Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a 23 fős keretét. A csapat a Konföderációs Kupára készül, amely a vb előtornája.

A Liverpoolból vannak jópáran, Reina, Arbeloa, Riera, Torres, és Alonso, az Arsenalt pedig Cesc Fabregas képviseli. A keret 17 olyan játékost tartalmaz, akik tavaly megnyerték az eb-t.

Del Bosque jelölte a keretbe a sérült játékosait is: Puyolt, Piquet, Iniestát, és David Silvát, abban a reményben, hogy felépülnek a torna kezdetére. Marcos Senna ínsérülés miatt nem lehet ott a sporteseményen.

A mesterük folytatni akarja a jó sorozatot, hiszen a spanyolok már 21 tétmeccs óta veretlenek, 2006 októberében veszítettek utoljára, mégpedig Svédország ellen.

Spanyolország Új-Zéland ellen kezdi meg a Konföderációs Kupát, de a tornán azonban olyan nagycsapatok is részt vesznek, mint Brazília és Olaszország.

A spanyolok kerete:

Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Diego Lopez (Villarreal)

Védők: Raul Albiol (Valencia), Alvaro Arbeloa (Liverpool), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard Pique (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona) Sergio Ramos (Real Madrid)

Középpályások: Xabi Alonso (Liverpool), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Villarreal), Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), David Silva (Valencia), Juan Mata (Valencia), Albert Riera (Liverpool)

Csatárok: David Villa (Valencia), Daniel Guiza (Fenerbahce), Fernando Torres (Liverpool), Fernando Llorente (Athletic Bilbao)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

15 éve
Törölt felhasználó
ezt télleg így van Pasti
15 éve
Törölt felhasználó
6+5 az emberi fejlödes legprimitivebb szabalya. a klub viadalok nem VÁLOGATOTT meccsek ahol orszagok jatszanak egymas ellen,klub szinten nem lehet akadaj a börszin,a vallas a nemzetiseg stb. a klub szinten mindenki a legjobbakat akarja latni
pl egy maltai vilagklasszis soha nem fog vb nyerni ezert nem szabad klubb szinten barmi fele akadalyt tenni ele
AZ a f.sz,k...a,...... ... platini elöbb nezze meg a francia valogatottat oda tenleg elkene a 6+5 szabaly
15 éve
Törölt felhasználó
Nem lesz 6+5-ös szabály ez már biztos az EU nem adta meg rá az engedélyt!!!
15 éve
Törölt felhasználó
a Liverpool spanyol válogatottból áll az Arsenal meg franciákból szopás lesz a 2012-es törvény a jövőben mikor legalább 5 angolnak szerepelnie a kezdőben...
15 éve
Törölt felhasználó
nem örülök neki...

Szólj hozzá