Vasárnap az Arsenal női csapata sorsdöntő mérkőzést játszott az Evertonnal. Az összecsapáson végül az Ágyúsok diadalmaskodtak 1-0-ra Suzanne Grant góljával. A siker nem csupán három bajnoki pontot, hanem a bajnoki trófea megszerzését is jelentette az észak-londoniaknak, immáron ötödszörre sorozatban.

A szezon alatt sokan nem hittek Vic Akers gárdájában, hisz a tavasszal újonnan induló amerikai liga miatt több alapember távozott a csapatból. Ennek ellenére az Ágyúsok négy trófeával zárták a szezont, bebizonyítva, hogy a friss keretben is van potenciál.

Az Ágyúsok 17 éves hátvédje, Gilly Flaherty, aki végigjátszotta az Everton elleni rangadót, elégedetten értékelte az Arsenal hölgyei mögött álló szezont.

"Mindenki azt mondta, hogy nem leszünk képesek megvédeni a bajnoki címünket. Ezek a kijelentések feltüzeltek minket."

"Elutaztunk az Everton otthonába és diadalmaskodtunk, ezzel bebizonyítva, hogy még mindig mi vagyunk a legerősebb női csapat az országban."

"Nyilvánvaló, hogy a távozó kulcsjátékosaink elvesztése miatt nehéz szezonunk volt az idei, de az a lényeg, hogy nyertünk, s érezhetjük a siker édes ízét."

"A hazai versenysorozatok közül mindet megnyertük, amelyeken elindultunk. Ez fantasztikus. Büszke vagyok az egész csapatra, hisz mindvégig keményen dolgoztunk, s megérdemeltük a címeket."

Flaherty a szezon második felében került a reflektorfénybe Faye White térdsérülése miatt, s nagyszerűen teljesített középhátvédként. Azonban ő az elismerésein keresztülnézve tapasztalt védőpartnerét dícsérte meg.

"Nagyon szeretek Ciara Grant partnereként játszani. A tapasztalata nagyon sokat segített nekem az egész szezon alatt."

"Az utóbbi időben sokat dolgoztunk együtt, s remélhetőleg ez a jövőben is így lesz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
off:A tegnapi eredmény miatt(Wigan 1-2 MU) a Man. Utd. már hétvégén bajnok lehet,és ami a legszomorúbb ellenünk,szóval jó lenne ,ha a srácokban lenne egy kis bosszúvágy,és lesöpörnénk őket a saját pályájukon,mint ahogy azt ők tették velünk a BL-ben)!
15 éve
Törölt felhasználó
Háhá Kuruc xD!!!
15 éve
Törölt felhasználó
AM Ade ott van a KS idei BL 7 mesterlövésze közt ugyanúgy 5 góllal mint Henry és Del Piero és Ade az 5. helyezett. A védelem pedig sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítméynt nyújtott tavaly a "nagyok" ellen. Mert/De azt azért ne feledjük H idén is volt viszonylag hosszú kapott gól nélküli időszak és veretlen időszak is. Az H milyen a sorsolásunk ez pedig megint más tészta.
15 éve
Törölt felhasználó
Hát igen.Igazolni kell,mert ez a keret nem elég jó egy BL győzelemhez.Denílson és Silvestre mehetnek a csába,Adét el kéne adni nagy summáért a Milánba,és venni egy jó csatárt.És akkor lenne egy Dudu,RvP,Nick,Vela és az új fiú.De a csatár nem is kell feltétlenül(főleg ha Ade marad),a legfontosabb egy jó belső védő,mert a védelmünk,na az egy vicc.
15 éve
Törölt felhasználó
Kuruc te nagyon buta vagy. :|) Mindent megnyertek amit lehetett az szép.És már megint jóra gondolt Woolwich.

Szólj hozzá