Gibbs az előző szezonban több meccsen játszhatott az Arsenalban. A Carling Cup menetelés alatt alapembere volt a tartalékos játékosokkal teletűzdelt csapatnak. A kiemelkedő teljesítményének és Clichy sérülésének 'köszönhetően' az első keretben is játszhatott.

A BL-ben, az FA Kupában és a bajnokságban is kiválóan pótolta a nálánál rutinosabb Clichyt. A szezon végén az Arsenal új, hosszútávú szerződést ajánlott fel neki, amelyet ő el is fogadott.

Gibbs új mezszáma a következő szezonban a 28-as lesz, melyet előtte korábban Kolo Toure, majd Amaury Bischoff viselt. Gibbs is résztvett a tegnapi hivatalos Elsőszámú keret fotózásán.

Valószínűleg Gibbs idén nem jut annyi lehetőséghez, mint tavaly, de a tűz közelében maradhat. Traoreval nagy csatát fognak vívni a 2. helyért. Amennyiben Traore kölcsönbe kerül, Gibbs előtt újra megnyílik a lehetőség kapuja.

Az FA Kupában és a Carling Cup-ban biztosan sok lehetőséget fog kapni. Az Arsenal edzői stábja sok lehetőséget lát Gibbsben.

A játéka és a sorsa megegyezik a Clichyével. Clichy is sokat várt Ashley Cole mögött, de egyszer eljött az ő ideje is. Amennyiben Clichy gyengébben fog teljesíteni biztosan ott lesz Gibbs és kopogtatni fog helyéért a kezdőcsapatban.

Gibbs rész fog venni az angol válogatottal a hamarosan rajtoló U20-as egyiptomban megrendezendő világbajnokságon.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

15 éve
Törölt felhasználó
Hát azért a támadó szelleműbb inkább Traoré :D
15 éve
Törölt felhasználó
Teljesen mindegy szerintem hogy hányas szám van rajta.
15 éve
Törölt felhasználó
Én mondjuk Traoret is tartom olyan jónak, mint Gibbset... Jobb felépítésű, erőszakosabb és gyorsabb is, mint az angol. Valamelyikőjüket lehet más poszton kellene játszatni. Gibbs univerzális játékos, ezt már sokszor bizonyította, akár középpályásként, akár csatárként is megállja a helyét. Traore is tud játszani szélső középpályást.
15 éve
Törölt felhasználó
a jövő embere Traoréval együtt:)
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem megérdemli azt, hogy a 28-ast kapta! Mégis jobb mezszám, mint a 40-es volt eddig.
Az, hogy ki kit fog kiszorítani az a jövő kérdése!

Szólj hozzá