nagyképűek (Gallas, Evra, Henry, Ribery stb.). Vannak az 'intelligensek' (Gourcuff, Toulalan stb.). És vannak a fiatalok, akik nem hallgatnak az idősekre, így ők nem érzik a tiszteletet. (Sagna, Clichy, Diaby, Ben Arfa, stb.). És Domenech is azért nem vitte ki Nasrit például, mert ezt Gallas bulizta ki nála. Ugyanis Nasri egyszer Gallas helyére ült az Arsenal buszán, ami neki nem tetszett. És ezért nem ment Nasri. Nem hiába mondta, hogy sokan nem beszélnek Gallassal.Rühellik egymást. Benzema is azért nincs kint, mert az idősek nem akarták.

Szólj hozzá