A 22 éves spanyol középpályást az Arsenal francia menedzsere novemberben nevezte ki csapatkapitánynak, miután elvette William Gallastól ezt a titulust (feladatot) felelőtlen magaviseletéért.

Fàbregas azóta túlvan egy súlyos térdsérülésen, amiből visszatérve egyenlőre nem tudta csúcsformáját nyújtani. Wenger ettől függetlenül bízik benne, s szerinte a csapatkapitányi karszalag nem jelent plussz terhelést számára.

"Ő az a játékost, akit főként az eredmények érdekelnek. Nem sikerült 100%-os formában visszatérnie a sérüléséből, de jövőre ismét az igazi Fàbregast láthatja majd mindenki."

"Cesc szellemileg nagyon erős, elszánt és eltökélt volt az utóbbi időben. Mindig a maximumot nyújtotta."

"Kezdetben terhet jelent a kapitányság, de idővel hozzá fog szokni, s újfen úgy tudja majd a munkáját végezni, mint régen." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

15 éve
Törölt felhasználó
Napjainkban a csapatkapitányság csak egy kitüntetés. Minimális teherel, hisz játékosokon nincsen különbség. Mindenki ugyan azért van a pályán. Egyedül a padon ülő, vagy éppen álló menedzser szavát kell követni önvélemény kijelentése nélkül. Ő csak büszke lehet rá, hogy megkapta...
15 éve
Törölt felhasználó
Mostanában már tényleg nem tűnik úgy, mintha teher lenne számára. Viszont kicsit elhamarkodott döntés volt, hogy Őt nevezte ki még Gallas leváltása után CSK-nak a mester. Jó persze azért kapta meg, hogy maradjon, de még azért fiatal ehhez. Mondjuk elvenni meg nem fogják tőle, szóval remélem, hogy idővel egyre jobb CSK lesz majd. PL: olyan, mint Tony Adams!
15 éve
Törölt felhasználó
Szerintem is Touré kiváló csk lenne.
15 éve
Törölt felhasználó
Nem azért van formán kívül ,mert nagy nyomás nehezedik a vállára,hanem azért mert nem a saját posztján játszik!
15 éve
Törölt felhasználó
Touré lenne a megfelelő ember CSK-nak.....mondom ezt úgy h Fabregas a nagy kedvenc. de még túl fiatal, és nem tudja még irányítani a többieket. Touré idősebb, tapasztalt, régi nagy ágyús és fel tudja tüzelni a csapatot...sztem nagy terhet rakott Fabregasra Wenger...hiába mondja h nem.

Szólj hozzá