web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Történelem | Edzőközpont

Edzőközpont

Az Ágyúsok modern edzőközpontja...

Az Arsenal edzőközpontja, mely egyike a legkorszerűbb hasonló létesítményeknek, az Emirates Stadiumtól mindössze 45 percnyi autóutra fekszik Hertfordshire-ben.

A felnőtt csapat, az ifik és az Akadémia tanulói is egy olyan helyen edzenek rendszeresen, amit sokan az orsz legjobb edzőpályájának tartanak. Naponta akár 60 játékos is megfordulhat a Központban egy átlagos napon, míg hétvégéken a fiatalok meccseinek ad otthont a pálya, sőt, néha még a tartalékcsapat is játszik itt barátságos mérkőzéseket.

Összesen tíz szabványméretű pálya található a komplexum területén, mindegyik alulról csatornázott és el van látva automata öntözőrendszerrel. Két pálya alulról fűthető is. Mindegyiknek ugyanaz a burkolata, mint az Emirates-nek, méretük a Highburyével egyezik meg. Három pálya az ifiknek van lefoglalva, három a tartalékoknak, három a felnőtteknek.

Azt a pályát, amin a meccsek kerülnek megrendezésre, egy korábbi Arsenal-legendáról, George Armstrongról nevezték el, aki 2000 októberében, miközben edzést tartott, agyvérzést kapott, összeesett és elhunyt. Egy emléktáblát és egy emlékművet is állítottak tiszteletére a pálya oldalán.

Minden pályát a díjnyertes pályamester, Steve Braddock és csapata tartja karban.

A jelenlegi Központ a University College of London's Student Union-t követte az Ágyúsok edzőlétesítményei sorában, a kollégium 1961-tól látta vendégül a csapat edzésre készülő játékosait. Régebben a játékosok a Highbury gyepét körülvevő salakon futottak, valamint a régi tornateremben erősítettek. A tornatermet a stadion utolsó éveiben sajtóirodává alakították át. A csapat alkalomadtán a környező utcákban is futott.

A Központ kialakításában Arséne Wengernek is jelentős volt a szerepe. Az épület belső kialakítását és alaprajzát a menedzser és háttérszemélyzete szabta meg. A fizioterapeuták, élükön Gary Lewinnel, szabad kezet kaptak fontos munkájuk helyszínének kialakításához, míg Tony Colbert fitneszedző az angliai Life Fitness-szel együttműködve szerelte fel a tornatermet azokkal a felszerelésekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a játékosok jó kondíciójának megtartásához.

A kiváló pályákon túl a létesítmény hat öltözővel, egy szaunával, mozdítható padlóval rendelkező uszodával, tornateremmel, orvosi kezelőkkel, masszázskádakkal és egy étteremmel büszkélkedhet. A központban dolgozik két teljes munkaidejű kertész, tíz ember, aki a pályák talaját ellenőrzi és javítja, ha szükséges, négy szállításért felelős személy, három épületfelügyelő, a menedzser titkára és az ificsapat titkára.

A Központ területe 143 hektár, ebből 45 hektáron erdő található, a teljes területen 27000 fa áll. A 2004-2005-ös idény elejre egy sajtóépületet is felhúztak a helyszínen. Ez az a hely, ahol a játékosok és a személyzet kötelező nyilatkozataikat adják, összesen 10 interjúszoba van, valamint egy 100 férőhelyes konferenciaterem.


Kiadó reklámfelület

Facebook

Arsène Wenger - Egy korszak vége
Az Arsenal hivatalosan bejelentette, hogy a francia menedzser 22 év után a szezon végén távozik a csapattól.
1996 Szept

Wenger az Arsenal új menedzsere!

1998

Az első külföldi menedzser aki duplázni tud csapatával, elhódítva a Premier League és az FA Kupa trófeát.

2002

A második dupla!

Henry a gólkirály. Premier League győzelem az Old Traffordon, köszönhetően Wiltord csodás befejezésének.

2004

THE INVINCIBLES

A legendás, veretlenül megnyert bajnoki cím!

2006

Bajnokok ligája döntő

Egy fájó emlék? Őrült Jens kiállítása után 10 emberrel vereséget szenvedünk a Barcelona ellen.

2014

Kilenc hosszú év

Kilenc nehéz év, évről évre kulcsjátékosok távoznak, stadionépítés utáni pénzügyi nehézségek.

Aztán jön a Hull City az FA Kupa döntőben, és Aaron Ramsey!

2018

Egy korszak vége

A szezon végén távozik az élő klublegenda Arsène Wenger.

Merci Arsene!