web stats
Belépés Regisztráció

Arsenalfan.hu | Történelem | Óra

Óra

Az Arsenal legendás órája...

Az eredeti órát, ami a Highbury Clock End lelátóján állt, átköltöztették az Emirates Stadionba, ahol a stadion külső részének egyik legmagasabb részén helyezkedik el, szemben a róla elnevezett Clock End híddal. Ez a szimbólum mindig is emlékeztetni fogja a szurkolókat a Higburyben eltöltött időkre.

A 3 méter átmérőjű óra eredetileg az Északi lelátón lett elhelyezve a Highburyben 1928. augusztus 28-án. De 1935-ben a Déli teraszra került át, mivel az Északi lelátót befedték. Ezentúl a déli terasz megkapta a Clock End nevet, és az óra híres jelképe lett az Arsenalnak illetve otthonának, a Highburynek.

Ken Friar, aki már hosszú ideje igazgatóként szolgálja az Arsenalt, így nyilatkozott: "Az egész Emiratesbe való költözés során a klub úgy érezte, fontos a szurkolóknak és mindenkinek, aki valamilyen szinten is kapcsolatban áll a csapattal, hogy a Highbury és a klub történetének egyes részeit, melyek oly' becsesek az Arsenal számára, magunkkal vigyük új otthonunkba. Reméljük, hogy a drukkerek még sok-sok éven át örömmel tekintenek majd fel a híres órára, mikor besétálnak a stadionba."

Az óra, amit 2006. július 27-én emeltek le a Highbury lelátójáról, egy 25 tonnás daru és 4 ember 9 órás kitartó munkájának köszönhetően került új helyére.

Az óra korábbi otthona, a Highbury éppen átépülőben van, helyére a Stadium - Highbury Square 711 apartmanból - stúdiókból, egy-, két- illetve három hálós lakásokból - álló komplexuma épül. A Highbury Kettes-fokozatúan számontartott Keleti lelátója, melyben helyet kapott a híres Marble Hall, és a Nyugati lelátó, mely csak helyi fokozatúan volt listázva, mára már jól felszerelt luxusapartmanokká válltak, melyek arra a pályára néznek, melyen olyan sok csodálatos futball-esemény történt 93 év alatt. Az Északi és Déli lelátokat is újépítésű lakásokká alakították úgy, hogy azok harmonizáljanak a Keleti és Nyugati lelátókkal.

A teraszok tiszteletére megmaradt az eredeti négyszögletes elrendezés, és az apartmanok befelé néznek a központi kertre, mely ugyanakkora maradt, mint elődje, a pálya volt. Ez áll az egész fejlesztés középpontjában. A korábbi pályának mészcsíkjaihoz hasonlóan a két hektáros kert kőjárdákkal lett kirakva.


Kiadó reklámfelület

Facebook