Kieran Gibbs
Norvégia U21 0-5
Anglia U21
2009. március 27. (péntek)

Kieran 45 percet játszott a Norvégia-Anglia U21-es mérkőzésen, amely végül 5-0-ás vendégsikerrel zárult. A norvég U21-es válogatottnak eddig ez volt a legnagyobb arányú veresége hazai pályán.

Frazier Campbell már a 17. minutumban megszerezte a vezetést a Háromoroszlánosoknak, majd Adam Johnson duplázta meg az angolok előnyét. Ezután lépett pályára Gibbs, a Middlesbrough balhátvédjét, Andrew Taylor váltva. Gibbsnek ez volt a második fellépése Stuart Pierce gárdájában.

A második játékrészben Tom Huddlestone egy 25 méterről lőtt bombagóllal tovább növelte a két csapat közti gólkülönbséget, majd a csereként beállt Matt Derbyshire kétszer is bevette a norvégok kapuját.

Luke Freeman, Benik Afobe
U17-es Eb-selejtező elitkör
Anglia U17-es válogatottja magabiztosan kvalifikáltatta magát a májusi Európa-bajnokságra. Ebben jelentős szerepet vállaltak magukra a keretben szereplő ifjú Ágyúsok...

Anglia 1-0 Portugália, 2009. március 25. (szerda)
Freeman, 58'

Luke szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, amellyel három pontot gyűjtöttek be a Háromoroszlánosok, ezzel nagyszerűen indítva az Eb-selejtező elitkörét. A 17 éves támadó John Bostock keresztlabdáját követően talált be az 58. percben.

Anglia 2-1 Szerbia, 2009. március 27. (péntek)
Freeman 40', Afobe 77'
Az U17-es angol válogatott Arsenal-játékosai góljaikkal segítették a Háromoroszlánosokat, hogy a Szerbia ellen megvívott mérkőzés után 6/6 ponttal álljanak. Az első félidő dominanciája után Luke talált be, majd egyenlíteni tudtak a szerbek, ám Benik újfent vezetést szerzett az angoloknak, akik másodszorra már nem engedték ki a kezeik közül a vezetést.

Magyarország 0-2
Anglia, 2009. március 30. (hétfő)
Walcott 57', Afobe 60'
Benik Magyarország ellen is eredményes volt, ezzel bebiztosítva Anglia 100%-osságát az elitkörben. Rajta kívül Jacob Walcott is betalált a becsületesen küzdő magyarok kapujába.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

15 éve
Törölt felhasználó
Afobe a harmadik meccsen gólpasszt is adott. Szóval az összes gól arsenalos gól volt!
15 éve
Törölt felhasználó
Gratula minden fiatal Gunner-nek!!
15 éve
Törölt felhasználó
Én a felsorolt mecsek közül egyiket sem láttam, így azt sem tudom, hogy milyen teljesítményt nyujtottak az Arsenal ifjoncai. Sok-sok sikert továbbra is.
15 éve
Törölt felhasználó
hát egy h remekül játszott mind afobe mind freeman főleg afobe tetszett rendkívül jó felépítésű nagyon jó volt ez a torna mert ezeket a fiúkat játszani látni előtte csak egyszer kétszer sikerült 2 pedig h írtó gyenge ez a magyar u17 hiába küzdenek ha nincs semmi önbizalmuk...

Szólj hozzá