1989. április 15-én a Sheffield Wednesday arénájában, a Hillsborough Stadionban rendezték meg a Liverpool-Nottingham Forest FA-kupa elődöntőt. Az összecsapás alatt 96 Liverpool-drukker vesztette életét a stadionba benyomuló szurkolók miatt. A borzalmas eset, amelyben a rendőrök felelőtlen döntései is nagyban közrejátszottak, az brit labdarúgás legnagyobb tragédiájaként van számon tartva.

A mai napon számos futballrajongó kilátogatott az Anfieldre, hogy lerója tiszteletét az emberi őrület áldozatai előtt. A szervezett megemlékezés 3 óra 6 perckor kezdődött (20 évvel ezelőtt ekkor függesztették fel a meccset), s 2 minutumig tartott.

Az Arsenal gárdája szeretné részvétét kifejezni az elhunytak családjainak és barátainak.

Mi is gondoljunk bele abba, hogy a tragédia értelmetlenül oltott ki emberi életeket, s döntött kihervetetlen fájdalomba olyan személyeket, mint például Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya, aki az unokatestvérét veszítette el aznap. Vannak olyan pillanatok, amikor eltűnik a rivalizálás, ez is legyen olyan!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (193)

15 éve
Törölt felhasználó
Nyugodjon békébe.
15 éve
Törölt felhasználó
A Manchester ellen idegenben kezdünk!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Most így további jó éjszakát ezek után már az lesz :D .
15 éve
Törölt felhasználó
MU-val játszunk... na az necces lesz.... Old Traffordon rúgott góllal legalább egy döntetlent kell játszanunk. ők is és mi is jó formában vagyunk. remélem lesz Barca elleni revans az idén!!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Manchester United-Arsenal kemény meccs lesz!!Remélem idegenben kezdunk!!Szép volt a mai jok voltak a fiuk!!Chelsea-Arsenal FA elodonto az lesz kemény még!!!GO GUNNERS!

Szólj hozzá