5. Cesc Fabregas vs. Blackburn Rovers
A spanyol középpályás októberben szerzett egy igazán emlékezetes gólt a Rovers elleni hazai összecsapáson, amely végül 6-2-es Arsenal-sikerrel zárult. 3-2-es vezetésnél Tomás Rosicky kanalazta Fabregashoz a játékszert, aki mellel vette le azt, majd egy pattanás után bombázott Paul Robinson kapujába, aki látszólag azt se tudta hol van a 20 méterről leadott bombát követően.
http://www.soccerclips.net/videos/arsenal-4-2-blackburn-fabregas

4. Emmanuel Adebayor vs. Tottenham Hotspur
A togói csatár több fantasztikus gólt jegyzett az ősi rivális ellen Arsenal-játékosként, ezek közül az egyik leglátványosabbat a 2007/2008-as szezonban szerezte a Spurs otthonában. Az összecsapás hajrájában, 2-1-es vezetésük tudtában kontrázhattak Arséne Wenger legényei, Denílson került ziccerbe, ám Robinson védeni tudott, azonban a kipattanó Fabregas elé került, aki pedig egy nagyszerű passzal megjátszotta Adebayort, ő pedig nem sokat vacakolt: felpörgette a labdát, majd kegyetlenül bevágta a Tottenham kapujába.
http://www.youtube.com/watch?v=06GBPZlmvjM

3. Emmanuel Adebayor vs. Villareal
A 2008-2009-es idényben az Ágyúsoknak a Villareal együttesével kellett megmérkőzniük két felvonásban a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között. A párharc első meccsén a hazaiak szereztek vezetést, ám a togói gólzsák tett arról, hogy az Arsenal előnyös eredménnyel utazhasson haza Észak-Londonba: Fabregas körülbelül 45 méterről ívelt a tizenhatoson belülre Adebayorhoz, aki mellel vette le a játékszert, majd egy remekbeszabott ollózással 'süllyesztette el' a Sárga Tengeralattjárót.
http://www.youtube.com/watch?v=HZJkojcD4BU

2. Eduardo vs. Burnley
A horvát támadó 2009 márciusában, miután februárban visszatért a borzalmas sérülését követő kihagyása után, lenyűgöző gólt szerzett a Burnley elleni FA-kupa meccsen, amelyen az Ágyúsok három kiválóan véghevitt találatot jegyeztek. Andrej Arsavin mentett meg egy játéktérről kifele tartó labdát, majd passzolt Kieran Gibbshez, aki pedig Alex Songhoz továbbította a játékszert. A kameruni középpályás felnézett, majd egy pompás íveléssel megjátszotta brazil származású csapattársát, aki egy zseniális oxizással lőtte ki a bal felső sarkot.
http://www.youtube.com/watch?v=ZrzzdmXITJg&feature=related

1. Robin van Persie vs. Charlton Athletic
A fantasztikus rúgótechnikával és technikai tudással megáldott csatár számos pazar gólt szerzett már eddigi pályafutása alatt, ám azt a találatot, amelyet 2006 szeptemberében lőtt a Charlton együttesének, valószínűleg minden igaz Arsenal-rajongó fel tudná eleveníteni. Alexander Hleb indította a jobbon Emmanuel Ebouét, akinek a beadására szinte a semmiből robbant be Van Persie, s egy meglehetősen akrobatikus mozdulattal, elemi erővel zúdította be a labdát Scott Carson kapujába, hogy aztán az Ágyúsok rajongói előtt tombolhasson teljesen megérdemelten.
http://www.youtube.com/watch?v=lbTSkIJQvwg

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá