A 19 éves Gibbs minden bizonnyal az év egyik legnagyobb meglepetése az Arsenal rajongóinak, hisz ifjú kora ellenére érettségről tett tanúbizonyságot a szezon folyamán.

Kezdetben csak a Ligakupában, illetve az FA-kupában jutott lehetőséghez, de az idény utolsó szakaszában Gaël Clichy sérülése miatt a bajnokságban, s a Bajnokok Ligájában is bizonyíthatott.

Bizonyított is, s a Manchester United elleni 3-1-es vereséggel végződő összecsapáson vétett hibájától eltekintve tökéletes teljesítmény nyújtott, így talán nem meglepő, hogy a klub drukkerei, a menedzsere, s a játékostársai is kifejezték feléje az elismerésüket.

Most pedig a legendás Winterburn emelte ki az erényeit, aki 1988 áprilisában, amikoris az első szezonját töltötte az észak-londoni klubnál, kihagyott egy kulcsfontosságú büntetőt a Wembleyben rendezett Ligakupa-döntőn. Andy Dibble hárítása 10 perccel a mérkőzés vége előtt játékban tartotta az Arsenal ellenfelét, a Lutont, akik végül ledolgozták a 2-1-es hátrányukat, s fordítottak 3-2-re.

Winterburn felül tudott kerekedni ezen a hibáján, s a későbbiekben 7 trófeát (3 bajnoki cím) is elhódított  az Ágyúsokkal. Most kifejtette azon véleményét, hogy Gibbs a nyomdokaiba lépve, hasonló módon fel tud állni a padlóról.

"Nyilvánvaló az, hogy csalódást okozott neki az Emiratesben elkövetett hibája. Ez az eset teszteli a mentalitását."

"Az első Arsenal színeiben eltöltött szezonomban kihagytam egy büntetőt a Wembleyben rendezett Ligakupa-döntőn, de utána hosszú éveken át sikeres voltam a klub kötelékein belül. Ha ugyanezt Kieran Gibbs is meg tudja tenni, akkor az emberek meg fognak feledkezni a hibájáról."

"Az emberek nagyon sokat beszének arról, hogy Arséne Wengernek kiket kéne leigazolnia a nyáron. Én úgy vélem, hogy több tehetséges balhátvédje van a klubnak, így nincs szükség egy új Nigel Winterburnre. Gaël Clichy egy fantasztikus szélső, míg Kieran is nagyon-nagyon jó."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
A védelem szélén nem lehet gond jövőre. Bal oldalon ott van Clichy, aki remélhetőleg a szezon kezdetére újra a legjobbját nyújtja majd. Aztán helyette nyugodtan lehet számítani Gibbsre is és esetleg ott van még Traore is. Mondjuk Ő nem tudom hol fog majd játszani, de sztem inkább bal szélső középpályás lesz, mint védő, úgysincs igazi bal lábas középpályásunk. A jobb oldalon Sagna, helyette játszhat majd Hoyte és akár (én jobban szeretném, hogy ezen a poszton játsszon) Eboue is! Meg ugye ott van még Gilbert is, de vele nem tudom mi a szándéka Wengernek. Ő is tehetséges védő.
15 éve
Törölt felhasználó
Igen, balhátvéd, ahogy Clichy és Gibbs, de egyre gyakrabban játszik a középpálya szélén Traoré, akinek amúgy félelmetes balosa van. Visszatérve Winterburnre, az ő hibáját sem felejtették el, hisz itt a cikk. :P Amúgy tényleg feledtette!
15 éve
Törölt felhasználó
Sőt még Traore is képes ezen a poszton játszani.(bár ha jól tudom ő elsősorban balhátvéd)úgyhogy itt nem lesz gond ezen a poszton .Talán végre nekünk is összejöhet valami sőt , össze is fog!!!
GO GUNNERS
15 éve
Törölt felhasználó
Ez igaz és ebbe a csapatba ritka az olyan poszt ahol 2 ilyen tehetséges játékosunk van!
15 éve
Törölt felhasználó
Hát hál istennek bal hátvéd nem kell mert két kiváló emberünk van arra a posztra.

Szólj hozzá