Cesc Fabregas élvezi jelenlegi szerepkörét az Arsenalnál.

Patrick Vieira 2005-ös Juventusba távozásával, a spanyol lett az 'Ágyúsok' középpályájának támpontja, s ebben az évben alkalmazkodnia kellett, egy finom helyzeti változáshoz. A tavalyi évben párszor játszott a 4-2-3-1-es felállás közepén, de idén a 4-3-3-as formáció Fabregasból is kihozza a maximumot.

Wenger új taktikájának alapja egy erős középpályás- általában Alex Song- aki mind a támadásban, mind a védekezésben segíteni tudja csapattársait, majd a két szélső, akik egy az egyben vezethetik rá a labdát a védőkre. Fabregas könnyen alkalmazkodott az új posztjához, s ezt csodásan be is bizonyította, a szombati, Blackburn elleni bajnokin.

A spanyol adott 4 asszisztot, lőtt egy gólt, s valószínűleg a hatodik hazai gólban is jelentős szerepe lett volna, ha le nem cserélik Őt.

Nehéz lenne megmondani, hogy melyik posztot szeretem jobban, de valószínűleg ezt, ahol most játszom. Kényelmesebb ez a szerepkör.

-nyilatkozta a kapitány.

A célom, hogy én legyek a legjobb, a posztomon. Habár nagyon nehéz ennek megfelelni. Régebben 4-4-2-es felállásban játszottunk. Mindig az egyik középső játékos voltam, aki mélységből osztogatott labdákat. Ez segített abban, hogy a mostani posztomhoz alkalmazkodjak, mert van idő egy-egy kiugrási lehetőségre is.

Még nem szoktam meg teljesen. Néha nem érek annyiszor labdához, mint amennyiszer szeretnék. Türelmesnek kell lennem. De tudom, hogy ez az a szerepkör, ahol veszélyt tudok okozni, illetve gólpasszokat tudok adni. Idővel egyre jobb lesz ez. Több szabadságot érzek most.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Remélem idén nyerünk valamit és maradni fog.
15 éve
Törölt felhasználó
Fabregas 2008-ban már sejtette velünk hogy nagy játékos lesz de remélem még job lesz eben a szezonban Ő lehet e legjobb leghíresebb a csapatban!!!!!!!!!! Már most mekkora pedig csak22!!!!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Ahogy Walcott is mondta, idén megállíthatatlan lehet!
15 éve
Törölt felhasználó
Fabregasnak télleg jó ez a poszt és egyre jobb remélem továbbra is ilyen jól fog játszani és akkor legenda lesz mint henry csak nem megy el a barcába......:D:D:D:D:D:D :exclaim: :exclaim: :exclaim: :) :) ;) ;) %-P %-P ;-P ;-P
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem akár ebben az évben is nyerhet aranylabdát és még Vermaelen is esélyes lehet, attól függ hogy megnyerjük-e a Bl-t és a Pl-t és a Spanyolok megnyerik-e a VB, ha igen akkor ő lesz az aranylabdás.

Szólj hozzá