Nagy érdeklődést fogadta a Mestalla stadionban a Valencia-Arsenal barátságos felkészülési mérkőzést. Az 'Ágyúsoknak' ez volt az utolsó ilyen meccsük, mivel augusztus 15.-én megkezdődik az angol Premier League, ahol Liverpoolba utaznak az Everton gárdájához.

A meccset viszonylag erős kezdőcsapattal kezdte az Arsenal:

Manuel Almunia-Emmanuel Eboue-William Gallas-Johan Djourou-Gael Clichy-Alex Song-Abou Diaby-Andrey Arshavin-Cesc Fabregas-Nicklas Bendtner-Robin Van Persie. 

A Valencia a kövezkező 11 játékossal lépett pályára az első félidőben:

Moyà-Alexis-Marchena-Mathieu-Miguel-Dealbert-Pablo-Silva-Banega-Zigic-Mata

Érdekesség, hogy ezen a mérkőzésen is kipróbáltuk az új 4-3-3-as felállást

A második percben Pablo Hernández próbálkozott, majd kicsivel később van Persie próbálta bevenni a Valencia hálóját.

Éver Banega és Silva is próbálkozott a 20. perc környékén, de az eredményjelzőn még mindig 0-0 volt.

Egy kis szöglet után, a tizenhatoson belül egy az egy ellen találta magát David Silva, az Arsenal hálóőrével, de a kapus lábbal menteni tudott.

Az Arsenal újabb próbálkozása Diaby neve mellé fűződik, Abou kiugrásra kész, labdát kap, de szintén egy az elleni helyzetben csak Moyába tudta lőni a játékszert

Az 'Ágyúsok' Fabregas távoli lővésén még életben tartották a reményeket, majd Bendtner passzából van Persie is helyzetbe került, de a holland ismét hibázott.

A félidő röviden ennyi eseménnyel lezárult, a következő félidő alapos vérfrissitéssel járt. Mindössze Alex Song, és Cesc Fabregas maradt pályán, az első félidőhöz képest. 

Úgy látszott, Wenger hatott fiaira, mert alaposan bekezdtek a második félidőben, gyakorlatilag egy kapuzott az Arsenal, néhány helyzetet sikerült kialakítaniuk, de az állás változatlan maradt.

A legnagyobb helyzet Theo Walcott előtt adódott, amikor ugyanis egy Cesc-kiugratásból pár centivel a kapu mellé lőtt.

Ezután Valencia helyzetek sokasága, Fabianski tündökölt, egy nagy helyzetet szögletre tolt, majd a gólvonalról Cesc Fabregas tisztázott fejjel.

Majd később Traoré becsúszása után, David Villa büntető lőhetett, melyet Fabianski óriási nagy bravúrral védett. A tizenegyes védése, nem spanolta fel az 'Ágyúsokat', sőt, a 73. percben Joaquin szögletét egy megpattanás után Michel bombázta a rövid sarokba.

Néhány perccel a meccs előtt Villa is meglőtte a saját gólját. Egy kiugratás után magabiztosan lőtte be a labdát a hálóba.

Az Arsenal idegesen, és rosszul játszott. A mai Valencia klasszisokkal jobb volt mint Wenger fiai.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

15 éve
Törölt felhasználó
Igen ez nekem se tetszett, de azért bíztató, hogy így védett a második számú kapusunk, mert azért a munak a Foster a második kapusa és elég szar volt tegnap!!!
15 éve
Törölt felhasználó
pőrös most látomXD sry még reggel van BŐRÖSt akartam, egyébként tok írni meg beszélniXD
15 éve
Törölt felhasználó
grat a vidihez FabCab4! én nem láttam a meccset de a videó nézése alatt nem űgy tűnt mintha egy barátságos meccs lenne, elég állatok voltak...... fabi nagyon szépen védte a tizit, de a végén az a pőrös elég csunya volt, nem érzem megbízhatónak. a többiekről nem tok nyilatkozni, elhiszem amiket mondtatok:) de nem örülök.....
15 éve
Törölt felhasználó
Én csak az első félidőt néztem meg, mert rossz érzésem volt, fölöslegesnek tarottam, hogy fenmaradjak azért, hogy egy rossz meccset megnézzek, és sajnos jól döntöttem. Grat Fabianskynak, hogy kivédte a 11-est, de nyerünk, vagy legalább x-elnünk kellett volna. De inkább egy barátságos meccsen kajunk ki, mint a szezonban!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Clichy: Igen. Miért? :)

Szólj hozzá