Arsene Wenger elhatározta, hogy a jövőben védekezőbb szerepkörben fog tündökölni a csapat legnagyobb sztárja, Cesc Fabregas.

Az Eb-n is nagy szerepet kapott a középpályás, annak ellenére, hogy sokszor csereként állt csak be a válogatottban 10-es számot viselő spanyol. Luis Aragones gárdájában a csatárok mögött játszott szorosan, 4-4-2-ben.

Wengernek az a meglátása, hogyha Cesc kicsit hátrébb játszik, sokkal nagyobb hasznára lehet a csapatnak. Az Arsenal megszilárdult középen, ahogy visszatért a középpályára.

Kicsit hátrébb tettük a középpályán, és Walcottot helyeztük elé. Úgy éreztem, így kreatívabb lehet a csapat.

Helyet csinált a többi játékosnak a helyezkedésével, mivel hátul volt. Ha előrébb lett volna, és elveszítjük a labdát, nehezebb lett volna visszaszerezni.

Nehéz arra válaszolni, hogy Cesc-nek melyik pozíció fekszik a legjobban. Szeret támadást kezdeményezni, viszont a gólpasszai is figyelemre méltóak egy-egy támadás végén.

Az én véleményem az, hogy hátrébb kell helyezkednie, mert ott jön ki igazán a karaktere. Ügyesen szerez labdát, mélységből indít, a hosszú keresztlabdái is fantasztikusak. Ha ez a szerepköre, többet tudok belőle kihozni, mintha beállítanám a csatárok mögé.

Jól tud embereket lukra futtatni, helyzetet teremteni, ez a fantasztikus passzai miatt van. Ezek a dolgok többet számítanak, mint az egyéni csillogás.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

15 éve
Törölt felhasználó
Remélem itt is jó lezs.
15 éve
Törölt felhasználó
ez remek ,erre gondoltam én is szerintem felesleges öt feltolva jatszani,fizikalisan mar elég erös,hogy küzdjön ö is a kp-jan. masik meg a hosszu labdai azok amik utanozhatatlanok(kyjev-ellen),villarealnak is amit adott adebayornak az elöre ivelt labda volt,inkabb nasri vagy arsa jatszon arnyek eket(tavaly ugye hleb volt)
3meg cesc nem egy nagy befejezö jatekos(leszamitva a tavoli löveseket ahhoz meg nem kell elöl jatszania) és a gyorsasagban se a legjobb(nasri arsa siman gyorsabbak töle szerintem)
15 éve
Törölt felhasználó
ő tudja (AW)remélem jobb lesz,de ha nemmegy neki ott akkor emélem nemfogja otthagyni
15 éve
Törölt felhasználó
Villarreal ellen(4-2-1-2-1):Lukasz-Sagna-Touré-DJ-Silvi-Deni-Song-Cesc-RvP-Samir-Ade!
15 éve
Törölt felhasználó
Van logika abban amit Wenger mondd. Ha nem válik be maximum visszacseréli.

Szólj hozzá