A Háromoroszlánosok szövetségi kapitánya, Fabio Capello elismerte, hogy Kieran Gibbsnek megvan az esélye a Világbajnokságra, annak ellenére, hogy eddig még csak az U21-esek között vitézkedett.

Most Wenger is beszélt arról, hogy mekkora jövőt lát a 20 éves balszélső védőben, aki minden bizonnyal kezdeni fog az Ágyúsok Birmingham City elleni összecsapásán, mivel Gaël Clichy jelenleg bokasérüléssel bajlódik.

Ez egy nagy szezon lesz Kieran számára
-kezdte nyilatkozatát a francia menedzser.

Azt hiszem, hogy olyan minőséget képvisel, amivel ő lehet az angol válogatott balszélsője hosszú időn keresztül. Még nagyon fiatal, szüksége is van a tapasztalatra, ám a minőség már most is benne van.

Következetesnek kell lennem vele szemben, tehát idén is lesz alkalma játszani az első csapatban. A Birmingham ellen kezdeni fog.

A sérült Clichy pár évvel ezelőtt 'harcban állt' Ashley Cole-lal, most pedig a francia és Gibbs között alakulhat ki hasonló küzdelem. Wenger úgy látja, hogy az ilyen jellegű versengés a futball hozzátartozója.

"Ha elfogadja az ember, hogy küzdelmes világban fog élni, akkor el kell fogadni a kihívásokat is."

Efféle versengés akkor alakulhat ki, ha van egy kezdőjátékos, s a ranglétrán alatta egy tehetség, aki jelzi a teljesítményével, hogy feljebb akar kerülni.

Ezen nincs mit kifogásolni. Ha útnak indulsz a foci világában, s meg akarsz ragadni benne, akkor el kell fogadnod, hogy versenyhelyzetben vagy.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

15 éve
Törölt felhasználó
remélem minél hamarabb benne lesz a angol válogatott kezdőjében de legalább a VB-n remélem sokszor lesz kezdő!!!!!!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Clichy: akkor jó ha van kivel játszani(nasri)
gibbs: sokat megy fel a támadásoknál szögleteknél meg védekezésnél rendesen kivette a részét
Traore-t nem láttam túl sokat játszani csak annyit szűrtem le h rohadt gyors és jól ível be
15 éve
Törölt felhasználó
jaja!
15 éve
Törölt felhasználó
Gibbs tényleg nagyon jó, Clichy sérülése talán valamilyen szempontból jól is jött, nincs igazi formájában Gael, Gibbs pedig láttuk, hogy akármikor kész beugrani Gael helyére, sőt nem csak beugrani, de pótlni is nagyon jól pótolja!

Szólj hozzá