Az Arsenal jelenlegi csapatkapitánya, Cesc Fabregas passzai voltak azok amin elsőnek megakadtak Arséne Wenger szemei.

2003-ban a francia mester Finnországba utazott, ahol az akkori U-17-es világbajnokságot rendezték. Itt talált rá a spanyolra, és itt látott benne elsőnek egy virágzó fiatal középpályást.

Fabregasnak a vérében van a Barcelona, ugyanis ott nevelkedett, ugyanúgy mint Lionel Messi vagy Gerard Pique.

Spanyolország nem emelhette fel a trófeát 2003-ban, de Fabregas óriási tapasztalattal térhetett vissza szülőföldjére, mivel Ő nyerte el az ifjúsági aranycipőt és a torna játékosának is megválasztották.

A döntőben Braziliától szenvedtek vereséget, ám a 16 éves játékost már akkor szerette volna az Arsenal.

A Barcelona elleni Bajnokok Ligája összecsapás előtt Arséne Wenger felidézte az első benyomását Fabregasról.

Nem tudtam megnézni őt egy ifimeccsen sem a Barcelonánál, mert nem nagyon láttak szívesen. Így hát az U-17-es válogatottra vetettem a pillantásaimat.

-nyilatkozta a menedzser a Birminghami kirándulás előtt.

Azonnal láttam, hogy kivételes játékosról van szó. Fabregas akkor még testileg gyenge volt, de sok gólt szerzett.

Nem tudom, hogy volt-e más érdeklődő. Először mindig az adott játékost kérdezzük meg, hogy akar-e szerződést tőlünk. Többnyire a sok fiatal tehetséges futballista ezért választ minket.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

14 éve
Törölt felhasználó
hehe nem láttak szívesen akkor már tudták h baj van:D
14 éve
Törölt felhasználó
Hát az biztos, hogy a Barca nagy hibát követett el mikor elengedte Cescet! De nem lehet tudni kikből lesznek klasszisok, mert lehet, hogy valaki tini korában nagyon tehetséges és nagyon jó, de későbbre kiég, és lehet, hogy aki tini korában nem volt valami jó, az egyszer csak egy hihetetlen fejlődésen megy át! Most mondhatjuk itt Songot például, mert ki gondolta volna 1-2 évvel ezelőtt, hogy Alexandre Song nélkül az Arsenal nem lesz az igazi Arsenal... Hát nem sokan... Emellett számos nagy tehetség veszik el a süllyesztőben, szóval ehhez tényleg hihetetlen szem kell, hogy meglássa az a bizonyos ember, hogy benne van tehetség, és igenis jó játékos lesz belőle! Ide tartozik Arsene Wenger is! Neki nagyon jó szeme van ehhez!
14 éve
Törölt felhasználó
Az angol kluboknak nagy előnye,hogy 18 éves kor alatt is profi szerződést köthetnek a fiatal játékosokkal,és ez nagyon sok tehetségnek csábító!Nem semmiért van ennyi fiatal légiós Angliában főleg a nagy csapatoknál!A Chelsea,Arsenal,Mu,Liverpool 4-es már ifiben több fiatal légióssal számol!Nálunk ugye az ifi csk-ja Oğuzhan Özyakup is légiós fiatal kora ellenére!Cesc-re rátérve,nagyon örülök neki,hogy minket választott!Wenger keze alatt klasszis játékos lett belőle!Persze a katalánok maguknak tudják Cesc-t,de nem szabad elfelejteni,hogy ő nálunk lett kiforrott játékos,nem pedig a Barca-ban!Ki tudja,ha marad,akkor a világ még csak most ismerné meg a nevét,mint Perdo-nak,vagy Jéffrénnek!Nem mellesleg Iniesta is 20-21 éves korában ért oda a Barca első csapatához,tehát ilyen szempontból Cesc jól választott,hogy nem várt a katalánokra,és szerencsét próbált Angliában!
14 éve
Törölt felhasználó
El tom képzelni :) Megy az U17 esek edzése, Wenger egyszer csak feltűnik. Majd megy az edzőjük az akkori elnökhöz, hogy baj van mert Wenger itt van :D Majd amikor kijött nem találta ott, majd amikor visszament az irodájába Fabregas már aláírta a szerződését velünk. Ekkor jött a bosszú. Vissza fogom szerezni. :)

Jó kis történet lenne,

Szólj hozzá