Cesc Fabregas is bizakodva várja a holnapi Arsenal-Manchester United ütközetet, ez derült ki az UEFA hivatalos sajtótájékoztatóján, egy nappal a mérkőzés előtt.

Az első téma nem más volt, mint a játékosok értéke. Sir Alex Fergusonék a tavaly nyári átigazolási szezon utolsó napján, mintegy 30 millió fontért vették meg a bolgár Dimitar Berbatovot, aki, nem kis meglepetésre, nem volt a kezdőben egy héttel ezelőtt.

Ezzel szemben Fabregast még 16 éves korában, lényegesen olcsóbb vételárért vette meg az Arsenal a Barcelonától. Az ágyúsok kapitánya így vélekedik erről:

 

Az, hogy egy játékos értéke 20 millió font nem jelenti azt, hogy jobb egy 2 millió fontot érő játékosnál.

- mondta Fabregas, aki ma ünnepli a 22. születésnapját.

 

 

Ezt már megmutattuk akkor is, amikor többek között Patrick Vieira, Dennis Bergkamp, Robert Pires, Thierry Henry játszott nálunk - ők a világ legjobbjai is. Nemcsak az Arsenallal, hanem a nemzeti válogatottukban is számos sikert értek el, míg azok a játékosok, akik 20-30 millióba kerültek sehol nem voltak.

 

A második téma a holnapi meccs volt.

 

Tudjuk, mire vagyunk képesek. Tudjuk, hogy jók vagyunk, csak pozitívan kell hozzállni a meccshez. Hiszünk abban, hogy meg tudjuk csinálni.

 

 

Viszont azzal is tisztában vagyunk, hogy csak úgy tudunk jól játszani, ha egy csapaként állunk ki. Az egység most mindennél fontosabb lesz.

 

Az Arsenal a hivatalos oldalukon kérte a szurkolókat, hogy a szokásosnál is jobban támogassák a csapatot, így van ezzel Fabregas is.

 

Mindenki tudja, hogy otthon nagyon erősek vagyunk, és a szurkolóinkban is bízhatunk, akik egy emberként fognak a csapat mögé állni.

 

 

Amikor otthon játszik egy csapat, az mindig teljesen más, mint akárhol a világban. Ilyenkor a saját rajongóid előtt bizonyíthat az ember, miközben jól ismeri magát a stadiont, a pályát, ilyenkor még a fű is jobb.

 

 

Csapatként, ha erősek és kompaktak vagyunk, nyomást tudunk helyezni rájuk, és akkor jó esélyünk van arra, hogy továbbjutunk.

 

 

Csak a saját meccsünket kell játszani, és magabiztosnak kell lennünk, hogy meg tudjuk csinálni, mert tudom, hogy meg tudjuk csinálni.

 

Fabregas a fiatal kora ellenére tagja volt a 2006-os döntős csapatnak is, most elárulta, hogy mi a különbség a mostani és az akkori keret között.

 

A játékosok döntő többsége karrierjük legfontosabb meccsére készül holnap. Talán az Emiratesben is ez lesz a valaha látott legnagyobb mérkőzés.

 

 

Történelmet akarunk írni, és tovább akarunk jutni.

 

A spanyol játékos egyúttal köszönetet mondott az Arsenalnak, hogy 16 éves korában megvették a Barcelonától. Ha ez nem történt volna meg, akkor valószínűleg nem játszhatna elődöntőt holnap.

 

Ha 16 éves koromban nem jövök ide, akkor valószínűleg nem játszhatnék most a BL-elődöntőben, vagy anno a döntőben.

 

 

Nagyon hálás vagyok Arsénenek, amit értem tett.

 

 

Mostmár rajtam, és a többi játékoson múlik, akiket nagyon fiatalon hoztak ide, hogy eredményeket érjünk el egy olyan klubért, ahol mindenki hitt az emberben, és ahol a rajongók is az ember mögött állnak.

 

 

Itt az idő visszafizetni a belénk vetett hitet.

 

Végül, de nem utolsó sorban a jól megszokott átigazolás kapcsán kérdezték Fabregast.

 

Hányszor mondtam már el ezt? A jövőm az Arsenalhoz tartozik, és én is itt akarok lenni. A jövőmet ennél a csapatnál képzelem el.

 

 

Úgy gondolom, hogy ezt nem kell mindenkinek úton-útfélen elmondanom, de magabiztos vagyok, hogy itt maradhatok.

 

 

Már négy éve hozzák össze a nevemet a többi klubbal, de még mindig itt vagyok. Ennek azért már mondania kellene valamit mindenkinek.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
nem sikerült... :(
15 éve
Törölt felhasználó
Valaki nem tud egy jó oldalat ahol tudom majd nézni a meccset?
Lécci
15 éve
Törölt felhasználó
Valahol láttam hogy Arséne a 4-4-2 felálláson gondolkodik Rvp-től függ hogy milyen állapotban lesz
15 éve
Törölt felhasználó
remélem nem a csatár mögött jáccik a csatárok mögött mert ahoz elég lassú de SONG és CESC egy elég ütős közepet adna
15 éve
Törölt felhasználó
Aki még nem ismerte volna! Ő Cesc Fabregas! (:

Szólj hozzá